Wybaczcie pytanie poczatkujacemu ...wciąż , oby nie na zwasze hehe ale mam podłączone konto demo do myfxbook i tam jest taka wartosc " SPADEK WARTOSCI" nie moge doliczyc sie czego ten procent dotyczy .....podpowiedzcie , poprosze.
"ile byłes na minusie" .....czyli pokazuje historycznie najgorszy wynik ? bo np teraz to wyglada jak w załączniku i do niczego ten spadek wartosci nie pasuje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to jest liczone ze wszystkich pozycji nawet tych nie zamkniętych
przykładowo jak otworzysz pozycje i zamkniesz ją na plusie ale w miedzyczasie była na minusie to pokarze ten minus
No nie wiem.. max dd to wartość historycznie od największego szczytu krzywej zysku procentowo/kwotowo w dół. Czyli upraszczając miałeś kiedyś tam $100, potem $90 więc max dd to 10%/$10 (nigdy nie było większej zwały, dlatego max). Dla mnie osobiście ważniejsze jest jak długo max dd się odrabia niż ile wynosił. Przy transakcjach bez sztywnych stopów warto analizować Maximum Favorable Excursion (MFE) i Maximum Adverse Excursion (MAE). Warto również brać pod uwagę, że myfxbook nie koniecznie wszystko to odzwierciedla poprawnie.