XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Post autor: DavidFx »

Tzn ze na xm notowania sa opoznione i wchodze na innego broka widze ze euro spada i sobie daje takie zlecenie skoro tak jest widocznie wszyscy tak tam graja :) dla mnie to szok :)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Post autor: kaktus3000 »

DavidFx pisze:Tzn ze na xm notowania sa opoznione i wchodze na innego broka widze ze euro spada i sobie daje takie zlecenie skoro tak jest widocznie wszyscy tak tam graja :) dla mnie to szok :)
Opóźnione w takim sensie, że zlecenia możesz wystawiać dopiero od 23.05 w niedzielę pomimo, że rynek rusza od 23.

Kolejną wadą brokera jest wystawianie maksymalnie 200 otwartych pozycji, wysoki SWAP oraz chwilowe zwisy notowań przy publikacji ważnych danych. Jednak takie problemy można zauważyć u większości brokerów MM z rynkiem wirtualnym.

Do sporych zalet zaliczyć warto konta z wielkością pozycji tylko 1000$. Można to wykorzystać do grania nanolotami przy małym początkowym kapitale. Kolejne zalety to premie i ciekawe promocje. Ogólnie jak już wspomniałem, jak na brokera MM warunki są całkiem ciekawe a kontakt z brokerem jest rewelacyjny.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Post autor: lolek »

kaktus3000 pisze:
DavidFx pisze:Tzn ze na xm notowania sa opoznione i wchodze na innego broka widze ze euro spada i sobie daje takie zlecenie skoro tak jest widocznie wszyscy tak tam graja :) dla mnie to szok :)
Opóźnione w takim sensie, że zlecenia możesz wystawiać dopiero od 23.05 w niedzielę pomimo, że rynek rusza od 23.
W Admiral markets miałem 15 minut opóźnienia po otwarciu giełdy a więc 3x więcej.
Dla mnie to bez znaczenia bo i tak czekam aż rynek się rozrusza.
Oskar1979 pisze:Chciałbym przytoczyć jedną kwestię: proszę sprawdzić DATY otwarcia nickow - bogasiklop jest na forum od 6lat wszystkie negatywne opinie o Nim przkazuja osoby od kilku miesiecy czy dni którzy sie widoczne nie "sparzyli" na brokrerach typu Market Maker... Prosze szanujmy sie !!!
Ja też jestem tu od 6 lat i mam konto w XM od czasu gdy rozdawali 100 euro i jak na razie nie mam zastrzeżeń.

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Post autor: blacha »

Miły być opracowania a temat nieuczciwych praktyk i jak na razie cisza. Widać walka miedzy borkerami zacięta i zaczynają się ciosy poniżej pasa.
Obrazek

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: meylo »

Oby to był właśnie powód.Jak na razie nie mam poważniejszych zastrzeżeń.I chciałbym by do nich nie doszło dla mojego własnego dobra :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Post autor: blacha »

Ale zamiast obrzucać się błotem na forum mogli by powalczyć lepszymi ofertami dla klientów.
Obrazek

ForexQuality

Post autor: ForexQuality »

Witam miał ktoś taką sytuację ze o 22.57 w piątek nie potrafił zamknąć pozycji i wyskakiwał komunikat "rynek nie działa".
Skoro jest aktualny czas terminala i cena się zmienia, to jaki problem jest z zamknięciem pozycji? NIE ROZUMIEM. OGÓLNIE po za tym jest ok, support w porządku, wpłaty i wypłaty GIT.

-- sob 28-06-2014, 20:53 --

znalazłem i wszystko jasne: Trading sessions from Sunday 22:05 GMT to Friday 21:50 GMT

Mariusz90
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: Mariusz90 »

Witam. Od dwóch miesięcy gram na real i jest ok. Ale najbardziej jestem w szoku po wczorajszym dniu kiedy to około 15 godziny pary z usd poleciały jak szalone. W minute wybiło mi wszystkie TP, aktywowało pozycje czekające i im też wybiło tp. Wszystko trwało dosłownie sekundy,aż komputer dostał zawiasu. Duży plus za taką bezbłędność. :564:
"Sie gra sie ma."

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Post autor: aniacfiszan »

Dostalam raz emaila reklamowego od Xm, okolo miesiac temu pod tytulem: nie trac kasy w IronFX zacznij zarabiac w Xm...
To dopiero cios ponizej pasa ze strony brokera Xm. Moge wrzucic screena tego maila, poszukam, ale nie tylko ja dostalam cos takiego od Xm.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: andrzej-sk »

aniacfiszan pisze:Dostalam raz emaila reklamowego od Xm, okolo miesiac temu pod tytulem: nie trac kasy w IronFX zacznij zarabiac w Xm...
To dopiero cios ponizej pasa ze strony brokera Xm. Moge wrzucic screena tego maila, poszukam, ale nie tylko ja dostalam cos takiego od Xm.
ciekawe co maja na myśli pisząc " nie trać kasy w IronFx.

ODPOWIEDZ