DayTrading: Poniedziałek 21.07.2014
- harymilloki
- Maniak
Re: DayTrading: Poniedziałek 21.07.2014
Jeśli zrobimy długi cień dolny i wejdziemy w kanał to będę troszeczkę spokojniejszy o jeszcze jeden wzrost w najbliższym czasie.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
Przejechałem sie dziś ma daxie... Rano pisałem o wzrostach tymczasem mam trochę w plecy.
Widać sile niedźwiedzi. Nie zdziwi mnie dalszy spadek....
A jednocześnie fajna zależność - dax spadał to rosła pszenica.... I odwrotnie.
Zatem o pszenicę jestem spokojny. I o daxa tez. W Lki bym juz nie wchodził.
Na daxie rozumiem, ze każdy widzi RGRa ? Na H1 dobrze widać...
Na daxie rozumiem, ze każdy widzi RGRa ? Na H1 dobrze widać...
Ostatnio zmieniony 21 lip 2014, 16:22 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

US: At 10:50AM ET Pres Obama delivers a statement on the situation in Ukraine.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
gadasz jak Ci którzy tu przyszli pytac sie co to MC, BE, DD itp...harymilloki pisze:Jeśli zrobimy długi cień dolny i wejdziemy w kanał to będę troszeczkę spokojniejszy o jeszcze jeden wzrost w najbliższym czasie.
popatrz na wykres GU prawie zawsze robi retest...
https://www.tradingview.com/x/YgGNA5Fi
bedzie < 1,70 bedziemy dumać czy aby nie trzeba sie odwrócic - póki co IMO ubieranie w S trwa... ale do minutes tego sie nie spodziewam sie , dopiero w piatek trzeba uwazac bo na biezacym PKB juz moze sie drogi funt odbic...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
DAX i pszenica? Uważaj tam bo pogoda na świecie dopisuje a susza dla pszenicy nie jest taka straszna. Podobno prognozy zbiorów zapowiadają się rewelacyjnie....ten target tak ma, że jak utkniesz to na dobrehighend pisze:Przejechałem sie dziś ma daxie... Rano pisałem o wzrostach tymczasem mam trochę w plecy.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
Trzymać, nie pękać. Zasiana kasa to urośnie i bedą plony. Cierpliwości.Doniek pisze:Cholera śniły mi sie profity na pszenicy a od rana kolejne spadki
-- Dodano: 21 lip 2014, 15:30 --
Chodziło mi o to, ze jakby giełda na mordę leciała to kasa pójdzie w surowce, metale.... I surowce rolne.Panoptic pisze:DAX i pszenica? Uważaj tam bo pogoda na świecie dopisuje a susza dla pszenicy nie jest taka straszna. Podobno prognozy zbiorów zapowiadają się rewelacyjnie....ten target tak ma, że jak utkniesz to na dobrehighend pisze:Przejechałem sie dziś ma daxie... Rano pisałem o wzrostach tymczasem mam trochę w plecy.
A czemu by nie?
Dax mnie nie zdziwi jak dziś przebije wsparcie na 9600....
Nie inwestuję w surowce rolne. To co mnie zastanawia w twojej strategii to czas w którym wchodzisz w pozycję. Sezon letni to zawsze niska płynność a tu za chwilę będą raporty zbiorów....technicznie z tym surowcem można pobawić się jesienią jak już kontrakty zaczną być realizowane.
Juz wszedłem wiec pozamiatane. Dzisiaj za to zle wszedłem w daxa i udało sie wyplątać ale ze strata.Panoptic pisze:Nie inwestuję w surowce rolne. To co mnie zastanawia w twojej strategii to czas w którym wchodzisz w pozycję. Sezon letni to zawsze niska płynność a tu za chwilę będą raporty zbiorów....technicznie z tym surowcem można pobawić się jesienią jak już kontrakty zaczną być realizowane.
Teraz odrabiam. Jak zobaczyłem co narobiłem to sie niezłe wk.... I siadło mi na psyche bo widziałem, ze zrobiłem bardzo zle. Natomiast co do pszenicy to jestem dziwnie spokojny.... ... Cena pszenicy zreszta wyjątkowo dziś skacze.... Hop hop pileczka pingpongowa. Jak tak raz dobrze skoczy.....

Ty tez widziałeś Edwarda na retescie poniżej 1.35, a póki co to chyba czekamy na dalsze up.
-- Dodano: 21 lip 2014, 15:46 --
Tak w ogóle to rzeźnika widzę na 169. Gdzie wtedy bedzie dax i sp500?
na usdjpy chyba szykują jakiś mocniejszy up
W tej chwili rżnę tylko E/U ogólnie wyspecjalizowałem się na niego. Moje podejście do tego tematu jest takie, ze najpierw generuje zysk a później wiozę go ile się da. Pozycje trzymam od 14 lipca poziom otwarcia 1.3630 teraz eleczki są w skalpingu. Zwróć uwagę jak punktuje dolar. Szuka gdzieś oporu. Liczę na jutrzejszy dzień może powalczą pod jakieś dane. Jak na razie to jest czary mary ale i na tym można zarobić. Nie szukaj trendu przy małych oporach tylko inwestuj w przeciwnym kierunku to na tych małych konsolach przytnieszhighend pisze:Juz wszedłem wiec pozamiatane. Dzisiaj za to zle wszedłem w daxa i udało sie wyplątać ale ze strata.Panoptic pisze:Nie inwestuję w surowce rolne. To co mnie zastanawia w twojej strategii to czas w którym wchodzisz w pozycję. Sezon letni to zawsze niska płynność a tu za chwilę będą raporty zbiorów....technicznie z tym surowcem można pobawić się jesienią jak już kontrakty zaczną być realizowane.
Teraz odrabiam. Jak zobaczyłem co narobiłem to sie niezłe wk.... I siadło mi na psyche bo widziałem, ze zrobiłem bardzo zle. Natomiast co do pszenicy to jestem dziwnie spokojny.... ... Cena pszenicy zreszta wyjątkowo dziś skacze.... Hop hop pileczka pingpongowa. Jak tak raz dobrze skoczy.....
Ty tez widziałeś Edwarda na retescie poniżej 1.35, a póki co to chyba czekamy na dalsze up.
-- Dodano: 21 lip 2014, 15:46 --
Tak w ogóle to rzeźnika widzę na 169. Gdzie wtedy bedzie dax i sp500?