DayTrading: Piątek 25.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lip 2014, 00:00

Wzrost
12
46%
Bez zmian
5
19%
Spadek
9
35%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 25.07.2014

Nieprzeczytany post autor: robin2003 »

Dawno, dawno temu w odległej galaktyce.... SciFi dla pasjonatów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2014, 13:04 przez robin2003, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:Na S&P nie widać, by 2000 miało jakieś techniczne znaczenie - HOSSA w pełnej krasie:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/separat ... gami/mcyfw

ostatnio przed spadkami daxa (jak był na 10.000) pisałeś, że hossa w pełni....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

highend pisze:
karnak pisze:Na S&P nie widać, by 2000 miało jakieś techniczne znaczenie - HOSSA w pełnej krasie:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/separat ... gami/mcyfw

ostatnio przed spadkami daxa (jak był na 10.000) pisałeś, że hossa w pełni....
No, bo korekty są nieodłącznym elementem hossy ====> piszę o generalnym trendzie, a nie łapaniu górek tegoż. :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Piątek 25.07.2014

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

attachment.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

Doniek pisze:
homar pisze: a jak ktoś znika z forum to może i źle bo mniej kompanów ale z drugiej jeśli na stałe zapomnieli o fx to winszuję bo to trudniej zrobić niż wrócić, a najtrudniejsze decyzje są często najważniejsze. Powtórzę, najważniejsze pytanie to nie "co zmienić, jak wrócić, jak się odegrać" ale "czy to rzecz dla mnie i czy nie lepiej żyć normalnie".
Zaciekawiło mnie to ostatnie. Dlaczego uważasz, że ktoś kto żyje forexem/ żyje z forexu nie żyje normalnie? Pomimo parulatniego stażu na forum własnie wracam co jakiś czas tutaj i do gry- mam nadzieje tym razem na dłużej.
jeśli sam grasz to wiesz co mam na myśli... dla większości to emocjonalne wyzwanie, a tylko część z tych 10% co nie traci ma duży kapitał i odpowiedni charakter by grając żyć normalnie. Tak więc wynika to z kombinacji zasad FX i cech człowieka i potwierdza to statystyka, co nie znaczy, że są tacy co jednocześnie zarówno zarabiają (sporo i długim terminie) jak i nie traci na tym życie prywatne.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

robin2003 pisze:Dawno, dawno temu w odległej galaktyce.... SciFi dla pasjonatów
Czyli co.. Teraz będzie up na korektę w trendzie spadkowym.... Wrocimy do okolic 1.36... A potem pełny ogień w dol.. Z tego RGRa. Dobrze to rozumiem? Czy jednak juz teraz lecimy na dol jak przez ostatnie dwa tygodnie?
Bo dlaczego to nie miałby być rgr z podwojna głową?

Czyli linia szyi jest na poziomie gdzieś 1.358... Może ja troszkę przetnie żeby dac złudzenie dalszych wzrostow. Dobrze gadam?

-- Dodano: 27 lip 2014, 17:59 --
Sama prawda. Grałem z trendem w kwietniu maju i czerwcu.
Aż w lipcu za chciało mi się pod prąd na edku bawelnie i pszenicy.
Kiepsko na tym wyszedlem...
A co myślicie o mojej wizji daxa? :) z tym podobieństwem do dow Jonesa z 2007?

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

highend pisze:
robin2003 pisze:Dawno, dawno temu w odległej galaktyce.... SciFi dla pasjonatów
Czyli co.. Teraz będzie up na korektę w trendzie spadkowym.... Wrocimy do okolic 1.36... A potem pełny ogień w dol.. Z tego RGRa. Dobrze to rozumiem? Czy jednak juz teraz lecimy na dol jak przez ostatnie dwa tygodnie?
Bo dlaczego to nie miałby być rgr z podwojna głową?

Czyli linia szyi jest na poziomie gdzieś 1.358... Może ja troszkę przetnie żeby dac złudzenie dalszych wzrostow. Dobrze gadam?

-- Dodano: 27 lip 2014, 17:59 --
Sama prawda. Grałem z trendem w kwietniu maju i czerwcu.
Aż w lipcu za chciało mi się pod prąd na edku bawelnie i pszenicy.
Kiepsko na tym wyszedlem...
A co myślicie o mojej wizji daxa? :) z tym podobieństwem do dow Jonesa z 2008r?
Nie ma aktualnie zadnych przeslanek ku temu by euro sie umacnialo. Trend, ktory aktualnie obserwujemy nabiera dopiero wiekszej dynamiki. Wez pod uwage to ze caly tamten tydzien azja kupowala juany, zlotko, dolary za euro. Po kilku dniach ten trend przjela takze europa i ameryka. Piatkowy wzrost pod koniec sesji byl spowodowany tylko i wylacznie ucieczka kapitalu z rynku - 21%. I teraz zostaly juz tylko grube pozycje ktore zostana dolozone po weekendzie - zakladam ze dopiero od wtorku. Wydaje mi sie zatem ze trend spadkowy na edku dopiero sie rozpoczal, malo tego- mysle ze znacznie przyspieszymy a korekt w zasadzie nie bedzie sie obserwowac jak do tej pory.

Aktualnie mysle ze od poniedzialku przez kilka godzin kontynuacja piatkowego close a w drugiej czesci dnia albo od wtorku powrot do spadkow i 1.3360 na poczatek. Nie zdziwilbym sie gdybysmy za kilka tygodni rozmawiali juz o poziomach 1.3.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Seryjny Morderca pisze: Aktualnie mysle ze od poniedzialku przez kilka godzin kontynuacja piatkowego close a w drugiej czesci dnia albo od wtorku powrot do spadkow i 1.3360 na poczatek. Nie zdziwilbym sie gdybysmy za kilka tygodni rozmawiali juz o poziomach 1.3.
w sumie tak to wygląda - przebita linia szyi i lecimy na dół... hmm... hardcore ;)
tylko czemu jak pytałem o ten RGR na edku to każdy pyta: "jakie RGR, gdzie"? jak widać go jak na dłoni....

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

highend pisze:
Seryjny Morderca pisze: Aktualnie mysle ze od poniedzialku przez kilka godzin kontynuacja piatkowego close a w drugiej czesci dnia albo od wtorku powrot do spadkow i 1.3360 na poczatek. Nie zdziwilbym sie gdybysmy za kilka tygodni rozmawiali juz o poziomach 1.3.
w sumie tak to wygląda - przebita linia szyi i lecimy na dół... hmm... hardcore ;)
tylko czemu jak pytałem o ten RGR na edku to każdy pyta: "jakie RGR, gdzie"? jak widać go jak na dłoni....
Przyzwyczaj się.
Zanim cos się zrealizuje to wszyscy wymyślają cuda i pisza ze za proste jest co wszyscy widza. Wchodzą w przeciwne pozycje i grają z wyobraźnia większą niż granica galaktyki. A potem jak juz się to zrealizuje to wszyscy pisza ze to widzieli i zarobili dużo, wrzucaja jakieś screeny sprzed miesiąca mówiąc ze to pokazywali.... W zasadzie większość na tym forum taka jest - obluda, zakłamanie i frajerstwo. Tak wiec nie słuchaj tu nikogo bo to nie ma nic wspolnego z graniem i zarabianiem i proponowalbym ci wprowadzić taki punkt do regulaminu;

- traktuj każdego na tym forum jak idiota, hipokryte i zaklamanego gbura

Zablokowany