DayTrading: Piątek 25.07.2014
-
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Piątek 25.07.2014
na ED m5 robi się ORGR czy mi się wydaje?
zgadzam się... i rozumiem też granie na falach... branie częściowego zysku i dobieranie po korekcie etc ale wciąż nie napisałeś jaką przewagę ma hedż nad zwykłym zamykaniem części pozycji i dobieraniem wyżej...roberttheus pisze:hahaaha granie n korelacji jest gorsze bo jak masz dwie pary skorelowane z ujemnym swapem to gorzej na tym wychodzisz mój hedge kosztuje mnie od 1zł do 5 zł dziennie w zalżności od wielkości pozycji to grosze są a gram na parach które mają dodatni swap tylko ECN w mForex pobiera ode mnie tylko jednorazową prowizję za otwarcie więc o co kaman?
jak złapie hedża to oczekujące trochę powyżej, tak by stało się pewne że kurs jest uspokojony, albo docelowo świeczka inicjująca nowy kierunek jest zrobionaroberttheus pisze:hedge to ratunek jak cena idzie nie po Twojej myśli po co patrzeć jak tracisz kasę jak możesz zarabiać i na wzroście i na spadku zawsze chwycisz falę analiza wykresu Elliot wsparcia opory fibo i jazda
-- Dodano: pt 25-07-2014, 11:37 --
teraz na kiwi to zły pomysł na s i hedge na samym dołku bo już zbyt mocno pocisnęli trzeba czekać para jest trendowa i jak już się uprze w jakiś kierunek to ciężko o odwrócenie ale warto poczekać w końcu swap dodatni więc o co pękać?
ale hedż i tak nie działa jak są wybicia i konsole w 2-3 punktach
a jak pójdzie w kierunku hedża to BE na +1, albo zamykanie hedża jak jest pewne zawrócenie
Damianssj661 pisze:na ED m5 robi się ORGR czy mi się wydaje?
tak ale znaczenie tego żadne uwagi na czas południowy.. zakres ruchu, który jest minimalny po spadkach porannych . zobaczymy co się stanie jak wejdzie kapitał po 14ej, w szczególności dane USA 14.30.
Czy mi się wydaje czy odbiliTsunamiPL pisze:Dajcie znać jak będziecie wychodzić z kiwi. Bo sam też jestem na L.

amerykanie trzymaja cene na edku jest miare dobrze
chciwość jest dobra
spróbują ostatni raz.... czym się różni złapanie hedża od zamknięcia pozycji?pr7emo pisze: jak złapie hedża to oczekujące trochę powyżej, tak by stało się pewne że kurs jest uspokojony, albo docelowo świeczka inicjująca nowy kierunek jest zrobiona
a jak pójdzie w kierunku hedża to BE na +1, albo zamykanie hedża jak jest pewne zawrócenie
-- Dodano: 25 lip 2014, 12:07 --
nikt nie trzyma... uspokojenie południowe a te 10p nic jeszcze nie znaczy.... zrobiły to takie leszcze jak my...pkubiu pisze:amerykanie trzymaja cene na edku jest miare dobrze
poza tym zeszło poniżej 1.3442 - nie wycięło ciebie?
to że pracujesz w rytmie, nie masz dylematu czy jest odpowiedni moment do zajęcia pozycjihomar pisze:spróbują ostatni raz.... czym się różni złapanie hedża od zamknięcia pozycji?pr7emo pisze: jak złapie hedża to oczekujące trochę powyżej, tak by stało się pewne że kurs jest uspokojony, albo docelowo świeczka inicjująca nowy kierunek jest zrobiona
SL może ci wybić jak rynek jest dynamiczny
a jak zahedżujesz to masz możliwość ręcznego zamknięcia w zależności od sytuacji na wykresie
właśnie chodzi o ten break even i oczekujące
ja zawsze jak złapie hedża daje oczekujące nad ostatnia świeczką
no bo jak idzie ciągiem to rzadko cofa nad poprzednią świeczke, a jak cofnie to znaczy że pojawiła się przeciwna siła na rynku i są większe szanse odwrócenia kierunku
a jeżeli poleci w stronę hedża dalej to BE, a jeszcze jak zawraca het daleko to zamykam hedże
ale tak jak mówię to nie działa jak są wybicia i konsole na końcu ruchu
właśnie teraz grubasy grają w ten sposób
nie robią fal na jednej dynamice, tylko takie strzały jak z kasyna
albo ruchy ze samą podażą albo popytem
Ostatnio zmieniony 25 lip 2014, 13:12 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
moze kiwi tez juz odbija ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Myśleć i działać jak Goldman !
- roberttheus
- Maniak
pr7emo wyjaśnił temat dobitnie gram bardzo podobnie
windsurfing na falach trendu