DayTrading: Czwartek 03.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lip 2014, 00:00

Wzrost
12
40%
Bez zmian
4
13%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Re: USD/CAD

Nieprzeczytany post autor: laranja »

cajto pisze:Ale fakt, ze narobili smaku na L, a tu taki wymyk :roll:
Mhm, ja też zamknąłem, skoro po tak dobrych danych nie miał siły rosnąć, no to trudno.
Na H1 tworzyła się ORGR, ale odbili się od linii szyi - już można było wyczuć, że coś jest nie tak, bo jak coś się tworzy, ale jednak się nie utworzy :) to chyba często jest wzmocniona rekacja w drugą stronę - na zasadzie, że ci, co czekali na formację się zawiedli i tworzą dodatkową podaż. Taka obserwacja po fakcie odnośnie krótkoterminowych ruchów. :p
lukpiasek pisze:ps. brak nowego low na edku nie wrózy dobrze misiom co nie :)
Jak dla mnie, to jest chwilowy przystanek, z którego nic nie wynika, pionowy spadek, praktycznie brak odbicia i konsolidacja przy minimach bykom też dobrze nie wróży. :) Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że Amerykanie już mają wolne, więc może to "oszczędziło" na razie euro. Nie mam za bardzo zdania nt. Edka, odnoszę się tylko do tego low.

-- Dodano: czw 03-07-2014, 18:34 --
wesoly pisze:Albo silny cad ;p Wziąłem tego longa na hura i teraz może być problem :|
Na H4, póki co, cały czas jest pozytywna dywergencja na RSI, tak, że możesz jeszcze mieć rację, że tylko mnie wykurzyli (czyszczenie SL). :) Ale ja myślę, że jednak w dół będzie. Nowy wklejał też wykres z W1 kilka stron wcześniej, tam widać, że kurs jest na linii wzrostowej, a RSI już ją przebiło, co miałoby świadczyć o większych spadkach.

Matrix
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 03.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Matrix »

witam mam taki problem z admiralem miałem pare pozycji na S na parze gbpusd z profitem ustawionym na 1,7103 a według wykresu kabel spadł do 1,7099 spred 2 pipsy był tak mi sie wydaje czy to jest normalne że mi nie zrealizowało zleceń?
dzieki za odpowiedzi jeżeli takie będą
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

@laranja

Ja jestem jak najbardziej za spadkami, longa wziąłem licząc, że czas na jakąś małą korektę :)

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Re: USD/CAD

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

laranja pisze:
cajto pisze:Ale fakt, ze narobili smaku na L, a tu taki wymyk :roll:
Mhm, ja też zamknąłem, skoro po tak dobrych danych nie miał siły rosnąć, no to trudno.
Na H1 tworzyła się ORGR, ale odbili się od linii szyi - już można było wyczuć, że coś jest nie tak, bo jak coś się tworzy, ale jednak się nie utworzy :) to chyba często jest wzmocniona rekacja w drugą stronę - na zasadzie, że ci, co czekali na formację się zawiedli i tworzą dodatkową podaż. Taka obserwacja po fakcie odnośnie krótkoterminowych ruchów. :p
lukpiasek pisze:ps. brak nowego low na edku nie wrózy dobrze misiom co nie :)
Jak dla mnie, to jest chwilowy przystanek, z którego nic nie wynika, pionowy spadek, praktycznie brak odbicia i konsolidacja przy minimach bykom też dobrze nie wróży. :) Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że Amerykanie już mają wolne, więc może to "oszczędziło" na razie euro. Nie mam za bardzo zdania nt. Edka, odnoszę się tylko do tego low.

-- Dodano: czw 03-07-2014, 18:34 --
wesoly pisze:Albo silny cad ;p Wziąłem tego longa na hura i teraz może być problem :|
Na H4, póki co, cały czas jest pozytywna dywergencja na RSI, tak, że możesz jeszcze mieć rację, że tylko mnie wykurzyli (czyszczenie SL). :) Ale ja myślę, że jednak w dół będzie. Nowy wklejał też wykres z W1 kilka stron wcześniej, tam widać, że kurs jest na linii wzrostowej, a RSI już ją przebiło, co miałoby świadczyć o większych spadkach.
Ostatnie mocne wsparcie było na 1.3610 po którym amerykańskie byki po 18stej podbijali na północ. Możliwe, że jak dzisiejszy dzień zamkniemy poniżej tego poziomu to mogą być spadki. No i trzeba wziąć pod rozwagę to jutrzejsze ich swięto bo naprawdę mogą wyciąć amerykański plankton ruchem w dół. Rynek lubi takie ruchy na ważnych wsparciach w dni świąteczne.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Damianssj661
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Damianssj661 »

Wesoły robimy zakłady, wsadzi więcej lotów na w shorty?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.bankfotek.pl/image/1751394

DJ rysowane na kolanie sp500 podbnie wyglada na dziennym

http://www.bankfotek.pl/image/1751405

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Damianssj661 pisze:Wesoły robimy zakłady, wsadzi więcej lotów na w shorty?
Nie rozumiem? Napisz po polsku.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

dax - patrząc na otwarcie kolejnej swiecy na h4 oraz wygląd poprzednich obecna powinna się wydolic do kolejnego poziomu ganna tj 10074-75
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
spekulant_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spekulant_fx »

Matrix pisze:witam mam taki problem z admiralem miałem pare pozycji na S na parze gbpusd z profitem ustawionym na 1,7103 a według wykresu kabel spadł do 1,7099 spred 2 pipsy był tak mi sie wydaje czy to jest normalne że mi nie zrealizowało zleceń?
dzieki za odpowiedzi jeżeli takie będą

najniższa cena jaka była w admiral ecn na gbpusd to 1.71004,na konce standard chyba jest stały spred ale na ecn może się rozjeżdżać na danych...zadzwoń,napisz,reklamuj...

Awatar użytkownika
r4dkoo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: r4dkoo »

flogopit2 pisze:dax - patrząc na otwarcie kolejnej swiecy na h4 oraz wygląd poprzednich obecna powinna się wydolic do kolejnego poziomu ganna tj 10074-75
kurde nie strasz mnie bo s kisze :D i wytnie mi sl
Zbieram pipsy na moje S6.

Zablokowany