Witam wszystkich!
Sprawa wygląda następująco, opracowałem własny system tradingowy, który jak do tej pory sprawdza się nadzwyczaj dobrze, a testuje go już od półtora miesiąca (w lepszych tygodniach udawało mi się zarabiać z 3000 zl, 700-800 zł zysku przy 0.1 lota i przy minimalnych SL rzędu 60-100zł, w gorszych około 300-400zł zysku).
System opiera się tylko i wyłącznie o grę na podstawie wykresu i jego "SWINGU" czyli polega na wyłapywaniu szczytów. Jest możliwość pełnej jego automatyzacji, ponieważ momenty wejścia i wyjścia z pozycji wykonywane są tylko i wyłącznie na podstawie 3 wskaźników.
Problem tkwi w tym, że nie mam zielonego pojęcia o programowaniu a mam teraz 2 tygodnie wolnego i obawiam się ze w tym czasie nie zdołam nauczyć się od podstaw języka, a tym bardziej napisania poprawnie działającego EA.
Chciałbym wypróbować ten system na dłuższy okres czasu a jedynie EA daje mi w tej chwili taką możliwość.
Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do osób, które zajmuje się programowaniem.
Programista otrzyma cały pakiet:
- opis jak ma działać system + screeny
- wskaźniki w języku .mt4
- szablon.
Oczywiście dodatkowo udostępniam możliwość korzystania z systemu nad którym pracuję już od 4 miesięcy.
Zainteresowanych zachęcam o zgłaszanie się do mnie w prywatnych wiadomościach.
Poszukuję programisty w celu stworzenia EA
Re: Poszukuję programisty w celu stworzenia EA
Nie rozumiem, chwalisz się, że w lepszych tygodniach zarobiłeś 25% (700-800 zł) a skąpisz na programistę?!
To co powiesz na taki układ:
przekażesz cały pakiet (wiedzę + wskaźniki) wybranemu programiście
on, jeśli uzna, że warto tracić czas, zaprogramuje EA (jak będzie potrafił)
przetestuje go samodzielnie
gdy system będzie na (+) to przekaże Ci kod jak będzie na (-) to zachowa go dla siebie ew. z możliwością wykupu...
Co powiesz na taki układ?
przekażesz cały pakiet (wiedzę + wskaźniki) wybranemu programiście

Może to są demo zł ?WojtexWay pisze:Nie rozumiem, chwalisz się, że w lepszych tygodniach zarobiłeś 25% (700-800 zł) a skąpisz na programistę?!
przekażesz cały pakiet (wiedzę + wskaźniki) wybranemu programiścieon, jeśli uzna, że warto tracić czas, zaprogramuje EA (jak będzie potrafił)
przetestuje go samodzielnie
gdy system będzie na (+) to przekaże Ci kod jak będzie na (-) to zachowa go dla siebie ew. z możliwością wykupu...
Tym się ciężko płaci.

Nie napisał wprost że skąpi na programistę chociaż ja też odniosłem takie wrażenie.
Zawsze możesz złożyć własną ofertę.
Ludziom wydaje się że mają genialny system a potem okazuje się że robot nie zarabia dlatego programista nie może pracować za darmo.
Zawsze możesz złożyć własną ofertę.
Ludziom wydaje się że mają genialny system a potem okazuje się że robot nie zarabia dlatego programista nie może pracować za darmo.
No właśnie zapomniałem dodać że zrobiłem to na koncie demo (Mbanku)... Czyli wirtualne pieniążki stąd tez moje skąpstwo na programistę 
Nie chce też wrzucać tutaj systemu który był sprawdzany przez 1.5 miesiąca bo to jest zbyt krótki okres czasu żeby móc powiedzieć że system jest faktycznie dobry. Program chcę po to żeby sprawdzić system na innych interwałach bo do tej pory mialem czas tylko i wyłącznie sprawdzić na H4 z czego i tak sporo transakcji mi uciekło i może akurat dzięki temu że uciekły uzyskałem takie dobre wyniki...
To czy system jest dobry i czy jest sens poświęcić czas na pisanie pod niego EA to już niech oceni programista który się tego podejmie. Jeżeli system okaże się faktycznie dobrym systemem to jako "zapłatę" będzie miał możliwośc korzystania z niego bez ograniczeń więc wydaje mi się, że to jest wystarczająca cena za poświęcony przez niego czas (przypuszczam że kilka godzin) w porównaniu do czasu jaki ja poświęciłem na stworzenie systemu i 1.5 miesiąca manualnych testów.

Nie chce też wrzucać tutaj systemu który był sprawdzany przez 1.5 miesiąca bo to jest zbyt krótki okres czasu żeby móc powiedzieć że system jest faktycznie dobry. Program chcę po to żeby sprawdzić system na innych interwałach bo do tej pory mialem czas tylko i wyłącznie sprawdzić na H4 z czego i tak sporo transakcji mi uciekło i może akurat dzięki temu że uciekły uzyskałem takie dobre wyniki...
To czy system jest dobry i czy jest sens poświęcić czas na pisanie pod niego EA to już niech oceni programista który się tego podejmie. Jeżeli system okaże się faktycznie dobrym systemem to jako "zapłatę" będzie miał możliwośc korzystania z niego bez ograniczeń więc wydaje mi się, że to jest wystarczająca cena za poświęcony przez niego czas (przypuszczam że kilka godzin) w porównaniu do czasu jaki ja poświęciłem na stworzenie systemu i 1.5 miesiąca manualnych testów.
Zapytam tak z ciekawości. Długo kolega w tym biznesie robi?przedobry pisze:No właśnie zapomniałem dodać że zrobiłem to na koncie demo (Mbanku)... Czyli wirtualne pieniążki stąd tez moje skąpstwo na programistę
Niestety bardzo niedługo bo dopiero 5 miesięcy się w to "bawię", ale za to bardzo intensywne 5 miesięcy (5-6 godzin dziennie), Kilka książek przeczytałem, setki wskaźników i systemów wypróbowałem i to co według mnie miało sens wykorzystałem w moim systemie:) Czyli z tych setek wskaźników zostały 2 ale nie są to wskaźniki standardowo wbudowane w Platformę:)
Podejrzewam, że system jak każdy - zarabia, ale tylko w pewnym okresie. A podejmując się takiej współpracy jaką proponuje autor prawdopodobnie doczekamy się standardowego zakończenia - może zmienimy jeszcze to lub tamto, albo może dodamy jeszcze taką funkcję, albo inną i tak w nieskończoność błądząc bez celu i tracąc czas.
Ja mogę Ci napisać ten system. Moje warunki : cenę wyślę na PW po przedstawieniu przybliżonych warunków otwarcia/zamknięcia pozycji, umawiam się tylko na jedną wersję określoną na początku ( bez przeróbek ) - nie jestem nikogo prywatnym darmowym programistą do końca życia.
Jeśli się zdecydujesz to napisz na PW.
Ja mogę Ci napisać ten system. Moje warunki : cenę wyślę na PW po przedstawieniu przybliżonych warunków otwarcia/zamknięcia pozycji, umawiam się tylko na jedną wersję określoną na początku ( bez przeróbek ) - nie jestem nikogo prywatnym darmowym programistą do końca życia.
Jeśli się zdecydujesz to napisz na PW.
Solą życia jest kasa.