Niski spread przede wszystkim!
Re: Niski spread przede wszystkim!
No to jak 1000 $ wpłaty nie jest przeszkodą, to LMAX jest w porządku. Odnośnie ING to wysokość prowizji to jakiś mało śmieszny żart, konkurencja oferuje 4 $ za otwarcie i zamknięcie jednego lota, w ING jest to 7 $, więc prawie dwa razy tyle. Armada też jest w porządku i jeśli wysoki depozyt początkowy jest przeszkodą, to na Twoim miejscu zaczekałbym aż załatwią sprawę z regulacjami.
Dom maklerski bzwbk tam masz sielanke o jakiej marzysz 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Analogicznie do Twojej wypowiedzi nie ma co porównywać polskiego domu maklerskiego do LMAX, londyńskiego MTF'a. Armada jest dobra jeśli ktoś chce wpłacić mniejsze pieniądze, jeśli ktoś ma ponad 1000 $ to polecam LMAX, fachowa obsługa klienta, niskie prowizje i spready. Niestety mimo, że polska oferta brokerów forex znacznie się wzbogaciła, dalej pozostajemy w tyle za konkurencją z USA czy GB.
-
- Pasjonat
Kolejny co chwali LMAX, a dla mnie najgorsza platforma.Spore poślizgi cenowe potwierdzone przez graczy.
każdy broker STP/ECN ma poślizgi i nic z tym nie zrobiszADASKO2012 pisze:Kolejny co chwali LMAX, a dla mnie najgorsza platforma.Spore poślizgi cenowe potwierdzone przez graczy.

ADASKO 2012 nie bym chciał robić reklamę ale mam real od ok 1 m-ca na LMaxie , i nawet na wrażliwych danych gdy wylatywałem na SL było to dokładnie w miejscu gdzie był ustawiony oczywiście to zbyt krótki okres do oceny brokera , ale jak na razie same pozytywy.
Pomyśl jeszcze nad Dukasem - spready na wspomnianych parach w sesji dziennej są ok. 1.5P, co do reszty poczytaj, na forum jest dział o tym broku.
A tu masz w pigułce http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy-europe/
Nie mają MT4, co dla mnie też na początku było problemem, ale po zapoznaniu się z JForex... to jak przesiadka z malczana do BMW
A tu masz w pigułce http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy-europe/
Nie mają MT4, co dla mnie też na początku było problemem, ale po zapoznaniu się z JForex... to jak przesiadka z malczana do BMW

A może mi ktoś polecić brokera z w miarę niskimi spreadami na surowce?
Rozumiem, że są generalnie wyższe niż na waluty, ale kupiłem sobie 0.1 lota platyny w bossie i zapłaciłem spread 110 zeta...
Rozumiem, że są generalnie wyższe niż na waluty, ale kupiłem sobie 0.1 lota platyny w bossie i zapłaciłem spread 110 zeta...
Ponieważ Bossa to broker MM, a tam koszty transakcyjne przeważnie będą wyższe. No i dochodzi ew. konflikt interesów.
Wspomniane Dukascopy czy LMAX posiadają w ofercie surowce i na pewno wychodzi to taniej. Kwestia tylko o jaki instrument konkretnie chodzi i w jakich porach chcesz na nich handlować. W Dukasie np. średni spread na złocie podczas sesji europejskiej to ok. 24 pips.
Wspomniane Dukascopy czy LMAX posiadają w ofercie surowce i na pewno wychodzi to taniej. Kwestia tylko o jaki instrument konkretnie chodzi i w jakich porach chcesz na nich handlować. W Dukasie np. średni spread na złocie podczas sesji europejskiej to ok. 24 pips.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Gaduła
jeżeli chodzi o mnie to ja już decyzję podjęłem i założyłem konto na mforex. ING niższa prowizja ale brak mt4 troszkę mnie zmartwił. do tego mforex ma tyle pozytywnych opinii. Co do armady i innych brokerów to owszem,mają niższe prowizje ale mnie nie przekonują mimo wszystko. W momencie kiedy obracałbym małymi sumami to ok ale co co jeśli wpłacę np 20tys? nie czułbym się komfortowo wiedząc,że wysłałem pieniądze gdzieś na cypr bez żadnej gwarancji a jestem na tym świecie już ponad 20lat i niestety przekonałem się że nie wolno na ślepo wszystkim ufać. Dlatego wybieram tylko i wyłącznie brokera polskiego,legalnego,z realną obsługą i gwarancją. Pal sześć te kilka złotych prowizji więcej,spokój przede wszystkim. pozdrawiam