DayTrading: Piątek 18.07.2014
- dobryfxplayer
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 18.07.2014
Nikt mi nie odpisze na temat Aud/Jpy? smutno mi 

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
a co nie skraca ? Chyba tylko siedzenie na etacie, najlepiej jeszcze w związku zawodowym... Tylko, że nigdy nie byłem na etacie...dobryfxplayer pisze:Stres z tym związany (szczególnie obracając "prawdziwymi lotami) automatycznie skraca życie o kilka lat
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- harymilloki
- Maniak
Lepiej zajmij się jakąś parą bardziej powszechną... Ja już wiem że lepiej sobie głowy takim wynalazkami nie zawracać...dobryfxplayer pisze:Nikt mi nie odpisze na temat Aud/Jpy? smutno mi
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
- dobryfxplayer
- Maniak
A to dlaczego? Czemu sobie głowy nie zawracać. Kto powiedział, że majdżorsy są lepsze? Chodzi o spread? W skali D1-H4 rożnica dwóch pipsów nie przeszkadza...harymilloki pisze:Lepiej zajmij się jakąś parą bardziej powszechną... Ja już wiem że lepiej sobie głowy takim wynalazkami nie zawracać...dobryfxplayer pisze:Nikt mi nie odpisze na temat Aud/Jpy? smutno mi
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Faktycznie dużo przemawia za wzrostem - objęcie hossy na D1 , wyjście z chmury oraz odbicie od linii wsparcia . Jedynym zagrożeniem jest słabe zachowanie jena przy tak mocnych giełdach ale na kilka dni faktycznie powinna być to dobra pozycja . Trzeba jeszcze uważać na dane z Australii bo jest ich sporo w tym tygodniudobryfxplayer pisze:Nikt mi nie odpisze na temat Aud/Jpy? smutno mi
Kolega wyżej ma rację.fozzie pisze:zależy u którego brokera, tu masz link i sobie wyliczhomar pisze:EUR/USD - 100 lotów, dźwignia - 100,
depozyt zabezpieczający - 4 148 600 zł,
1 pips - 30 669,50 zł
100 pips = 3 066 950 zł
to już nie kawalerka ale fajny apartament lub domek można kupić
kolejny matematyk... jedno miejsce się walnąłeś... 1L-4kpln depo czyli 100L to 400k pln... i podobnie z innymi parametrami które podałeś
http://www.dukascopy.com/plugins/fxMark ... php?id=ct9
Wartość lota jest niezmienna - 100k waluty bazowej.
W podanym linku ciachnąłeś się na Contract size (in millions), wpisując wartość 100 nie wybierasz 100 lotów, a 100 milionów

przerwa jest potrzebna to prawdahighend pisze:Nie do końca o to mi chodziło. Po prostu długie siedzenie przed wykresami wykańcza człowieka... i fizycznie i psychicznie... zaczynamy popełniać błędy i tracić. Moim zdaniem lepiej robić sobie przerwy, znaleźć inne zajęcie, oderwać się od tego... Może przegapimy wtedy jakąś okazję, ale uchronimy siebie przed stratą depo przez "zmęczone" decyzje....
Czasami lepiej odpocząć i wrócić na wojnę ze zdwojonymi siłamy. Bo forex to wojna, nieprawdaż?
zbyt długa może powodować utratę rytmu i wyczucia rynku
jestem już na forexie od dłuższego czasu, nie muszę zbierać ogromu informacji by podjąć decyzję jak jeszcze przed kilkoma laty
system już mam opanowany, usprawnienia już nie dodaje w takiej ilości jak kiedyś, ponieważ zarabiam to po co więcej kombinować
kiedyś ponosiłem porażki bo nie trzymałem się najważniejszych reguł, razem z doświadczeniem nauczyłem się bycia cierpliwym
tak więc zmęczenie jest mniejsze, a odświeżenie odbywa się szybciej
dzień przerwy resetuje tygodniowy okres koncentracji i tak co tydzień

To nie jest żaden wynalazek a super para często w bardzo ładnych trendach . Jeśli zrobiłeś analizę to nie bój się otworzyć pozycji i graj według swoich założeń , inaczej 10 napiszę Ci żeby super a kolejnych 10 że beznadzieja i dopiero będziesz skołowany , graj co widziszdobryfxplayer pisze:A to dlaczego? Czemu sobie głowy nie zawracać. Kto powiedział, że majdżorsy są lepsze? Chodzi o spread? W skali D1-H4 rożnica dwóch pipsów nie przeszkadza...harymilloki pisze:Lepiej zajmij się jakąś parą bardziej powszechną... Ja już wiem że lepiej sobie głowy takim wynalazkami nie zawracać...dobryfxplayer pisze:Nikt mi nie odpisze na temat Aud/Jpy? smutno mi
- harymilloki
- Maniak
dobryfxplayer pisze:A to dlaczego? Czemu sobie głowy nie zawracać. Kto powiedział, że majdżorsy są lepsze? Chodzi o spread? W skali D1-H4 rożnica dwóch pipsów nie przeszkadza...harymilloki pisze:Lepiej zajmij się jakąś parą bardziej powszechną... Ja już wiem że lepiej sobie głowy takim wynalazkami nie zawracać...dobryfxplayer pisze:Nikt mi nie odpisze na temat Aud/Jpy? smutno mi
Dobra to po mojemu

-- Dodano: ndz 20-07-2014, 20:16 --
I co może być czy nie ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"cierpliwość popłaca..."