1. Rachunek 'long term' - do gry na długi termin, nie stosuję TP
2. Rachunek 'short term' - krótkoterminowa spekulacja, częste wejścia i wyjścia z pozycji
Preferuję grę na długich interwałach (tygodniowe, miesięczne). Staram się określić trend który potrwa dłużej i w miarę jego rozwoju budować i zarządzać pozycjami. Taka gra wymaga jednak dużo cierpliwości i jest mało emocjonująca. Czasami trzeba czekać kilka tygodni, a nawet miesięcy na przewidywany ruch, a ten okres przetrzymywać 'kiszące' się pozycje. Dlatego też pokazuję dwa rachunki, jeden ukierunkowany na dłuższy termin, będzie tam mniej transakcji i generalnie mniej się powinno dziać. Drugi spekulacyjny, tutaj będę się starał otwierać i zamykać pozycje częściej, ale również zgodnie z założonym przeze mnie kierunkiem...meylo pisze:Ciekawie będzie porównać grę jednego człowieka na różnych interwałach.Sprawdzałeś wcześniej które interwały bardziej Ci pasują i lepiej na nich zarabiasz?Powodzenia
Dla konta o wartości 10KPLN mikroloty to max, a nawet warto rozważyć nanoloty. Dziennik zamierzam prowadzić długi czas i osiągać satysfakcjonujące stopy zwroty. Zaszaleć i szybko zaliczyć MC to nie sztuka. Dodatkowo: stosuję bardzo odległe SL i jak nie idzie po mojej myśli to przetrzymuję pozycję dość długo, stąd muszę uważać na tzw. przelewarowanie... Zresztą to wyjdzie w trakcie, pisanie teorii to nie sztuka, sztuką jest pokazać to na rachunku real.caroliscool pisze:Powodzenia. dziennik wygląda na ciekawy. Tylko powiedz mi czy wielkość lota jest dlatego iż taka strategia czy poprostu wolisz pykać mniejszym i mieć mniejszy stres?
Tak.meylo pisze:Bierzesz pod uwagę fundamenty?