DayTrading: Czwartek 03.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lip 2014, 00:00

Wzrost
12
40%
Bez zmian
4
13%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Czwartek 03.07.2014

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

USD/CAD

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Jeszcze odnośnie: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p690316, zapomniałem o najprostszej rzeczy - ogólnie na W1 mamy trend wzrostowy i doszliśmy do głównej linii trendu (chociaż zależy, jak ją narysować, może być też nieco niżej):
https://www.tradingview.com/x/SXTwRjkO
Poza tym na H4 jest pozytywna dywergencja (można było wcześniej kupować):
https://www.tradingview.com/x/uhPni72N

Na H1 jesteśmy na oporze, ale na wyższych TF ma to chyba jakieś ręce i nogi, więc daję L w okolicach 1,0666 :twisted:, jutro przed NFP może jeszcze jakieś buy stopy dodam. SL pod dołkiem, wstępny cel w okolicach 0,0830.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 03.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

Jak myslicie dzisiaj kolejny wzrosty na USDJPY? czy bedziemy miec korekte? moze jakas korekta w koncu na kablu? ;)

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Nie tykam już AUD'ow :) Nigdy :)
Rozwaliło mi SL wszystkich pozycji a miałem tego troche na kilku krossach - łącznie to ze 20 pozycji i 20 % depo ;] Znowu. Już 2 raz taka sytuacja mi się przydarza w ciągu 3 miesięcy.
Żyje się dalej :)

Aktualnie czekam na 1.362 na edku, wziąłem wczoraj S po 1.37.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Seryjny Morderca pisze:Nie tykam już AUD'ow :) Nigdy :)
Rozwaliło mi SL wszystkich pozycji a miałem tego troche na kilku krossach - łącznie to ze 20 pozycji i 20 % depo ;] Znowu. Już 2 raz taka sytuacja mi się przydarza w ciągu 3 miesięcy.

Ale chyba powinno Ci wcześniej wywalić na 40 bo chyba tam miałeś stopy . Wg mnie nie ma sensu grać podczas danych i przemówień bo i stopy mogą nie być akceptowane przy luce

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

a o 2-ej w nocy był taki fajny sygnał kupna na EURAUD i GBPAUD oraz na sell na AUDUSD, tuż przed samymi danymi :) no cóż, każdy gra to co widzi :P

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

rexex pisze:

Ale chyba powinno Ci wcześniej wywalić na 40 bo chyba tam miałeś stopy . Wg mnie nie ma sensu grać podczas danych i przemówień bo i stopy mogą nie być akceptowane przy luce
Nie wiem co sie ze mna dzieje. Gram irracjonalnie. Caly tamten rok byl niezly... pierwsze 3 miesiace tego roku tez a od konca marca az do teraz dolozylem juz do biznesu 7 k. Zupelnie nie poznaje swojego zachowania. Wstaje w nocy, nie moge spac. Leci mecz to sprawdzam 20 razy forex... zastanawiam sie sekunde po wejsciu w pozycje czy dobrze zrobilem. Dziwne to jakies. Wypalenie??

Tak mialem przy 0.9430 i zamknelo mi je. W podobnych proporcjach mialem stopy na ea i ga.

No nic. Trzeba przestac zostawiac pozycje na noc. To pierwsza rzecz ktora musze wprowadzic w zycie....

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Seryjny Morderca pisze: Nie wiem co sie ze mna dzieje. Gram irracjonalnie. Caly tamten rok byl niezly... pierwsze 3 miesiace tego roku tez a od konca marca az do teraz dolozylem juz do biznesu 7 k. Zupelnie nie poznaje swojego zachowania. Wstaje w nocy, nie moge spac. Leci mecz to sprawdzam 20 razy forex... zastanawiam sie sekunde po wejsciu w pozycje czy dobrze zrobilem. Dziwne to jakies. Wypalenie??

Tak mialem przy 0.9430 i zamknelo mi je. W podobnych proporcjach mialem stopy na ea i ga.

No nic. Trzeba przestac zostawiac pozycje na noc. To pierwsza rzecz ktora musze wprowadzic w zycie....
Może chcesz za szybko zarobić ? Ilość pozycji świadczy o tym że jesteś zbyt pewny kierunku . Lepiej otworzyć jedną trochę większą i trzymać się zasad a nie dokładać przy stracie . Przy tylu pozycjach ciężko o kontrolę i łatwo przymykać oko na straty co przy kumulacji rodzi takie problemy . Poza tym nie musisz ciągle przebywać na rynku ( u mnie im mniej jestem to lepsze rezultaty ) . I bardzo ważne - bądź cierpliwy w czekaniu na otwarcie pozycji

Awatar użytkownika
ted
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ted »

Ja dziś czekam na Pullback na USD/CAD., no i potwierdzenia w GBP/USD
Kto błędy znajdzie może je zatrzymać :)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

rexex pisze:
Seryjny Morderca pisze: Nie wiem co sie ze mna dzieje. Gram irracjonalnie. Caly tamten rok byl niezly... pierwsze 3 miesiace tego roku tez a od konca marca az do teraz dolozylem juz do biznesu 7 k. Zupelnie nie poznaje swojego zachowania. Wstaje w nocy, nie moge spac. Leci mecz to sprawdzam 20 razy forex... zastanawiam sie sekunde po wejsciu w pozycje czy dobrze zrobilem. Dziwne to jakies. Wypalenie??

Może chcesz za szybko zarobić ? Ilość pozycji świadczy o tym że jesteś zbyt pewny kierunku . Lepiej otworzyć jedną trochę większą i trzymać się zasad a nie dokładać przy stracie . Przy tylu pozycjach ciężko o kontrolę i łatwo przymykać oko na straty co przy kumulacji rodzi takie problemy . Poza tym nie musisz ciągle przebywać na rynku ( u mnie im mniej jestem to lepsze rezultaty ) . I bardzo ważne - bądź cierpliwy w czekaniu na otwarcie pozycji
Zmartwię Cię Ks, ale winę za takie straty ponosi niewłaściwe czytanie rynku. Sam gram na kilkunastu walorach i szczerze, to nie pamietam kiedy ostatnio źle wszedłem na całym koszyku. Najczęściej sygnały się zazębiają - S na A/U = B na E/U i G/U, chyba że drugie mainy idą w przeciwną, więc jeśli wszedłeś w koszyk i Cię wycięło... to nie wina rynku.
Pamiętam Cię z marca, jak A/U ładnie trendował, teraz się strasznie napaliłeś na kontynuację tego, zagrałeś pod siebie, nie pod rynek.
"Nie jest wstydem się potknąć, nie jest wstydem upaść na kolana, wstydem jest na nich pozostać" :564:

Hmm, z rana widzę kabla na S i Loonie na B, na tym drugim jest formacja świecowa na H1 - Trzech Białych Żołnierzy, na samym dole i na takim TF... dla mnie 9/10 długa

Zablokowany