20% miesięcznie - skalping Median renko
Re: 20% miesięcznie - skalping Median renko
Wystarczy mi trend 26 i > pipsowy - patrząc na Edka i jego zakres ruchów - to na zbyt duże ruchy nie ma co się nastawiać .
Fakt te 20% to sporo ( za dużo jak na jeden dzień) . Trzeba pograć nim trochę więcej by wyciągnąć wnioski .
Skuteczność będzie w okolicach 45-50% więcej raczej nie więc z R:R trzeb wyciągnąć zyski.
Co do realnej kasy - to przyznam się że nie umiem grać na demo - co ral to real całkiem inna gra. Trudno jeśli wyzeruje depo to wyzeruje.
Fakt te 20% to sporo ( za dużo jak na jeden dzień) . Trzeba pograć nim trochę więcej by wyciągnąć wnioski .
Skuteczność będzie w okolicach 45-50% więcej raczej nie więc z R:R trzeb wyciągnąć zyski.
Co do realnej kasy - to przyznam się że nie umiem grać na demo - co ral to real całkiem inna gra. Trudno jeśli wyzeruje depo to wyzeruje.
Dziś całkiem nieźle .
2 trejdy - 2 zyskowne
2.07.2014
2 wejścia
+23,8 pipsa
+5,54%

2 trejdy - 2 zyskowne
2.07.2014
2 wejścia
+23,8 pipsa
+5,54%

Dziś w zasadzie już zakończyłem dzień - ponieważ ogromne momentum w klika minut zrobiło grubo ponad 5 dniowe ADR - więc to co miało już polecieć to poleciało. I to co można było zgarnąć to zgarnąłem. Z technicznego punktu widzenia - jesteśmy teraz na lekko przebitej dość ważnej trend lini.
W drugim trejdzie załapałem się na piękne momentum, które w moment zrealizowało maxymalny zysk.
2 trejdy - 1 zyskowne/1stratne
3.07.2014
2 wejścia
+18,7 pipsa
+4,37%

W drugim trejdzie załapałem się na piękne momentum, które w moment zrealizowało maxymalny zysk.
2 trejdy - 1 zyskowne/1stratne
3.07.2014
2 wejścia
+18,7 pipsa
+4,37%

Czy mógłbyś np. na koniec każdego dnia publikować nie tylko zysk/stratę dzienną, ale także stopę zwrotu z początkowego kapitału? Ułatwiłoby to śledzenie poczynań...
ale stopa zwrotu jest - YEAR -9,15% obecnei
co to za wskaźnik co pokazuje te stopy zwrotu ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Wybacz, nie zwróciłem uwagi na tę tabelkę. Super, że jest. Nie super, że jest na czerwono, ale to się zmieni3dvision pisze:ale stopa zwrotu jest - YEAR -9,15% obecnei

ProfitTrackerJones pisze:co to za wskaźnik co pokazuje te stopy zwrotu ?

ten wskaźnik to jest inny ja mam go pod jakąś dziwną nazwą Z-S. Ale Jest prawie identyczny zrobiony przez Dadasa. W dziale wskaźniki można go znaleść - nazywa się DadasProf.
No pomału odrabiam poniedziałkową wpadkę. Na przyszłość dopisuje kolejną pozycje do Trading Planu :
- maxymalna dzienna strata 10% i wyłączam MT4 i idę na browara.
No pomału odrabiam poniedziałkową wpadkę. Na przyszłość dopisuje kolejną pozycje do Trading Planu :
- maxymalna dzienna strata 10% i wyłączam MT4 i idę na browara.
Dorzucam do swojego systemu kolejny wskażnik , który jeszcze bardziej przefiltruje mi sygnały - praktycznie o połowę.
Pierwotnie wychodził około 60-70 tranzakcji miesięcznie - teraz będzie około 30.
Powinno to jednak zwiększyć skuteczność systemu o jakieś 20 % - czyli powinna być w okolicy 60% może więcej.
Dzięki tym filtrom - poniedziałek nie zakończyłbym stratą 18% a jedynie 3%.Dziś natomiast miałbym tylko 1 sygnał i to ten zyskowny. Co prawda sygnałów będzie mniej , ale wole mieć mniej sygnałów ale zyskownych niż sporo stratnych :- )
MM i zarządzanie pozycją zostaje takie same.
Pierwotnie wychodził około 60-70 tranzakcji miesięcznie - teraz będzie około 30.
Powinno to jednak zwiększyć skuteczność systemu o jakieś 20 % - czyli powinna być w okolicy 60% może więcej.
Dzięki tym filtrom - poniedziałek nie zakończyłbym stratą 18% a jedynie 3%.Dziś natomiast miałbym tylko 1 sygnał i to ten zyskowny. Co prawda sygnałów będzie mniej , ale wole mieć mniej sygnałów ale zyskownych niż sporo stratnych :- )
MM i zarządzanie pozycją zostaje takie same.