Spekulant.fm

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Spekulant.fm

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Nanoloty????? Przy 10.000 depozytu??????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Słabo to widzę. Miniloty to i owszem. Długoterminowe inwestowanie????? Na forex?????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dawno nie widziałem czegos takiego. To przy takim podejściu chyba lepiej pobawić sie na kontraktach terminowych czy akcjach. Swap cie zje. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Spekulant.FM
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spekulant.FM »

Adrianoforex pisze:Nanoloty????? Przy 10.000 depozytu??????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Słabo to widzę. Miniloty to i owszem. Długoterminowe inwestowanie????? Na forex?????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dawno nie widziałem czegos takiego. To przy takim podejściu chyba lepiej pobawić sie na kontraktach terminowych czy akcjach. Swap cie zje. :mrgreen:
Swap to problem, zgoda, dlatego lepiej wybierać pary o dodatnim swapie lub lekko ujemnym.

Awatar użytkownika
Spekulant.FM
Bywalec
Bywalec

Na wykresie miesięcznym od kilku miesięcy trwa akumulacja na tej parze. Uważam że w najbliższym czasie będziemy świadkami wybicia w górę. Poziom obrony: 100.50-100.80 - nie powinien zostać trwale pokonany na tym interwale. Na swoich rachunkach: short i long term będę otwierał tylko długie pozycje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarek88 »

Jak na razie wygląda to ciekawie. Powodzonka i motywacji w prowadzeniu dziennika ;)
Na luzie o forex tutaj

caroliscool
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: caroliscool »

Spekulant.fm graj swoje... nie słuchaj AdrianaForex bo on ma urojenia chyba i schizofremię :) Już pokazał "klasę" czyszczac depo 3 pozycjami ;)
Pozdrawiam..
P.S Wziąłęś pod uwagę USD.CAD? Na w1 wygląda jakby nie chciało się zatrzymać tutaj a zrobić przystanek dopiero pod 1.12. Ja juz ide od 1.0724 :) moze jakas analiza z twojej strony?:)
Dla niedowiarków.
http://www.mql5.com/en/charts/2181936/u ... g-point-of

Awatar użytkownika
Spekulant.FM
Bywalec
Bywalec

caroliscool pisze:Spekulant.fm graj swoje... nie słuchaj AdrianaForex bo on ma urojenia chyba i schizofremię :) Już pokazał "klasę" czyszczac depo 3 pozycjami ;)
Pozdrawiam..
P.S Wziąłęś pod uwagę USD.CAD? Na w1 wygląda jakby nie chciało się zatrzymać tutaj a zrobić przystanek dopiero pod 1.12. Ja juz ide od 1.0724 :) moze jakas analiza z twojej strony?:)
Dla niedowiarków.
http://www.mql5.com/en/charts/2181936/u ... g-point-of
Gram na parach co do któryś mam jakieś założenia w średnim/długim terminie. Założenia te mają różne podstawy, najczęściej fundamentalne. Następnie analizuję technicznie te pary zaczynając od największych interwałów.
Co do USD/CAD takich założeń nie mam. Nie czuję kierunku w jakim miałby podążyć kurs w szerszej perspektywie i co by to miało spowodować. Generalnie jestem długoterminowych niedźwiedziem odnośnie USD w stosunku do pozostałych majorsów, ale w perspektywie kilku tygodni, a nawet miesięcy to może się różnie wydarzyć.

Wracając do USD/CAD i patrząc na sam wykres to faktycznie wygląda to bardzo wzrostowo, np. idealnie obroniona linia trendu na interwale W1. Jeśli więc miałbym brać pod uwagę tylko technikę to grałbym na wzrosty na tej parze.

Awatar użytkownika
Spekulant.FM
Bywalec
Bywalec

Wykres tygodniowy tej pary potwierdza to co obserwuję na miesięcznym interwale. Akumulacja (niebieska elipsa) trwa od lutego 2014r. do obecnej chwili. Pytania są 2: 1. Kiedy nastąpi wybicie? 2. W którym kierunku? Według mnie cena podąży na północ i to już w najbliższych tygodniach. Dopuszczam jedynie długie pozycje na swoich rachunkach.

Poziom obrony to przedział 100.50-100.80

Awatar użytkownika
Spekulant.FM
Bywalec
Bywalec

Bez większego przekonania podchodzę do przeróżnych, egzotycznych formacji, jakie można zaobserwować na wykresach. Ich skuteczność jest stosunkowo niska.

Uważam jednak, iż jedna z takich formacji, a mianowicie tzw. filiżanka :-) ma duże szanse na realizację.
porcelanowe-filizanki-duka_jpg__1200×1198_.png
Jestem niedźwiedzio nastawiony w stosunku do franka szwajcarskiego w średnim i długim terminie. Wcześniej opisywałem GBP/CHF na interwale miesięcznym i tygodniowym, ale równie ciekawie może być na EUR/CHF.

Rozpoczynam więc grę pod wzrosty na tej parze. SL na poziomie 1.2000
eurchfd1.jpg
Na wykresie tygodniowym można pokusić się o wyznaczenie linii trendu wzrostowego, opartej na dołkach z listopada 2012r. , marca 2014 i ostatnich 3-4 świeczkach tygodniowych. Nie jest to bardzo przekonywująca linia trendu, ale daję jej szanse. Grając bardziej agresywnie można zlecenia obronne umieszczać zaraz poniżej tej linii.
eurchfd1trendline.jpg[/attachm[attachment=2]porcelanowe-filizanki-duka_jpg__1200×1198_.png
ent]

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Spekulant.FM
Bywalec
Bywalec

Zgodnie z przyjętą prognozą, zakładającą osłabianie się jena względem pozostałych walut, również na parze z Euro można wyznaczyć interesujące miejsce do rozpoczęcia gry na wzrosty. Świeca lipcowa to popytowy pinbar, poniżej którego ustawić można pierwszą linię obrony długich pozycji. Do wzrostowej linii trendu nie przykładam większej wagi.
eurjpymn.jpg
Na swoich rachunkach short-term jak i long-term, będę otwierał jedynie długie pozycje. Przyjęty poziom obrony: 135.00

kamashizuoki
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kamashizuoki »

Bardzo ciekawie zapowiada sie śledzenie tego wątku. Kibicuje i życzę samych sukcesów :)

ODPOWIEDZ