Rozwiązanie masz przed oczami.Kulfon pisze:Jezeli chodzi o srednie/trend to sugerowalem sie H4. Dla mnie ok na up. Na H1 szukalem obszaru do wejscia a to ze akurat na M5 i h1 bylo pro spadkowo to juz swoja droga. Musze cos z tym zrobic
Zwykły scalping...
Re: Zwykły scalping...
Wiesz co Kulfon?Kulfon pisze:Jezeli chodzi o srednie/trend to sugerowalem sie H4. Dla mnie ok na up. Na H1 szukalem obszaru do wejscia a to ze akurat na M5 i h1 bylo pro spadkowo to juz swoja droga. Musze cos z tym zrobic
Patrzałem dokładnie, i od 19-tego czerwca nic pro-wzrostowego nie widzę na GU.
Tam był taki High 1.7062 (około, zależy od brokera) i potem niczego wzrostowego nie ma.
Popatrz, do tego nie potrzeba żadnych cudów-niewidów:

A z H4 to już wogóle tu nie było trejdu.
Był klasyczny trójkąt, z którego nastąpiło wybicie dołem:

Tyle, że tych linii nie możesz dokładnie na M5 zobaczyć, bo byś musiał rysować ponownie na M5, o tak:

Pod to mógłbyś scalpować, w oba kierunki.
Był klasyczny trójkąt, z którego nastąpiło wybicie dołem:

Tyle, że tych linii nie możesz dokładnie na M5 zobaczyć, bo byś musiał rysować ponownie na M5, o tak:

Pod to mógłbyś scalpować, w oba kierunki.
NIe pykło 
Kulfon Kulfon co z ciebie wyrosnie? Nikt jeszcze nie wie co ze mnie wyrosnie, gruszki na wierzbie czy sliwki na sosnie. Trader wyrosnie!!!
https://www.youtube.com/watch?v=NIIc6gqEVTA

Kulfon Kulfon co z ciebie wyrosnie? Nikt jeszcze nie wie co ze mnie wyrosnie, gruszki na wierzbie czy sliwki na sosnie. Trader wyrosnie!!!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Że nie umiesz czytać rynku i nie widzisz Supply/Demand, to jedno.Kulfon pisze:NIe pykło
Kulfon Kulfon co z ciebie wyrosnie? Nikt jeszcze nie wie co ze mnie wyrosnie, gruszki na wierzbie czy sliwki na sosnie. Trader wyrosnie!!!![]()
Drugie, gdybyś prawidłowo zarządzał SL, to byś najgorzej BE wyszedł.
Nic od razu nie przychodziDadas pisze: Że nie umiesz czytać rynku i nie widzisz Supply/Demand, to jedno.
Drugie, gdybyś prawidłowo zarządzał SL, to byś najgorzej BE wyszedł.

Mysle zeby "przeliczyc" sobie historyczny rynek, w jakich warunkach moje setupy sa zyskowne a w jakich nie. Nie wiem jeszcze jakie wytyczne sobie obrać. Mysle ze trend z pewnych interwałow, może srednie dodać, co jest po lewej stronie wykresu, no i na pewno sesja. Danych to mi sie juz nie chce sprawdzać
Ogólnie rynek w kontekscie Intraday trading najlepiej widać na H4.Kulfon pisze:Nic od razu nie przychodziDadas pisze: Że nie umiesz czytać rynku i nie widzisz Supply/Demand, to jedno.
Drugie, gdybyś prawidłowo zarządzał SL, to byś najgorzej BE wyszedł.![]()
Mysle zeby "przeliczyc" sobie historyczny rynek, w jakich warunkach moje setupy sa zyskowne a w jakich nie. Nie wiem jeszcze jakie wytyczne sobie obrać. Mysle ze trend z pewnych interwałow, może srednie dodać, co jest po lewej stronie wykresu, no i na pewno sesja. Danych to mi sie juz nie chce sprawdzać
Naucz się rysować LT na H4, tak jak ci pokazuję.
Przecież na EURAUD chyba to widzisz, że miałeś Short po przebiciu LT i gdzie się odbiła cena od tej LT.
Zanim mogłeś zobaczyć strefę Demand.
Druga kwestia, to w tym fachu najważniejszy element to zarządzanie Ryzykiem (SL).
Nigdy nie wiesz czy dany trendzik lokalny okaże się mocny, czy zaraz nie zawróci.
Idąc po H4-kach, jak tylko H4 zrobiła świecę Bull, czyli przystanek, SL powinno się znaleźć na High
poprzedzającej H4 spadkowej, i tyle, tyle rynek dał, tyle powinieneś wziąć.
A tak w szczególe, to było tak:

Dużo lat pracy mnie kosztowało, zanim napisałem ten skrypt.
Bo, to co widzisz, to wynik jednego ruchu myszki z folderu skryptów na świecę.

Dużo lat pracy mnie kosztowało, zanim napisałem ten skrypt.
Bo, to co widzisz, to wynik jednego ruchu myszki z folderu skryptów na świecę.
Moj błąd to "wiara". Wierzyłem w to ze rynek odbije od SD, mniej wiecej w obszarze w ktorym wchodzilem. To był oczywiscie krytyczny błąd
dałem się zrobić jak młody.