DayTrading: Piątek 08.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 sie 2014, 00:00

Wzrost
7
50%
Bez zmian
3
21%
Spadek
4
29%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

EURUSD

Nieprzeczytany post autor: laranja »

lukpiasek pisze:Jeśli obowiązuje nadal trend wzrostowy to [...]
Tak, jak z SP500 się z Tobą zgadzam, że trend jest wzrostowy i na razie nie ma co kombinować, tak w przypadku Edka wydaje mi się, że napisałeś kiedyś to 1.4 i teraz na siłę próbujesz uzasadnić ten poziom.
Główna linia trendu wzrostowego została przełamana 22.07, więc nie wiem, gdzie Ty go widzisz? Na Twoim wykresie widać tylko poprzebijane średnie.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 08.08.2014

Nieprzeczytany post autor: as28 »

atlanticos pisze:edek d1 z mojego punktu widzenia - aktualizacja scenariusza do końca roku - rynek zweryfikuje

https://www.tradingview.com/x/Gnl50Em1
jak zwykle piękna analizka :)
bardzo możliwy scenariusz, dzisiejszy ruch spotkał się z sowitą podażą, jakkolwiek ktoś musiał nieźle nabierać, bez walki się nie obędzie.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 11:35 przez as28, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

lukpiasek pisze:O ile to nie koniec hossy na świecie to dax wyjdzie z tego tak: a obecnie być może mamy doczynienia z pułapką na niedzwiedzie , trwałe pozostanie poniżej 9000pkt lub brak chęci odbicia zle wrózy dalszej hossie ale sądzę że niebawem zobaczymy kupujących mocno przecenione akcje :wink:

https://www.tradingview.com/x/lAYvR3zl
pozwoliłem sobie zmodyfikować nieco ten wykres wg. mojego punktu widzenia

jakkolwiek przy poziomie 9200.... się zapewne wszystko wyjaśni. O ile tam dolecimy, jakkolwiek dzisiaj bardziej jestem za L.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

obejscie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: obejscie »

eur/usd doszlismy do wzanych oporow na h4 1.3390, h1 1.3390, aktualnie bedzie trwac jeszcze korekta pokazuje to wykres m15 i m30, wsparcie na wykresie minutowym to 1.3382, na 5 minutowym 1.3380 potem 1.3367 , na m15 wsparcie jest 1.3375 potem 1.3367, na m30 1.3367, na h1 wsparcie jest 1.3367 , na h4 wsparcie 1.3367. tak wiec teraz bedzie korekta spadkowa, spodziewam sie jej zakonczenia jak wskaznik rvi pokaze, dopoki eur/usd nie spadnie ponizej 1.6367 to mamy ciagle trend wzrostowy na m5 m15 m30 h1 i h4.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: EURUSD

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

laranja pisze:
lukpiasek pisze:Jeśli obowiązuje nadal trend wzrostowy to [...]
Tak, jak z SP500 się z Tobą zgadzam, że trend jest wzrostowy i na razie nie ma co kombinować, tak w przypadku Edka wydaje mi się, że napisałeś kiedyś to 1.4 i teraz na siłę próbujesz uzasadnić ten poziom.
Główna linia trendu wzrostowego została przełamana 22.07, więc nie wiem, gdzie Ty go widzisz? Na Twoim wykresie widać tylko poprzebijane średnie.

co do edka to zbyt wąski horyzont czasowy bierzesz pod uwagę od połowy 2012 jak edek ruszył w górę z poziomu 1.20 i dotarł do 1.40 prawie to przy 1.30 jest dopiero 50% zniesienia trendu wzrostowego
popatrz na edka z szerszej perspektywy ja wiem że edek spada od 14 tygodni i to wielu zacieśnia spojrzenie gdyż ruch w doł jest tylko korektą skoro jeszcze brakuje do 38.2% zniesienia po porsotu ludzie włączaja co raz nizsze interwały spada zmienność sugerująca nadejscie wybicia i zgodnie z trendem powinno ono nastąpić na północ w kierunku 1.4 - jak pójdzie w dół też będę przygotowany ale daje temu mniejsze szanse
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

as28 pisze: jak zwykle piękna analizka :)
bardzo możliwy scenariusz, dzisiejszy ruch spotkał się z sowitą podażą, jakkolwiek ktoś musiał nieźle nabierać, bez walki się nie obędzie.
jeszcze można poprowadzić linie równoległą do dolnej bandy klina i utworzyć kanał - to byłby dobry sufit dla fali 4

https://www.tradingview.com/x/B09ACpqH
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

atlanticos pisze:
Seryjny Morderca pisze:Żaba - doskonale cie rozumiem bo sam zakladalem poziom 1.3360 jako docelowy obszar konfluencji o wysokim znaczeniu. Jednak jeśli weźmiemy pod uwagę to ile takich obszarów edek złamał od poziomu 1.4 to nie ma co zakładać większej korekty chyba ze będzie ku temu jakas podstawa bo póki co w swieczkach i na wykresie tego nie widać. Eden jest równomiernie ubijany przez oba indexy i każde umocnienie dolara bądź osłabienie euro to wysoka wyprzedaż na edku. Sytuacja odwrotna to marazm i w zasadzie brak jakiegokolwiek ruchu.

chętnie więc zobaczę Twoją projekcję d1 i poziomy na których wg Ciebie można dobierac S lub brac L i ich geneze :564:
Jeśli dzisiaj zamkniemy się powyżej 1.34 to Twój scenariusz będzie BARDZO prawdopodobny i fala 4 ma szanse dolecieć do 1.356 - 1.36
Jeśli jednak zamkniemy się poniżej niebieskiej linii w okolicach <1.3340 to przyszły tydzień będą obowiązywały spadki do nawet 1.31 bądź konsolidacja wewnątrz klina 1.332 - 1.3350.

Nigdzie nie napisałem, że mam pozycje krótką na edku - byłem tylko ciekaw dlaczego chcesz grać L.

Obrazek

Scenariusz wzrostowy ma szansę realizacji ponieważ:

Obrazek

Wszystko zalezy od tego jak sie dzisiaj zamkniemy...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

atlanticos pisze:
as28 pisze: jak zwykle piękna analizka :)
jeszcze można poprowadzić linie równoległą do dolnej bandy klina i utworzyć kanał - to byłby dobry sufit dla fali 4

https://www.tradingview.com/x/B09ACpqH
a spadek edka od 1.4 do teraz nie może być korektą abc ? gdzie x to szczyt przy 1.4

Obrazek
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

może, wszystko można technicznie wytłumaczyć ale jak waluta państw podupadających z TLTRO od następnego miesiąca miałaby powrócić zaraz do silnych wzrostów w parze z co najmniej na papierze silnym USD? kompletnie mi to nie wchodzi do głowy :564:
Swing

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

lukpiasek pisze: a spadek edka od 1.4 do teraz nie może być korektą abc ? gdzie x to szczyt przy 1.4
jak dla mnie skończona piątka z wykresu który pokazywałem bedzie dopiero falą A korekty... :mrgreen:

mamy taki sufit ponad sobą że nierealny jest obecnie powrót pod 1.4... wcześniej też sądziłem że jest to możliwe ale ostatnie tygodnie to pękające silne wsparcia... trzeba reagowac a nie zaklinac rzeczywistosc :564:
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 11:58 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany