atlanticos pisze:Seryjny Morderca pisze:Żaba - doskonale cie rozumiem bo sam zakladalem poziom 1.3360 jako docelowy obszar konfluencji o wysokim znaczeniu. Jednak jeśli weźmiemy pod uwagę to ile takich obszarów edek złamał od poziomu 1.4 to nie ma co zakładać większej korekty chyba ze będzie ku temu jakas podstawa bo póki co w swieczkach i na wykresie tego nie widać. Eden jest równomiernie ubijany przez oba indexy i każde umocnienie dolara bądź osłabienie euro to wysoka wyprzedaż na edku. Sytuacja odwrotna to marazm i w zasadzie brak jakiegokolwiek ruchu.
chętnie więc zobaczę Twoją projekcję d1 i poziomy na których wg Ciebie można dobierac S lub brac L i ich geneze

Jeśli dzisiaj zamkniemy się powyżej 1.34 to Twój scenariusz będzie BARDZO prawdopodobny i fala 4 ma szanse dolecieć do 1.356 - 1.36
Jeśli jednak zamkniemy się poniżej niebieskiej linii w okolicach <1.3340 to przyszły tydzień będą obowiązywały spadki do nawet 1.31 bądź konsolidacja wewnątrz klina 1.332 - 1.3350.
Nigdzie nie napisałem, że mam pozycje krótką na edku - byłem tylko ciekaw dlaczego chcesz grać L.
Scenariusz wzrostowy ma szansę realizacji ponieważ:
Wszystko zalezy od tego jak sie dzisiaj zamkniemy...