DayTrading: Środa 18.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 cze 2014, 00:00

Wzrost
12
41%
Bez zmian
3
10%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 18.06.2014

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

wesoly pisze:
atlanticos pisze:na edku flaga która wraz ze spadkową linią trendu tworzą trójkąt - wybicie wypada około 20 ;) zasięgi pokazane na wykresie
edek h1
https://www.tradingview.com/x/UpK7YpWe
Czyli kontynuujemy marsz w dół? Dobrze to rozumiem?
jak dla mnie 70% do 30% że tak, ale trwale poniżej 3480 nie zejdziemy - tam jest grube wsparcie... tak mi podpowiada wykres dzienny... dziś na pewno jednak turbulencje będą na prognozach
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

atlanticos pisze:
wesoly pisze:
atlanticos pisze:na edku flaga która wraz ze spadkową linią trendu tworzą trójkąt - wybicie wypada około 20 ;) zasięgi pokazane na wykresie
edek h1
https://www.tradingview.com/x/UpK7YpWe
Czyli kontynuujemy marsz w dół? Dobrze to rozumiem?
jak dla mnie 70% do 30% że tak, ale trwale poniżej 3480 nie zejdziemy - tam jest grube wsparcie... tak mi podpowiada wykres dzienny... dziś na pewno jednak turbulencje będą na prognozach
Ale z s to chyba lepiej poczekać aż podejdą pod 1.357/1.358

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

jakie prognozy na dax ? utrzymanie wzrostów czy jednak zmiana kierunku na południe ? nie pamiętam jak zachowywały się indeksy po ostatnim tapowaniu
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

wesoly pisze:
Ale z s to chyba lepiej poczekać aż podejdą pod 1.357/1.358
zajmowanie pozycji i strategia gry to już indywidualna sprawa każdego... jeden czeka, inny wchodzi, jeszcze inny dłubie w nosie, jeden gra na wybicia, inny na odbicia... wiele czynników się na to składa (wielkość ryzyka, pozycji itp) więc tu nie pomogę
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:roll: :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Loose_wawa »

DAX// potrzebuje pomocy. Od niedawna handluję na tym indeksie i jeszcze nie miałem okazji być uczestnikiem rolowania/wygasania kontraktów na rynku kapitałowym. Tu handlujemy na CFD opartym o indeks DAX, tak? Tym samym Ktoś wie jak on może się zachowywać czy można liczyć na jakieś większe ruchy czy to będzie takie mizianie po 15-20 pkt up/down? zastanawiam się czy handlować czy może odpuścić sobie.

A i czy te kontrakty wygasają razem z zamknięciem DAX-a o 22:00 czy tak jak kasowy? sorry ale totalnie nie wiem jak jest a może ktoś ma odpowiednią wiedzę w tym zakresie

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Loose_wawa pisze:DAX// potrzebuje pomocy. Od niedawna handluję na tym indeksie i jeszcze nie miałem okazji być uczestnikiem rolowania/wygasania kontraktów na rynku kapitałowym. Tu handlujemy na CFD opartym o indeks DAX, tak? Tym samym Ktoś wie jak on może się zachowywać czy można liczyć na jakieś większe ruchy czy to będzie takie mizianie po 15-20 pkt up/down? zastanawiam się czy handlować czy może odpuścić sobie.

A i czy te kontrakty wygasają razem z zamknięciem DAX-a o 22:00 czy tak jak kasowy? sorry ale totalnie nie wiem jak jest a może ktoś ma odpowiednią wiedzę w tym zakresie
chyba u róznych broków jest różnie
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

I jest spokój na forum :)
jestem ZA.
Czy ktoś jest za wzrostami na edku, a jesli tak to dlaczego - czy jedynie czekanie na FED.
rozumiem, że spodziewany jest taper o 10 mld USD?
wkroiłem sie z dwoma longami (jeden mam od maja) i nie wiem co z tym g...em zrobić. W sumie strata jest mała więc mogę zamknąć, ale mogę też poczekać.....
Obserwuję egzotyczny EUR/ZAR (lubi okrągłe liczby na zmianę trendu DT) i on sobie w sumie pcha do góry mocno - a to jakaś wskazówka apropo euro dla mnie jest.
Bo nawet jak taper będzie i się dolar umocni.... to być może euro się umocni bardziej z innego powodu?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

highend pisze:I jest spokój na forum :)
jestem ZA.
Czy ktoś jest za wzrostami na edku, a jesli tak to dlaczego - czy jedynie czekanie na FED.
rozumiem, że spodziewany jest taper o 10 mld USD?
wkroiłem sie z dwoma longami (jeden mam od maja) i nie wiem co z tym g...em zrobić. W sumie strata jest mała więc mogę zamknąć, ale mogę też poczekać.....
Obserwuję egzotyczny EUR/ZAR (lubi okrągłe liczby na zmianę trendu DT) i on sobie w sumie pcha do góry mocno - a to jakaś wskazówka apropo euro dla mnie jest.
Bo nawet jak taper będzie i się dolar umocni.... to być może euro się umocni bardziej z innego powodu?
10 mln $ jest w cenie, ale może zaskoczą redukcją o 15 ?
Mimo wszystko większą wagę przykładałbym do projekcji ekonomicznych i konferencji Żanetki..
Ostatnie dane o inflacji i bezrobociu sugerują możliwość zmiany przewidywań na lepsze, odwrotnie będzie pewnie w przypadku prognozy dotyczącej PKB w Stanach.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pedro pisze: wole sell facts, s na rzeżniku, sl 173.85 :) :564:
dobry pomysł, myślę, że do 171.6xx-7xx dojdą, ale potem może być odwrócenie i odlot ;)
w sumie odpuściłem rzeźnika skupiając się na daxie i surowcach, ale rzeźnior zawsze daje albo zarobić albo popalić. I to zdrowo :d

ciekawe kiedy doczekam mojego 178 na rzeźniku.....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany