DayTrading: Środa 23.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lip 2014, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
4
15%
Spadek
10
37%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 23.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Przygotujmy się na duży radykalny i zaskakujący zwrot w polityce światowej, W obliczu narastających trudności ekonomicznych świata, przypomnę dla nie specjalistów, poziom zadłużenia od 90% wzwyż do PKB jest nie SPŁACALNY. Średnio świat jest w tej chwili zadłużony na130% do PKB że nie wspomnę o liderach (Chiny 250% w przypadku USA wynosi on 260% PKB, Wielkiej Brytanii – 277%, a Japonii – 415%.) Gratulacje dla planistów. Niemcy obecnie mają dość przyjaźni z Anglo US współpracą oraz byciem lokomotywą dla Unii Europejskiej to staje się dla nich kulą u nogi, oliwy do ognia dolały ujawnione w ostatnim czasie podsłuchy i niemożliwość repatriacji złota (oficjalnie przyznali że jest bezpieczne tam gdzie jest hehe) Dalsza współpraca z tym korubcyjnogennym organem dla Niemiec nie ma najmniejszego sensu. Pozostała cześć Europy wpadła w wir zadłużenia i wyciąga nieustannie rękę w kierunku Niemiec, Po za tym Niemcy są zmuszane do nakładania sankcji na Rosję, a to kompletnie nie jest w ich interesie. Posiadają oni około 3000 przedsiębiorstw które współpracują z Rosją. Tak samo Niemcy nie będą siedzieć zimno w myśl przyjaźni z obecnym konglomeratem zachodnim. Krótko mówiąc historia się powtarza i Niemcy ponownie (jak przed 2wojną) rozpoczną z Rosja współprace tylko że tym razem na niwie gospodarczej co dla obydwu gospodarek jest bardzo istotne i korzystne. Polscy politycy jak zwykle (ślepi) Polskę wyprowadzili w maliny i nie ciekawie na tej współpracy wyjdziemy. Rosja potrzebuje Niemieckiej technologii a Niemcy surowców. Rosja to przede wszystkim stacja benzynowo-gazowo-surowcowa oraz złoto o tak ten Old Barbaric Relict złoto. Scenariusz jest taki, Niemcy wyjdą i zrezygnują z Unii i wspólnej waluty wprowadzając markę opartą na parytecie metali wartościowych. Dołączą do grupy BRICK. W panice wywołanej tym ruchem nastąpi pozbywanie się obecnej waluty rezerwowej $ i powrót jej do macierzy. USA w obliczu kompletnego fiaska dolara będą zmuszone przyjąć jakąś walutę także podpartą metalami szlachetnymi, prawdopodobnie będzie to srebro, bo i Meksyk też wspomina o walucie na srebrze opartej. Jak świat światem zawsze wartość była liczona w uncjach a nie w jakich Fiat Money jak to nastąpiło od 1971. USA to spryciarze dlatego wiedząć o mającej nastąpić współpracy zaczęli Niemców podsłuchiwać aby wiedzieć na jakim jest etapie współpraca Rosja-Niemcy, Rosja wykryła ten podsłuch i powiadomiła Niemcy. Aby temu zapobiec Anglo-US zaczęły finansować Majdan, a teraz tak prą do interwencji i osłabienia Rosji, że nie wspomnę o pozostałych gorących wojnach i niepokojach światowych. Dotychczas udało im się zdestabilizować świat gospodarczo i zawładnąć mentalnie część umysłów. Zobaczcie chociażby na wpisy i komentarze w Polskich mediach. Aż kipi od wrogości do Rosji. Ja też jej nie kocham, ale oczy mam otwarte i widzę że postawa Polski powinna zostać stonowana. PS: Ciekawe ile śmiechu by wywołało w Londynie żądanie repatriacji Polskiego złota? Zresztą dobrze że tam jest bo znając solidność naszych polityków (Sowa i przyjaciele) W kraju dawno by te 100 ton wcięło jak w trójkącie bermudzkim. A tak zawsze jakieś śmieszne Fiat money za to złoto trzyma nas w nadziei, jak teraz Niemców z ich złotem w USA.

ciekawa wizja przyszlosci ;) tak przytoczylem koment jeden bo sie tyczy walut i surowcow

-- Dodano: śr 23-07-2014, 21:27 --
roberttheus pisze:To co zamknac pozycje póki zysk i otworzyć po danych ?

ja nie wiem co obstawiasz iczy pojdzie zgodnie z twoja pozycja ale 23 00 KIWI stopy - luka

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

pr7emo pisze:wg mnie jutro strategia jest oparta o wzrosty
nie koniecznie dane muszą być lepsze, ale rynek pójdzie do góry
Sam szukam miejsca do elki ale do głowy mi nawet nie przychodzi 1.36. Za mocno czatujemy pod 1,3450 żeby nie sprawdzić 1.34 tym bardziej, ze po przebiciu tego poziomu wyrysuje się linia trendu dla mocnego dolca
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Uważam ze stopę procentowa podniosa i polecony w kierunku ostatniego szczytu na nzd
windsurfing na falach trendu

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Panoptic pisze:
pr7emo pisze:wg mnie jutro strategia jest oparta o wzrosty
nie koniecznie dane muszą być lepsze, ale rynek pójdzie do góry
Sam szukam miejsca do elki ale do głowy mi nawet nie przychodzi 1.36. Za mocno czatujemy pod 1,3450 żeby nie sprawdzić 1.34 tym bardziej, ze po przebiciu tego poziomu wyrysuje się linia trendu dla mocnego dolca
edek jutro wyjdzie z konsoli, może za tym podejściem ruszy do góry
docelowy poziom będzie pewnie na oporze ;)

-- Dodano: śr 23-07-2014, 21:34 --

aaa to za chwilę stopy na kiwi :D :d

-- Dodano: śr 23-07-2014, 21:35 --

mogą jenem grać

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

roberttheus pisze:Uważam ze stopę procentowa podniosa i polecony w kierunku ostatniego szczytu na nzd
to rob ja uwazasz ja tylko pisze ze luka sie szykuje :)

a pozniej znowu ruch bedzie tez na KIWI przez AUD i dane z CHIN

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

60/40 że E/U jutro zaatakuje okolice 1.34. Najgorsza opcja to jest teraz zapakować się w L na 1.3460. Nie ma sensu wypadać z tak ciekawej gry o taki kąsek jak wspomniany poziom. Na 100% jestem pewny, ze tam zacznie bujać a jak nie to nie ma mowy żeby w najgorszym scenariuszu kurs nie wrócił do tego poziomu. Relacja ryzyka do zysku praktycznie zerowa. Tym bardziej, że będzie to pierwsze podejście

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

na edku H4 ładny inside bar czyli w dalszym ciągu lecimy w dół :) ciekawe tylko gdzie się nasz edzio zatrzyma :P

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

teraz uj ,eu robia wyraźne kierunki na m5, nie powiem w każdym razie że to pozioma konsola

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

freakout pisze:na edku H4 ładny inside bar czyli w dalszym ciągu lecimy w dół :) ciekawe tylko gdzie się nasz edzio zatrzyma :P
Wszystko zależy czy odpalą się stopy. Jeśli tak to 1.3330 możemy kujnąć a jak nie to troszkę nas powożą na 1.34-35

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Na kiwi jest o tyle dobrze ze jak zejda niżej można kolejnego longa zasadzie w okolicy 50 fibo czyli gdzieś w obszarze 86.000
windsurfing na falach trendu

Zablokowany