Dziennik transakcji Kostucha ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dziennik transakcji Kostucha ;)

Nieprzeczytany post autor: jarek88 »

Tak więc wrzucam screeny z ostatnich zagrań. Niestety 2x SL. Po tych zagraniach do mojego trading planu dopisuje: nigdy nie otwieram platformy pod wpływem alkoholu :) :564:
Proszę się nie śmiać z mojego oznaczania fal Elliotta bo dopiero się uczę :P w każdym razie jeśli trzymałbym się PA, które już trochę łapie to na pewno by nie było tego zagrania na AUD USD... jakoś z PA najlepiej się czuje.

EUR CAD
Cena podeszła do linii oporu, spadająca gwiazda i short.

AUD USD
Myślałem, że to będzie fala 3 :D myślał indyk o niedzieli... gdybym trzymał się PA to poczekałbym aż cena dojdzie w jakieś konkretne miejsce jak 0.93300 i dopiero zagrywał longa ( co pewnie zrobię w niedalekiej przyszłości ).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na luzie o forex tutaj

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam w zleceniach oczekujących GBP JPY pozycje długą.

Mój target to 186 pips
SL - 64 pips.

Chciałbym osiągnąć w tradingu kompromis pomiędzy czystym PA a falami Elliotta. Ta pozycja to tego idealny przykład. Co do fal to jestem początkujący i być może często źle oznaczam poszczególne impulsy i korekty ale miło jest widzieć na wykresie współprace obu tych strategii.

Tak to wygląda:
Na luzie o forex tutaj

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziś otwarta pozycja na GBP/JPY zamknięta ręcznie na + 69 pips ( magiczna liczba ). Zdałem sobie sprawę, że ustalony przeze mnie target jest trochę mało realny jeśli to fala pierwsza co nie zmienia faktu, że trochę za wcześnie zamknąłem pozycje po jeszcze te kilkanaście pipsiorów pewnie cena podejdzie ale jeszcze nie jestem na tyle doświadczony i odważny.

Chyba nawet wyszedłem na plus w tym miesiącu :P od 30.06 do dziś miałem 8 pozycji ( nie licząc 9ciu pozycji oczekujących zamkniętych przed dotknięciem ceny ) i suma sumarum jest to 12 pips do przodu. Jest to dla mnie wielki sukces mimo że pozycji było stosunkowo mało a te 12 pips nie jest jakieś imponujące ... ale zawsze coś :D

Na razie nie otwieram żadnych pozycji. Muszę trochę odpocząć od nauki, trejdowania, roboty itd... :564:
Na luzie o forex tutaj

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Sierpień zaczynamy następująco:

EUR/CAD minus 61 pips. Chyba najgłupsze wejście jakie zrobiłem do tej pory bo od dawna szykowałem się w tych okolicach cenowych na większą korektę i na beznadziejnym poziomie szukałem short'ów... no nic zdarza się.

GBP/JPY plus 35 i 25 pips ( w połowie transakcji wyciągnięte połowę pozycji ). Generalnie ok tylko szkoda, że cena tak szybko zawróciła.

Psychicznie jest ok :D jedziemy dalej z tematem tylko trzeba się bardziej skoncentrować i nie przegrzewać.
Na luzie o forex tutaj

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziś jedna transakcja. Sprzedaż na kablu. Akurat tak się trafiło że wychodziły dane tylko że zapomniałem spojrzeć w kalendarz :) dlatego nie chciałem zbytnio kisić tej pozycji i szybko przestawiłem sl z zyskiem 13 pips bo to różnie może być... chociaż teoretycznie byle co trendu nie zmieni ale zawsze może dziubnąć sl :) jest na plus ale raczej daruje sobie granie pod dane nawet "świadomie" :D
Na luzie o forex tutaj

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Minus 31 pips. EURCAD zabiera mi ostatnio to co kiedyś dał. Sytuacja nieszczególna... cena poleciała tam gdzie się spodziewałem tyle że sl nabił się na nożyk. Teraz po korekcie nasadzam się ponownie na krótką. Nie obwiniam się za tę pozycję bo takie sytuacje się zdarzają chociaż wkurza mnie następujący później ruch ceny który poleciał ale już beze mnie...
Na luzie o forex tutaj

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

No pięknie po prostu pięknie. Jak dla mnie fajna sytuacja do odzyskania utraconych pipsów w poprzednim wejściu na EURCAD.. podejście pod opór, pin a nawet coś w rodzaju tweezera, cena idzie w dół no to luzik mam setup. Wszystko by było świetnie gdyby nie jedna sprawa... 14:30 dane dla CAD... no i ruszyło w przeciwną stronę. Żeby jeszcze to był zwykły sl a tu cena przeskoczyła i zamknęła na minus 52 pip. Gówniany, podstawowy błąd... nie sprawdziłem kalendarza. No nie sprawdziłem kalendarza :D Już któryś raz tak zostałem załatwiony przez dane. Niby człowiek wie że trzeba rzucić okiem ale zapomina... napiszę sobie karteczkę i przykleję do monitora z napisem "Najpierw sprawdź dane!" albo najlepiej jakiś komunikat przyklejony do mt4 który po kliknięciu w nowe zlecenie pokaże taki tekst. Mimo iż poprzednie wejście na tej parze uważam za nie najgorsze to tym razem nie mam dla siebie usprawiedliwienia. Ten trejd umoczyłem z własnej głupoty.

Robię przerwę do poniedziałku. Muszę przemyśleć sprawę i odpocząć. Wynik z tego tygodnia to 3 wejścia trafione i 3 wejścia chybione. R:R na beznadziejnym poziomie więc nie będę mówił nawet jaki jest wynik końcowy :) Miesiąc się dopiero zaczął więc spoko - odrobimy ;)
Na luzie o forex tutaj

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Co za bzdury tutaj wypisywałem to tragedia jakaś :)
Na luzie o forex tutaj

ODPOWIEDZ