DayTrading: Piątek 08.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 sie 2014, 00:00

Wzrost
7
50%
Bez zmian
3
21%
Spadek
4
29%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: EURUSD

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

laranja pisze:
lukpiasek pisze:co do edka to zbyt wąski horyzont czasowy bierzesz pod uwagę od połowy 2012 jak edek ruszył w górę z poziomu 1.20 i dotarł do 1.40 prawie to przy 1.30 jest dopiero 50% zniesienia trendu [...]
Może i masz rację, ale mimo wszystko nie widzę tego 1.4, fibo zawsze można sobie wstawić, ale trend spadkowy (w jakimś tam horyzoncie czasowym) też się gdzieś zaczyna i po drodze mija różne zniesienia. Dla mnie brak trwałego przebicia linii spadkowej na miesięcznym + przebicie dołem linii trendu na tygodniowym / wybicie z klina dołem, do tego tak, jak wyżej inni pisali koniec QE, po danych widać, że gospodarka USA się odradza, PKB +4% ostatnio, a w Europie wiadomo, jak jest.
Ja wiem, że fundamenty mogą być mylące, no ale nie aż tak. Nie pasuje mi to, ale zobaczymy. :)
i masz racje bo jeszcze wykres nie wygląda na to że będa wzrosty ja uprzedzam fakty spodziewając sie ataku spekuły ;)
i też moge się mylić kto wie

ja wiem jedno jakbyśmy leceli na 1.2 to by było jak na daxie szybko i ostro a nie po 20-40p
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: DayTrading: Piątek 08.08.2014

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

zakopiec

10:00 ET(east time/wschodnie wybrzeże USA) = 16:00 PL
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

SP500

Nieprzeczytany post autor: laranja »

laranja pisze:L 1891.2, następnych będę szukał przy 1880.
Póki co odbiło się w punkt, a to jest fibo 50%, więc nawet bym powiedział, że byki całkiem na luzie kontrolują sytuację - w poprzednich korektach ruch spadkowy docierał niżej - pomiędzy 50%, a 60,8%.
Tylko, że z drugiej strony odbicie na razie nie jest takie duże, a sesja w USA się jeszcze nie zaczęła, więc sprawa jest otwarta. Tak, czy inaczej, trzymam się planu i jak dojdą do 1880 mam zamiar dokupić.
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p697935
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 12:25 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.

MiziaKizia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MiziaKizia »

smieszne jest ze niektorzy wieszcza tutaj edka na 1.4

rynki akcji rosna nieprzerwanie od 7 lat, wszyscy trabia do okola ze od jesieni szykuja sie mocne spadki
ze surowce sa przewartosciowane (spadaja juz jakis czas)

w europie banki bankrutuja, sankcje rosji dobija euro, niemcy prorokuja wzorst 0%, a to nie koniec rosyjskich sankcji
odwetowych w stosunku do europy

przeciez to bylo pewne i w ameryce na pewno wiedzieli ze sankcje odbija sie bardziej na europie niz na rosji!
wiec czemu to zrobili? a moze chcieli pomoc sobie, swoim dolarom pograzajac europe?

szykuje sie zalamanie na akcjach, surowcach, w usa przebakuja o ograniczaniu QE, o podwyzkach stop
w europie beda problemy na rynku obligacji

jak w takiej sytuacji dolar w stos do euro moze sie oslabiac??

to ze edek poszedl w gore o 0.3% to jest smieszne, to nawet nie jest korekta
ciagle lecimy w dol

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

No korci mnie to L na kablu... Ale wstrzymam się jeszcze ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zbliza sie 13 - 14 godzina trzeba podcignac FUTY Na sp500 pod wejscie kolego PEJSKOW

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

do wakacji zobaczymy: (raczej nieco szybciej)

edek- 1.41
złoto- 1199
dax 10,000tys
s&p 1900-1950

trend is my friend i mi powiedział że tak będzie :fuckyou2:

a tak na poważnie jak się sytuacja technicznie zmieni to odwołam moje prognozy :mrgreen: :607:
50% skuteczność nieźle przy risk reward 1:3 jest ładny plus dax trafiony sp też , kto używa sl i rr 1:3 myląc się w 50% jest zawsze zarobiony :mrgreen:

wiem wiem biedni muszą mieć 100% skuteczności i pewnośći dlatego zawsze depo oddają , a powinni się skupić na statystyce i eliminacji błędów :564:
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 12:28 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

lukpiasek pisze:
koks pisze:może, wszystko można technicznie wytłumaczyć ale jak waluta państw podupadających z TLTRO od następnego miesiąca miałaby powrócić zaraz do silnych wzrostów w parze z co najmniej na papierze silnym USD? kompletnie mi to nie wchodzi do głowy :564:
z biegiem czasu forex Cie nauczy żebyś spodziewał się niespodziewanego

ps. gdyby ktoś z czytających forum potrzebował porady odnośnie jak przestać tracić pięniądze nawet te małe którymi się uczycie to piszcie w komentarzach u mnie na blogu postaram się pomóc gdyż żeby zacząć zarabiać najpierw trzeba przestać tracić :wink:
Ja bym chciał kolejnej porady jak zacząć tracić pieniądze.
Jak na razie takie porady wychodzą Ci idealnie....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:
lukpiasek pisze:
koks pisze:może, wszystko można technicznie wytłumaczyć ale jak waluta państw podupadających z TLTRO od następnego miesiąca miałaby powrócić zaraz do silnych wzrostów w parze z co najmniej na papierze silnym USD? kompletnie mi to nie wchodzi do głowy :564:

ps. gdyby ktoś z czytających forum potrzebował porady odnośnie jak przestać tracić pięniądze nawet te małe którymi się uczycie to piszcie w komentarzach u mnie na blogu postaram się pomóc gdyż żeby zacząć zarabiać najpierw trzeba przestać tracić :wink:

PORADY brać jakiekolwiek od tego graja to lepiej isc juz do JACKOWSKIEGO hahahhaha lepsza trafność :lol: :lol:

on dalej czeka na 1,4 na EUR USD od 13900

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

highend pisze:
lukpiasek pisze:

proszę Cię bardzo :) nie ryzykuj tyle używaj sl i graj swoje a nie sugeruj się wykresami innych ;) 1-5% kapitału na sl danej transakcji

-- Dodano: pt 08-08-2014, 12:35 --

chodzą słuchy że jeden łapacz szczytów na sp dokłada pozycje od kilku lat na demo , i jest rosyjskim agentem dlatego tak słabo porozumiewa się w j.polskim ;) strasznie broni putina i najezdza na usa - tak panie ukryty agencie rosyjski ;)

Zablokowany