koks pisze:Highend, w jakim wypadku wyskakujesz z longów na eurusd? mam na myśli przebicie jakiegoś poziomu, lt czy czegoś tam
masz na myśli SL czy TP?
mój SL to chyba będzie raczej stop out zawziąłem się.
Jakkolwiek na forexie pary walutowe nie mają ani dna ani szczytu, jest tylko piekło i niebo.... zatem może się pomodlę o to niebo?
Już mam taki minus, że chyba tylko pszenica mnie uratuje, która na razie się buja... jeszcze dax mnie dobija, ogólnie to jestem zły
co mnie natomiast zastanawia to taka duża rozbieżność sp i daxa, ten pierwszy na maxach, a dax nie bardzo.... niby wszystko wskazuje na dalsze up daxa, ale czy na pewno?
tez zapusciem grubego longa na edku, licze chociaz na te 40p korekty ale dzis pewnie juz nic z tego nie bedzie, za pozno, mam nadzieje, ze nie narysuja przez noc waskiej flagi i jeszcze jeden bo w dol, bo zdazaly sie takie numery, na sp500,cisna i cisna, raczej nie zawroca dopoki nie dojada do 2000, duzo im nie brakuje
Z wielkim żalem zamknąłem L na stracie 3pip. Nie było sensu trzymać jej jak jutro na 100% zobaczę 1.3440-30 i tam ją zasadzę. Standard zagranie 1.3480-95 mamy postawionych troszkę elek więc na powrót z 1.3465 to troszkę i za wcześnie i za blisko. Niech jeszcze spadną to mnie wpadnie . Na dziś starczy tego dobrego jutro USA zacznie podkupywać i korekcić.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
Pytanie Skoro mamy na edku trend spadkowy teraz (załóżmy).... to edek prędzej czy później zechce przetestować górną LT. Czy ktoś podkusiłby się na narysowaniu czegoś takiego? I czy np. byłby to poziom w okolicach 1.37 ? Pytam bo zaczynam się troszkę martwić Mogę czekać długo...swap jest malutki na edku.. dość narobiłem procentów, żeby to teraz stracić...
highend pisze:Pytanie Skoro mamy na edku trend spadkowy teraz (załóżmy).... to edek prędzej czy później zechce przetestować górną LT. Czy ktoś podkusiłby się na narysowaniu czegoś takiego? I czy np. byłby to poziom w okolicach 1.37 ? Pytam bo zaczynam się troszkę martwić Mogę czekać długo...swap jest malutki na edku.. dość narobiłem procentów, żeby to teraz stracić...
rysując od 1,3992 po szczycie z początku miesiąca mam obecnie tę linię na poziomie 1,3575
scenariusz poniższy na edku pokazywany kilka tygodni temu zbliża się do końca (pierwszy wykres) - fala 4 wg mnie miała mniejszy zasięg niż przewidywałem co widac na drugim wykresie
obecnie z perspektywy H4 widziałbym edwarda tak jak poniżej - zakres rgr'a w zasadzie zrealizowany, więc wskazane odreagowanie spadków... Potwierdzeniem tego będzie dla mnie zamknięcie świecy tygodniowej ponownie wewnątrz klina