DayTrading: Piątek 01.08.2014
Re: DayTrading: Piątek 01.08.2014
Zostałem z S na EUR/PLN po 4,17...
Co myślicie? Mogą jeszcze podejść wyżej, ale w ciągu 1-2 tygodni powrót do 4,15?
Co myślicie? Mogą jeszcze podejść wyżej, ale w ciągu 1-2 tygodni powrót do 4,15?
wiesz dlaczego dobrze narysowałem ?highend pisze:A tak patrząc w kanał, który wyrysował CIAPUL (czemu nie grasz na daxie? z marszu narysowałeś i pięknie poszło według tego).... nasz zygzak na daxie wychodzi gdzieś na 9450 i stamtąd lecimy niżej..... dobrze kombinuję?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
przebicie LT i 4,20Marcin30 pisze:Zostałem z S na EUR/PLN po 4,17...

Swing
wiem, bo rysowałeś kanał od góryCiapul pisze:wiesz dlaczego dobrze narysowałem ?highend pisze:A tak patrząc w kanał, który wyrysował CIAPUL (czemu nie grasz na daxie? z marszu narysowałeś i pięknie poszło według tego).... nasz zygzak na daxie wychodzi gdzieś na 9450 i stamtąd lecimy niżej..... dobrze kombinuję?

czemu nie grasz na daxie? ;d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend pisze:A... mamy jeszcze Pana od ANTY-sygnałów:
http://www.insidefutures.com/article/12 ... al%20.html
GOLD SELL signal.....
to ja pakuje Lki. złoto jest w trójkącie i odbiło od jego linii przy 1250. Teraz jakby drugi raz się do niej zbliżyło.... i.... no chyba, że wyjdzie dołem - wtedy sell sygnał Pana Larrego (Leisure Suit Larry - dla znających temat)... będzie dobry
tymczasem DAX rośnie nam... kasowy się zamknął wczoraj na 9407 - dobrze widzę?.... dolecimy tam (luka?) i wtedy zobaczymy.
DAX trudno powiedzieć dziś... wyłamał się schemat podciągania na SP500... i tam dopiero zaczęło wczoraj poważniej spadać z objawami wyprzedaży a na akcjach to może potrwać... więc jak dziś USA będą kontynuować zjazd to DAX też pogłębi. Jakoś sytuacja AT i w otoczeniu nabrzmiała i nie widzi mi się by np. dziś USA zniosły wczorajsze spadki jak to często bywało... wygląda na większą korektę tak 10-20% od szczytów
póki co fut zawrócił od wczorajszego zamknięcia indexu to nie ciekawie
zobaczymy jak zareagują na dane PMI po mojemu pogłębią dołki
a reszta... widać jakby powolną kontynuację umocnienia dolca, jeśli kontynuacja tam to i w analogii dół na giełdach..
A tak patrząc w kanał, który wyrysował CIAPUL (czemu nie grasz na daxie? z marszu narysowałeś i pięknie poszło według tego).... nasz zygzak na daxie wychodzi gdzieś na 9450 i stamtąd lecimy niżej..... dobrze kombinuję?
tu nie o miejsce rysowania chodzi, tylko o to że ja rysowałem to co widziałem a nie to co chciałbym widziećhighend pisze:wiem, bo rysowałeś kanał od góryprzecież ja jestem nadal początkujący
czemu nie grasz na daxie? ;d
a dlaczego nie gram na dax ? podobnie jak na wszystkim innym - po wielu latach różnych mniej lub bardziej bolesnych testów wyspecjalizowałem się w GU. Moje podejscie nie jest czysto techniczne, zwracam dużą uwagę na otoczenie makro dlatego w ogóle nie zajmuję się indeksami ( za wyjątkiem indeksu dolara ) tam jest zbyt dużo zmiennych do ogarnięcia ... nie wiem czy tak od strzału byłbyś mi w stanie powiedzieć jaki papier ma największą wagę w indeksie ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
-
- Pasjonat
Mysle ze zaraz PMI pokolei zmasakruje euro... 
Do tego umacniajacy sie ciagle dolar... dobre dane z USA..
JA tam widze edka przy 1.33 najbidniej.

Seryjny Morderca pisze:Mysle ze zaraz PMI pokolei zmasakruje euro...
na pewno masakruje rynki akcyjne !!
nic konsola czekane na dane z USA wtedy decyzja czy jeszcze jedno DIP zrobia na USD ki jak zawroca to korekta czy jak beda gorsze ruszamy z korekta 

sprawdź sobie taki wskaźnik put/call ratiohomar pisze:na pewno masakruje rynki akcyjne !!