kurs forex
-
- Stały bywalec
kurs forex
Witam. Traduje juz prawie 2 lata, kilka miesięcy na demo a pozniej zaliczone 2 mc
obecnie mozna powiedzieć ze od paru miesiecy idzie dobrze, tzn gra według okreslonego planu. Od pazdziernika chcialem isc na studia jakies zwiazane z forexem ale czytalem ze nie ma to najmniejszego sensu wiec chcialbym tez czas poswiecic na edukacje na forex. I tu moje pytanie: czy warto pojsc na jakis porzadny kurs dotyczacy bardziej trzymania sie zasad czy tez psychologii na fx niz analizy technicznej. W moim tradingu wystepuje jeszcze pelno błędów. Mozecie polecic cos z wlasnego doswiadczenia? Pozdrawiam

Re: kurs forex
Na pewno nie warto iść na kursy, gdzie łaskawy prelegent poświęca CI 2-3 godziny...
Jeśli już musisz do kogoś iść, to tam gdzie ktoś zajmie się Tobą INDYWIDUALNIE przez kilka miesięcy, bo tylko wtedy wyuczy w Tobie nawyki...Pare osób przeszkoliłem więc wiem co mówię
Jeśli idzie Ci w miarę dobrze, i masz plan... to masz więcej niż 80% traderów... Po prostu siedź i cierpliwie go realizuj, a efekty po kilku miesiącach będą co raz lepsze. Poznasz dokładnie zjawisko swich słabych stron, a będąc w nich ekspertem sam znajdziesz rozwiązania na nie... W końcu sam znasz się najlepiej i swoim stylu inwestycyjnym
Jeśli już musisz do kogoś iść, to tam gdzie ktoś zajmie się Tobą INDYWIDUALNIE przez kilka miesięcy, bo tylko wtedy wyuczy w Tobie nawyki...Pare osób przeszkoliłem więc wiem co mówię

Jeśli idzie Ci w miarę dobrze, i masz plan... to masz więcej niż 80% traderów... Po prostu siedź i cierpliwie go realizuj, a efekty po kilku miesiącach będą co raz lepsze. Poznasz dokładnie zjawisko swich słabych stron, a będąc w nich ekspertem sam znajdziesz rozwiązania na nie... W końcu sam znasz się najlepiej i swoim stylu inwestycyjnym

-
- Stały bywalec
Dzięki wielkie za odpowiedź 

Witam,m@rcin1508 pisze:Witam. Traduje juz prawie 2 lata, kilka miesięcy na demo a pozniej zaliczone 2 mcobecnie mozna powiedzieć ze od paru miesiecy idzie dobrze, tzn gra według okreslonego planu. Od pazdziernika chcialem isc na studia jakies zwiazane z forexem ale czytalem ze nie ma to najmniejszego sensu wiec chcialbym tez czas poswiecic na edukacje na forex. I tu moje pytanie: czy warto pojsc na jakis porzadny kurs dotyczacy bardziej trzymania sie zasad czy tez psychologii na fx niz analizy technicznej. W moim tradingu wystepuje jeszcze pelno błędów. Mozecie polecic cos z wlasnego doswiadczenia? Pozdrawiam
Z Twojego postu wynika, że należysz do tej bardziej świadomej części osób, które chcą zostać traderami. Zdajesz sobie sprawę, że największym przeciwnikiem swojego tradingu jesteś Ty sam, i racja. Internet pełen jest informacji dostępnych za free, które ułatwią Ci dojście do profesjonalizmu. Jeśli masz system, który znasz i z którym się dobrze czujesz, ale nie potrafisz zarabiać i nie jesteś na etapie ciągłego testowania nowych systemów, to znaczy, że brakuje Ci tylko tego co traderzy nazywają - dyscyplina. To co w nas, to najtrudniejszy element nauki tradingu.
Pozdrawiam.
No excuses. Ever. That’s the rule professional traders live by.