XM Group
-
- Stały bywalec
Re: XM (XEMarkets, Trading Point)
Witam wszystkich
Widzę ze nie tylko ja mam problemy z brokerem XM
Ponieważ długo już handlowałem u tego brokera z rożnymi skutkami raz do przodu raz do tylu ( i tu z większą przewaga do tylu).
Jednakże jak zmieniłem strategie gry i zacząłem zarabiać moje konto wreszcie zaczęło Cieszyc moje oko.
Nie trwało to jednak długo.
W piątek 13 czerwca 2014r mój rachunek "w magiczny sposób" zaczął tracić pozycje - brak statementu, po paru minutach został zablokowany !!!
Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem statementu który przychodzi na maila na zakończenie dnia!!!
Ostatnie co zauważyłem to stan wpłaconego depozytu i brak moich pozycji z praktycznie tygodnia.
Wiec odrazu wykonałem telefon do siedziby i prosiłem opiekuna konta czyli osoby która na tym forum odpowiada w imieniu XM.
Na moje pytanie co "odpier...cie z moim rachunkiem" usłyszałem że:
"nie mogę Panu udzielić żadnych informacji otrzyma Pan odpowiedz mailem."
W głosie można było wyraźnie wyczuć lekceważący ton rozmówcy po drugiej stronie słuchawki.
Odpowiedz otrzymałem, jednakże odpowiedzi na mój mail już nie.
Zresztą to samo było na czacie XM ( tuż przed wykonanym telefonem do siedziby XM ) gdy tylko spytałem o zaistniałą sytuacje, otrzymałem odpowiedź w stylu:
"Znamy sytuacje i odpowiedni dział został poinformowany" na każdym końcu zdania widniał znaczek „:)” .
ps: trochę dziwne nie sądzicie ?
Dla przypomnienia opiekun konta po założeniu konta w XM wydzwaniał zachęcał do inwestowania itp ale jesli klient chce swoje ciężko zarobione pieniądze od brokera XM zostaje zlekceważony i oszukany.
Po przeczytaniu tego wątku podejrzewam ze nie jestem jedyną osobą która ma takie problemy z brokerem XM.
Proszę o kontakt wszystkie osoby które maja podobną sytuację lub zbliżoną z brokerem XM,
Pozdrawiam i czekam na wasze sugestje/ opinie i w szczególnosci kontakt.
Widzę ze nie tylko ja mam problemy z brokerem XM
Ponieważ długo już handlowałem u tego brokera z rożnymi skutkami raz do przodu raz do tylu ( i tu z większą przewaga do tylu).
Jednakże jak zmieniłem strategie gry i zacząłem zarabiać moje konto wreszcie zaczęło Cieszyc moje oko.
Nie trwało to jednak długo.
W piątek 13 czerwca 2014r mój rachunek "w magiczny sposób" zaczął tracić pozycje - brak statementu, po paru minutach został zablokowany !!!
Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem statementu który przychodzi na maila na zakończenie dnia!!!
Ostatnie co zauważyłem to stan wpłaconego depozytu i brak moich pozycji z praktycznie tygodnia.
Wiec odrazu wykonałem telefon do siedziby i prosiłem opiekuna konta czyli osoby która na tym forum odpowiada w imieniu XM.
Na moje pytanie co "odpier...cie z moim rachunkiem" usłyszałem że:
"nie mogę Panu udzielić żadnych informacji otrzyma Pan odpowiedz mailem."
W głosie można było wyraźnie wyczuć lekceważący ton rozmówcy po drugiej stronie słuchawki.
Odpowiedz otrzymałem, jednakże odpowiedzi na mój mail już nie.
Zresztą to samo było na czacie XM ( tuż przed wykonanym telefonem do siedziby XM ) gdy tylko spytałem o zaistniałą sytuacje, otrzymałem odpowiedź w stylu:
"Znamy sytuacje i odpowiedni dział został poinformowany" na każdym końcu zdania widniał znaczek „:)” .
ps: trochę dziwne nie sądzicie ?
Dla przypomnienia opiekun konta po założeniu konta w XM wydzwaniał zachęcał do inwestowania itp ale jesli klient chce swoje ciężko zarobione pieniądze od brokera XM zostaje zlekceważony i oszukany.
Po przeczytaniu tego wątku podejrzewam ze nie jestem jedyną osobą która ma takie problemy z brokerem XM.
Proszę o kontakt wszystkie osoby które maja podobną sytuację lub zbliżoną z brokerem XM,
Pozdrawiam i czekam na wasze sugestje/ opinie i w szczególnosci kontakt.
Pańskie konto zostało zablokowane, gdyż wykorzystywał Pan w swoich transakcjach opóźnienie w kwotowaniach na DAX, tzw. price latency arbitrage, co jest działaniem niedozwolonym i surowo karanym nie tylko w XM, ale również u pozostałych brokerów forex.
W nawiązaniu do warunków umowy, z którymi zobowiązał się Pan zaznajomić przy otwieraniu rachunku rzeczywistego w XM, Pańskie konto zostało zablokowane na podstawie pkt. 53.2 oraz 53.3.
Jesteśmy brokerem, który uczciwie traktuje wszystkich swoich Klientów i takiego samego traktowania oczekujemy w zamian.
Piotr Kurszewski
Business Development Manager

W nawiązaniu do warunków umowy, z którymi zobowiązał się Pan zaznajomić przy otwieraniu rachunku rzeczywistego w XM, Pańskie konto zostało zablokowane na podstawie pkt. 53.2 oraz 53.3.
Jesteśmy brokerem, który uczciwie traktuje wszystkich swoich Klientów i takiego samego traktowania oczekujemy w zamian.
Piotr Kurszewski

XM - Excellent Execution
- kaktus3000
- Gaduła
Mogę potwierdzić, że broker w stosunku do mnie jest uczciwy. Założyłem dwa konta jedno w $ z premią 130$ bez konieczności wpłaty własnych środków, drugie w PLN z premią 100% wpłaty środków. Niedawno wypłaciłem z jednego konta 7k PLN, gdzie w kwocie wypłaty było ponad 200% zysku oraz kwota premii, która odjęto zgodnie z umową! Wszystko przebiegło szybko i sprawnie, nie zapłaciłem za przelew ani grosza, co raczej się rzadko zdarza u brokerów zagranicznych. Obecnie pozostawiłem konto, na którym gram tylko środkami brokera i z premii 130$ zrobiło się 390$. To konto zamierzam pozostawić kilka lat, aż spuchnie o kilka zer, wówczas podejmę decyzję co dalej, jednak jak na razie broker jak na MM spisuje się całkiem nieźle i co najważniejsze pozwala grać bez angażowania własnych środków. Pokażcie jeszcze innego brokera który miał taką promocję? 

Bardzo proszę, aby na publicznym forum przytaczał Pan jedynie informacje, które są zgodne z prawdą.
Ten długi okres, o którym Pan wspomina, to niecałe 5 dni handlowych, podczas których zawierał Pan transakcję wyłącznie na DAX wykorzystując price latency arbitrage i tylko tych transakcji tyczy się cała sytuacja.
Jak już wspomniałem - price latency arbitrage jest niedozwoloną praktyką również u innych brokerów i z łatwością można znaleźć takie zapisy w Warunkach Umowy na ich oficjalnych stronach internetowych.
Nadzór FSP z Nowej Zelandii jest faktycznie bardzo restrykcyjny i wszystkie Warunki Umowy u nas panujące muszą być zgodnie z wymaganiami tego regulatora, jak również przez nas przestrzegane bez żadnych wyjątków.
Piotr Kurszewski

Ten długi okres, o którym Pan wspomina, to niecałe 5 dni handlowych, podczas których zawierał Pan transakcję wyłącznie na DAX wykorzystując price latency arbitrage i tylko tych transakcji tyczy się cała sytuacja.
Jak już wspomniałem - price latency arbitrage jest niedozwoloną praktyką również u innych brokerów i z łatwością można znaleźć takie zapisy w Warunkach Umowy na ich oficjalnych stronach internetowych.
Nadzór FSP z Nowej Zelandii jest faktycznie bardzo restrykcyjny i wszystkie Warunki Umowy u nas panujące muszą być zgodnie z wymaganiami tego regulatora, jak również przez nas przestrzegane bez żadnych wyjątków.
Piotr Kurszewski

XM - Excellent Execution
-
- Stały bywalec
A przepraszam bardzo: któraż to informacja nie była zgodna z prawdą ?XM-Polska pisze:Bardzo proszę, aby na publicznym forum przytaczał Pan jedynie informacje, które są zgodne z prawdą.
No to albo Pan ma problemy z liczeniem (bo ilość dni się nijak nie zgadza) - albo myli Pan osoby. Co nie jest trudne sądząc po korespondencji jaką właśnie otrzymałem - zaczynam mieć wrażenie, że anulowanie u Was dowolnej transakcji wstecz to nic nadzwyczajnego i to codzienna praktyka .....XM-Polska pisze: Ten długi okres, o którym Pan wspomina, to niecałe 5 dni handlowych, podczas których zawierał Pan transakcję
wyłącznie na DAX wykorzystując price latency arbitrage i tylko tych transakcji tyczy się cała sytuacja.
Ludzie piszą też o anulowanych bonusach i równie mętnych powodach ich anulowania. Jak to nazywacie: "nielegalny arbitraż cash-back" ?
W poprzednim poście zadałem konkretne pytanie. Oczekuję na nie równie konkretnej odpowiedzi a nie powtarzania po raz kolejny mantry o niedozwolonych praktykach.XM-Polska pisze: Jak już wspomniałem - price latency arbitrage jest niedozwoloną praktyką również u innych brokerów i z łatwością można znaleźć takie zapisy w Warunkach Umowy na ich oficjalnych stronach internetowych.
Ja do borkera nie mam zastrzeń, tylko jest jedno małe ale... Otwarcie kwotowań na ropie lub innych po weekendzie. Jest 5 minut opóźnienia. To jest troche wkurzające bo nie można otworzyć pozycji na luce gdzie u innych borkerów moge to robic bez mniejszych problemów. DLa wiekszosci nie jest to problemem, dla mnie jest. Np. dzisiaj prawdziwy koniec kwotowania na ropie był o 23:14, gdzie w XM juz o 23:00 nic nie mozna bylo otworzyć. To jest na minus. Najwiekszym minusem jest wlasnie to 5 minutowe opoznienie po otwarciu rynków.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28
Mimo, że jestem świerzakiem na tym rynku i moja przygoda zaczęła się od brokera XM to osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń. Pan Piotr jak i cały support natychmiastowo reaguje na zgłoszenia (nie wspomnę o telefonicznym wsparciu Pana Piotra, z jego inicjatywy) a wiadomo jako świerzak potrzebuje czasem pomocy technicznej a czasem merytorycznej.
Również co do obsługi finansowej nie mam zastrzeżeń, coś wpłaciłem, coś wypłaciłem, bonus skonsumowałem i w każdym przypadku wszystko odbyło się jak należy.
Dotychczasowo moja współpraca z brokerem XM jest na poziomie zgodnym z moimi oczekiwaniami i mam nadzieje, że taka pozostanie.
Również co do obsługi finansowej nie mam zastrzeżeń, coś wpłaciłem, coś wypłaciłem, bonus skonsumowałem i w każdym przypadku wszystko odbyło się jak należy.
Dotychczasowo moja współpraca z brokerem XM jest na poziomie zgodnym z moimi oczekiwaniami i mam nadzieje, że taka pozostanie.
Najpierw pomyśl, potem dopiero zrób.
Witam,
Chciałbym przytoczyć jedną kwestię: proszę sprawdzić DATY otwarcia nickow - bogasiklop jest na forum od 6lat wszystkie negatywne opinie o Nim przkazuja osoby od kilku miesiecy czy dni którzy sie widoczne nie "sparzyli" na brokrerach typu Market Maker... Prosze szanujmy sie !!!
Pozdrawiam
Mr. MOB
Chciałbym przytoczyć jedną kwestię: proszę sprawdzić DATY otwarcia nickow - bogasiklop jest na forum od 6lat wszystkie negatywne opinie o Nim przkazuja osoby od kilku miesiecy czy dni którzy sie widoczne nie "sparzyli" na brokrerach typu Market Maker... Prosze szanujmy sie !!!
Pozdrawiam
Mr. MOB
Ale co to ma do rzeczy? Mogę być na forum od 5 godz., liczy się treść postów a nie staż. Nie wnikam w sytuację ale na razie mamy słowo przeciwko słowu w tym w moich oczach bardziej wiarygodny jest przedstawiciel XM niż jakiś "bogasiklop".Oskar1979 pisze:Witam,
Pozdrawiam
Mr. MOB