20% miesięcznie - skalping Median renko

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
3dvision
Gaduła
Gaduła

Re: 20% miesięcznie - skalping Median renko

Nieprzeczytany post autor: 3dvision »

Dzisiejsze podsumowanie .
1 tranzakcja w longa - weszła z strasznym poślizgiem, powinno być z 10 pipsów niżej -jak nacisnąłem BUY to nagle MT4 się przywiesiło i nie przyjeło zlecenia dopiera ponowne kliknięcie weszło - niestety po cenei za dużo zawysoko.gdybym wszedł tak jak powinno być sl miałbym dużo mniejszego w granicy 6 pips.
2 tranzakcja - to czysta pomyłka przez przypadek kliknęłem BUY, szybko nawiałem z tej tranzakcji.
3 tranzakcja - zgodna z systemem /tak jak ma być zaliczona SL
4 tranzakcja - nadrobiła wszystkie straty i dała micro + 2 pipsy

Dzisiejszy dzień pokazał mi że Ironfx - jest kiepski do scalpingu , spred 2 pipsiory i poślizgi . Mam jednak na nim bonusa i szkoda mi go zmarnować . Dlatego muszę się narazie na nim pomęczyć. Armada byłaby dużo lepsza.

Postanowiłem jednak, że od dzisiaj jeśli będzie to możliwe będę składał zlecenia oczekujące to przynajmniej uchroni mnie przed tymi poślizgami.

Tak naprawdę wygrywa się na forexie MM( system to tylko 30%), dlatego trzeba bardzo się pilnować aby skuteczność i R:R była jak najlepsza.

30.06.2014
4 wejścia
+2,2 pipsa
+0,50%

Obrazek

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

czy mam rozumieć że 2,2 pipsa robią 0,50% zysku :?:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

3dvision
Gaduła
Gaduła

tak pokazuje ten wskaźnik do statystyk - chociaż teraz jak odświeżyłem wykres to poprawił wynik na 2,2 pipsa i zysk 0.38% (nie wiem czemu nagle zmienił) .Obecnie gram 0.15 lota i jest to 3% depozytu przy SL 13 pips.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

a masz mały SL no chyba że bo jak ja bym tak miał to raz na kwartał chyba MC bym zaliczał
przy takim zaangażowaniu powinno sie wycisnąć te 20%/m
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

paki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paki »

U mnie przy dużych ruchach skrypt do renko na tyle zamula platformę, że spokojnie mogę iść zrobić kawę i czekać, aż rynek się uspokoi.

3dvision
Gaduła
Gaduła

Dziś kiepski dzień który sporo mnie już kosztował , jednak co mnie bardzo wkurza to broker . MT4 jak zaczyna się coś dziać i momentum skacze to nagle zaczyna strasznie ciąć , nie przyjmuje zleceń - trzeba klikać po dwa razy . Jeśli cena jest około 5 pipsów od oczekującego to już nie można przesuwać oczekującego. Nic zobaczymy jak zakończy się ten dzień .

3dvision
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie.
Dziś bardzo kiepski dzień , straszna konsola, która kosiła po kolei moje SL.
Najgorszy dzień jaki może być , wszystkie pozycje na SL .
Pierwsze 5 pozycji otwerane z oczekujących - więc poślizgów nie było, ostatnia pozycja otwieran z palca i znowu to samo naciskam sell zawiesza się mt4 i nie pojawia się zleceni , ponawiam i nagle mam już 2 zlecenia na sell .
No cóż, jutro bedzie lepiej :-)
1.07.2014
7 wejść
- 81,4 pipsa
-18,95%

Najlepiej wchodzić na oczekujących ,ale nie zawsze się da.

Obrazek

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Wspaniały system, który w konsolidacji wchodzi (i wychodzi) dokładnie na wierzchołkach! Czego więcej Ci trzeba?

3dvision
Gaduła
Gaduła

Jest to sytem który ma łapać zaczynające się trendy , więc oczywiste jest że w konsoli będzie tracił. Wczorajszy dzień jednak pokazał mi co moge zrobić aby ta wczorajsza strata była 2x mniejsza. Wprowadziłem kolejny wskaźnik, który zmniejszy straty w konsoli - wg tego nowego filtra 3 pierwsze zlecenia SELL wogóle nie miałyby miejsca.

Pozatym fajnie się mówi o konsoli - po fakcie :-) Jak są 3 zlecenia stratne pod rząd to widać wtedy że zrobiła się konsola.
Na histori każdy fajnie wyłapie konsole , ale w czasie rzeczywistym dowiadujemy się o konsoli w połowie jej trwania.

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

Eee.. Patrząc na renko i ten interwał to jakieś trendy tu można dostrzec ;)

System, który w 1 dzień traci 20%, wymaga dopracowania. Jak na razie nie widać, żeby tyle samo zyskiwał.
Dobrze, że coś zmieniasz, ale nie uważasz, że w tej sytuacji nie ma sensu bawić się w takie eksperymenty za pieniądze?
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

ODPOWIEDZ