Wejście na Triggerze

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
pawelsko
Stały bywalec
Stały bywalec

Wejście na Triggerze

Nieprzeczytany post autor: pawelsko »

Jestem nowy i nie wiem co oznacza `Wejście na Triggerze`, wyczytałem to w jednym z postów.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wejście na Triggerze

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Inaczej wejscie na potwierdzeniu.
Wytlumacze Ci na przykladzie. Masz metode gry PA np gre na SR ( wsparcia i opory ) Jestes w momencie gdzie cena jest na wsparciu i wg metody gry powinienes wejsc ale czekasz na potwierdzenie czyli trigger np w postaci fibo. Jest wazny poziom na tym wsparciu np 50% no to wchodzimy na potwierdzeniu metody glownej SR i trigera fibo.
Myśleć i działać jak Goldman !

pawelsko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawelsko »

Dzięki

Robiwan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robiwan »

Dokładnie. Również jest to pojęcie stosowane przy grze na dane makro - AT daje sygnały, że cena jest w istotnym miejscu, rynek oczekuje na dane fundamentalne, które będą w stanie wybić cenę z punktu powiedzmy równowagi, w którym się znajduje. Czas i rodzaj danych makro jest publikowany przez wiele instytucji, stąd używa się często pojęcia "gra pod dane".
Inne zastosowanie tego pojęcia: przy klasycznym podejściu, kiedy to naszym głównym narzędziem jest średnia/średnie i ich przecięcie bądź rozchylenie, następnie wskazania oscylatora, które powinny wyprzedzać rynek (z założenia), triggerem będzie czwarty stopień swobody (1-cena, 2-średnia, 3-oscylator), który potwierdzi kierunek rynku - może być to np. przebicie kanału Donchiana o określonym okresie.
Pozdr. R.

ODPOWIEDZ