DayTrading: Czwartek 07.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 sie 2014, 00:00

Wzrost
8
50%
Bez zmian
3
19%
Spadek
5
31%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: G/U H1

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ciapul pisze: co być ino po łapkach nie dostał - widział wczorajsze cienie ?
Tylko gdybalem :D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 07.08.2014

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Wzrost Indexu dolara jest już zbyt stromy i jednostajny aby można tu było mówić o jakiejś krótkoterminowej kontynuacji. Spodziewałbym się tu raczej jakiejś korekty. Co prawda pewnie jeszcze nie dziś ale w ciągu kilku następnych. Dlatego zalecałbym ostrożność grania pod jego umocnienie.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Seryjny Morderca pisze:Wzrost Indexu dolara jest już zbyt stromy i jednostajny aby można tu było mówić o jakiejś krótkoterminowej kontynuacji. Spodziewałbym się tu raczej jakiejś korekty. Co prawda pewnie jeszcze nie dziś ale w ciągu kilku następnych. Dlatego zalecałbym ostrożność grania pod jego umocnienie.
kilka minut temu komentowałem wizję zjazdu na DXY do 79.00 :

Zgadzam się, że na $ należy się korekta jednak nie sądzę aby sięgnęła tak głęboko, aktualnie mamy wsparcie wynikające z luki i potwierdzone trzema szczytami w jej sąsiedztwie, dlatego w pierwszej kolejności trzeba to wsparcie pokonać, wtedy zasięg korekty IMO to LT wzrostowego :

https://www.tradingview.com/x/g0qewBiM ;
oraz bliżej https://www.tradingview.com/x/bITAGrOi ;

z kolei silny opór to kofluencja poziomów fibo 81,87 - 81,90 oraz znajdująca się bezpośrednio pod nim strefa oporu.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

No i są nowe sankcje, ciekawe co na to nasi politycy od machania szabelką http://stooq.pl/n/?f=906725 więc pln dalej bedzie tracił
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

MaciejWLKP pisze:No i są nowe sankcje, ciekawe co na to nasi politycy od machania szabelką http://stooq.pl/n/?f=906725 więc pln dalej bedzie tracił

kto na tym zyska :)

AZJA :) nas i np Sloweni Czesi Wegry te panstwa co siedziely cicho nie krzyczaly

najgorsz ze wojeni sie zaczynaja wlasne od sancji :( a NIEMCY z ROSJA zawsze sie dogadaja

Qukis10
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Qukis10 »

Witam wszystkich. Jak myślicie wybije dołem na USD/CAD, wygląda obiecująco :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nowy123 pisze:
MaciejWLKP pisze:No i są nowe sankcje, ciekawe co na to nasi politycy od machania szabelką http://stooq.pl/n/?f=906725 więc pln dalej bedzie tracił

AZJA :) nas i np Sloweni Czesi Wegry te panstwa co siedziely cicho nie krzyczaly

najgorsz ze wojeni sie zaczynaja wlasne od sancji :( a NIEMCY z ROSJA zawsze sie dogadaja
Macie plany ewakuacji z Polski ma wypadek wojny? Ja tak całkiem serio.... Bo potem bedzie za późno, a my Polacy
Lubimy wszystko robić na ostatnia chwile. Myślałem o wyjeździe do Szkocji..... :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
Macie plany ewakuacji z Polski ma wypadek wojny? Ja tak całkiem serio.... Bo potem bedzie za późno, a my Polacy
Lubimy wszystko robić na ostatnia chwile. Myślałem o wyjeździe do Szkocji..... :)
karabin w rękę a nie ewakuacja :) :D :D :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:
Nowy123 pisze:

UCIEKAC do ANGLI Irlandi byle dalej od UKRAINY i Niemiec poki granice otwarte hahahah

my z taki wojskiem plus tylu mlodych za granca - NAS NE MA :)

zakopiec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zakopiec »

atlanticos pisze:
highend pisze:
karabin w rękę a nie ewakuacja :) :D :D :D
No tak za głupotę innych ja mam walczyć, jeszcze czego :)
Swoją drogą jak widzisz "atlanticos" GBPUSD i EURUSD?

Zablokowany