DayTrading: Wtorek 12.08.2014
Re: DayTrading: Wtorek 12.08.2014
Zna ktoś jakiś program/stronkę do rysowania po wykresie coś jak tradingview?
A jak tam złoto? Bo z tego co czytam forum to większość zapakowana w S. Z wyjątkiem mnie i zapewne Kolegi Pedro.
Tym gościem sie sugerujecie:
http://www.myfxbook.com/members/matthew ... amm/912856
???
???
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Jeszcze jeden wyjątek by się znalazł ;-). Czekam cierpliwie - i faktycznie, informacje o działalności konwoju mogą nam złoto wywindować. Póki co złoto porusza się w kanale 1304-1312, przy czym aktualnie próbujemy wybicie górą.highend pisze:A jak tam złoto? Bo z tego co czytam forum to większość zapakowana w S. Z wyjątkiem mnie i zapewne Kolegi Pedro.
- kk.dreamer
- Pasjonat
Czy po takich danych edek nie powinien byc w piekle? Dziwna sprawa. Mam dziwne wrażenie, że ktoś go mocno trzyma żeby nie spadł. A jak nie chce spadać to w górę?
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Witamhighend pisze:A jak tam złoto? Bo z tego co czytam forum to większość zapakowana w S. Z wyjątkiem mnie i zapewne Kolegi Pedro.
???
ja jestem zapakowany w Lki na złocie i na gazie
pozdr
Poczekaj troszkękk.dreamer pisze:Czy po takich danych edek nie powinien byc w piekle? Dziwna sprawa. Mam dziwne wrażenie, że ktoś go mocno trzyma żeby nie spadł. A jak nie chce spadać to w górę?

ps. dla mnie target 1.3227 na edku
pzdr
Ostatnio zmieniony 12 sie 2014, 11:17 przez niceone, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pasjonat
Złoto dziś ostro up, za drogo by kupować, a S to też kiepski pomysł. Jesteśmy w ważnym miejscu jeśli chodzi o układ d1/w1. Wcześniejsze osuwanie się na w1 (coraz niższe close, niższe dołki) jasno dawały sygnał na S ale konflikt na Ukrainie powoduje że złoto nie chce spadać (najnowsze wieści o misji humanitarnej będą tylko podbijać cene wyżej) w normalnych warunkach gdyby nie było konfliktu cena była by mocno poniżej 1270
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
melpomena pisze:Jeszcze jeden wyjątek by się znalazł ;-). Czekam cierpliwie - i faktycznie, informacje o działalności konwoju mogą nam złoto wywindować. Póki co złoto porusza się w kanale 1304-1312, przy czym aktualnie próbujemy wybicie górą.highend pisze:A jak tam złoto? Bo z tego co czytam forum to większość zapakowana w S. Z wyjątkiem mnie i zapewne Kolegi Pedro.
Ooops

-- Dodano: 12 sie 2014, 10:19 --
To polecam jeszcze cos na czym tu chyba nikt nie gra: pallad.... Rośnie rośnie bo głownie występuje u Rosjan.frytek pisze:Witamhighend pisze:A jak tam złoto? Bo z tego co czytam forum to większość zapakowana w S. Z wyjątkiem mnie i zapewne Kolegi Pedro.
???
ja jestem zapakowany w Lki na złocie i na gazie
pozdr
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
https://www.tradingview.com/x/LfyxKiyO/
spadki na e/u przy tak spadającej zmienności(ATR na wykresie) są kolejnym koronnym argumentem za tym że jest to ruch tylko korekcyjny i powinien nastąpić odwrót z celem 1.4 i wyżej warto poczekać i zobaczyć w którą stronę ruszy edek w momencie jak zacznie rosnąć zmienność ale ja osobiście jestem przekonany że będzie to północ
pozdro dla myślących logicznie i nie łykających jak pelikany całej tej paplaniny medialnej
pytanie do dociekliwych od lipca 2012 jaki mamy trend na e/u i ile obecna korekta zniosła tego ruchu ?
zew
no i gdzie te spadki ? znowu poprawią low o kilka pips radze ostrożność z shortami i trzymanie ciasnych sl bo jak nastąpi wystrzał to na półnoć wraz ze wzrostem zmiennośći jedyne pytanie to kiedy
skalpować shorty jak najbardziej ale nie radzę robić piramidki z shortów
14 czy 15 tygodni spadków z zanikającą zmiennośćią i paplaninie o silnym $ powinno dać Wam do zrozumienia że ktoś może chcę znowu detal wyruch...ć
spadki na e/u przy tak spadającej zmienności(ATR na wykresie) są kolejnym koronnym argumentem za tym że jest to ruch tylko korekcyjny i powinien nastąpić odwrót z celem 1.4 i wyżej warto poczekać i zobaczyć w którą stronę ruszy edek w momencie jak zacznie rosnąć zmienność ale ja osobiście jestem przekonany że będzie to północ

pytanie do dociekliwych od lipca 2012 jaki mamy trend na e/u i ile obecna korekta zniosła tego ruchu ?

zew

skalpować shorty jak najbardziej ale nie radzę robić piramidki z shortów
14 czy 15 tygodni spadków z zanikającą zmiennośćią i paplaninie o silnym $ powinno dać Wam do zrozumienia że ktoś może chcę znowu detal wyruch...ć
Ostatnio zmieniony 12 sie 2014, 11:30 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

czy ktoś z was kupuje kukurydze teraz ,wykres wygląda ciekawie ,na h4 podwójne dno