20% miesięcznie - skalping Median renko

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Re: 20% miesięcznie - skalping Median renko

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

:D

3dvision
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 3dvision »

Dziś dopiero mam chwilke aby podsumować ostatni piątek.
Było sporo wejść bo aż 8 pozycji na Longi. Przyznam się odrazu że 2-3 wejścia były robione poza ustalonym Trading Planem. Poprostu jeśli sie tyle siedzi nad wykresami to nieraz pokazują się bardzo atrakcyjne setupy z których ciężko nieskorzystać /niezaryzykować. Oczywiście zawsz trzymam się sztywno zasady aby jednorazowo nie stracić więcej niż 3%. Ostatni trejd był takim właśnie wejściem gdzie widziałem że cenabardzo chce się wybić z tego trujkąta i polecięć UP daltego otworzyłęm kolejnego longa ze SL 5 pipsowym .Ogólnie jednak dzionek fajnie się zakończył ponad 10 pipsowym zyskiem.

Co do pytań o piny spalone - to niechce mi się szukać na historii - ale napewno jest ich sporo.
Na weekly - mamy obecnei 2 piny na UP - więc myśle że przyszły tydzień bardziej na UP chyba będzie.

8.08.2014
+10%
+39,2 pipsa

Target miesięczny (20%) został już trafiony jest +23,13 % - gramy jednak dalej !

Obrazek

3dvision
Gaduła
Gaduła

krystian74 pisze:"Tak jak grubasy wiedzą gdzie są Sl i zawsze je wycinają zanim zmienią trend - to może ustalili sobie że PA stało się tak popularne że graja - przeciw PA . Czyli przeciwko pinom . Oczywiście nie wszystkie piny sa stratne ale wydaje mi się że co raz więcej jest włąśnie tych pinów "fałszywych"

Może czas zastosować inny system lub zrezygnować z Renko. Od paru miesięcy stosuję Reno i jest OK.
To część systemu którym inwestuję.
Lubię te chmurki ichimoku - też się nimi posiłkuję w okreslaniu trendu :-)

3dvision
Gaduła
Gaduła

"nie lubie poniedziałków" - chyba cos w tym jest zawsze poniedziałki są u mnie najgorsze wczoraj starta ponad 5% (23,3 pipsa) . Wg statystyk poniedziałek to najgorszy dzień !

3dvision
Gaduła
Gaduła

12.08.2014
+0,45%
+1,9 pipsa

symbolicznie na +

3dvision
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie wczorajszego dnia :

14.08.2014
+4,50%
+18,2 pipsa

3dvision
Gaduła
Gaduła

Ciekawa sprawa jest na D1 na który sobie zerkam każdego ranka . Cały tydzień konsoli w strefie S/D kilka pinów na UP które sugerowały odbicie , wczoraj mocne wybicie z pina na UP gdzie pewnie sporo osób załadowali się w longi z pewnością siebie że wkońcu jest upragniona korekta. Tu nagle momo pada i do końca dnia formuja Pina ale spadkowego - i co teraz ?
Zwątpienie co jest grane? gdybym miał longa otwartego Sl ustawiłbym pod wąsem tego pina spadkowego i liczył na to, że jednak polecą UP. Co jednak będzie to zobaczymy, całe szczeście nie mam otwartej pozycji a wczorajsze momo chwilowe wykorzystałem na zarobienie kilku % . Jest to jednak przykład jak Piny potrafią być mylace :-)

Obrazek

3dvision
Gaduła
Gaduła

Dziś 1 wejście w longa i symboliczna strata 0,2 pipsa .Cały tydzień to jedna wielka konsola :-)

3dvision
Gaduła
Gaduła

Dziś strata
- 3,88%
-15,3 pipsa

jarfx05
Stały bywalec
Stały bywalec