HQTRADING - Po konferencji
Re: HQTRADING - Po konferencji
komentarz do wypowiedzi z 26 cze.2014.
zerknij czy to tak nie powinno być w tej strategi.
zerknij czy to tak nie powinno być w tej strategi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziś mam dzień wolny, więc jest trochę więcej czasu na trading.
Polowałem na ten schemat od rana i upolowałem
Krótka na EURGBP.
Trochę miałem wątpliwości bo ta korekta wygląda jakby miała 5 fal zamiast 3, ale równie dobrze korekta w korekcie może być korektą pędzącą. (masło maślane
Polowałem na ten schemat od rana i upolowałem

Krótka na EURGBP.
Trochę miałem wątpliwości bo ta korekta wygląda jakby miała 5 fal zamiast 3, ale równie dobrze korekta w korekcie może być korektą pędzącą. (masło maślane

SL na GBPUSD przesunięty na BE
I jeszcze jeden schemat na AUDUSD. Jak nic to nic, a jak już są to na wszystkich rynkach. Szkoda, że pokorelowane trochę te pozycje.
Jest pierwszy, wyczekiwany take profit!
Skan z pozycją w załączeniu.
Jednak jak się trafi na trzecią falę, to aż przyjemnie patrzeć jak rynek zmierza w stronę TP.
Skan z pozycją w załączeniu.
Jednak jak się trafi na trzecią falę, to aż przyjemnie patrzeć jak rynek zmierza w stronę TP.
Do tego jeszcze błyskawiczny dwu-świecowy Australijczyk.
Życzyłbym sobie samych takich dni
Życzyłbym sobie samych takich dni

Obawiam się, że ta trafiona 3 fala ma nieco inne podłoże niż respektowanie przez rynek któregoś tam odbicia korekty.Adrian_G pisze:Jednak jak się trafi na trzecią falę.

Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
No faktycznie dane pomogły 

- jamesfisher
- Pasjonat
1. Pozycja na GBPUSD została otwarta niezgodnie z zasadami, gdyż przed zamknięciem rynku nie powinno się otwierać transakcji. Był to piątek po 20:00.
2. Pozycja AUDUSD ok.
3. Nad pozycją EURGBP bym się mocno zastanawiał, gdyż B jest k. pędzącą. Jak dla mnie odpada.
2. Pozycja AUDUSD ok.
3. Nad pozycją EURGBP bym się mocno zastanawiał, gdyż B jest k. pędzącą. Jak dla mnie odpada.
Cześć Jamesfisher - dzięki za uwagi.
Dzięki jeszcze raz. Właśnie po to piszę dziennik - łatwiej pracować nad dyscypliną, gdy ktoś rzuci okiem na trade'y.
To prawda. powinienem rzeczywiście poczekać do poniedziałku i wtedy ją otworzyć. Mogłaby być trochę mniej zyskowna, ale nie miałoby to wielkiego wpływu na wynik.jamesfisher pisze: 1. Pozycja na GBPUSD została otwarta niezgodnie z zasadami, gdyż przed zamknięciem rynku nie powinno się otwierać transakcji. Był to piątek po 20:00.
Dzięki.jamesfisher pisze: 2. Pozycja AUDUSD ok.
Być może znamy trochę inne wersje strategii. Na konferencji Panowie Krzysztof i Piotr, mówili, że nie ma znaczenia jaką korektą jest korekta w korekcie. Ważne, żeby składała się z 3 wyraźnych fal.jamesfisher pisze: 3. Nad pozycją EURGBP bym się mocno zastanawiał, gdyż B jest k. pędzącą. Jak dla mnie odpada.
Dzięki jeszcze raz. Właśnie po to piszę dziennik - łatwiej pracować nad dyscypliną, gdy ktoś rzuci okiem na trade'y.