AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

openinvestment pisze:
Zespół BM się skompromitował. Wprowadził czytelników w błąd pisząc, że dla wszystkich Klientów wprowadzili oprocentowanie 5%. To nie jest "należyta staranność przy uwzględnieniu zawodowego charakteru działalności". Chyba, że zawodową działalnością jest oszukiwanie. Po zaufanym partnerze spodziewałbym się w takiej sytuacji przeprosin, wyjaśnienia przyczyn błędu i skorygowania treści postu, np. "Przepraszamy za błędne sformułowanie przekazane w poprzednim poście. Nie dla wszystkich Klientów wprowadziliśmy oprocentowanie rachunków 5% w skali roku, a jedynie tych co spełnią warunki opisane na stronie www. Błąd wynika z niskich kompetencji zatrudnionych pracowników, którzy zniekształcili przekazaną im wiadomość. W celu uniknięcia takich błędów będziemy doszkalać pracowników, żeby rozumieli co piszą lub zatrudniać kompetentnych. Dyrektor BM Zawisza Czarny."
Szanowny Panie,
Proszę jeszcze raz przeczytać treść naszego wcześniejszego posta.
1. Promocja cashback dotyczy tylko nowych Klientów AT.
2. Oprocentowanie rachunku dotyczy wszystkich Klientów (czyli zarówno nowych jak i obecnych) i w tym znaczeniu zostało to opisane wyżej. W tej samej linijce odesłaliśmy wszystkich zainteresowanych do naszej strony www, aby zapoznać się ze szczegółami.

Jeżeli poczuł się Pan dotknięty brakiem informacji o warunku minimalnych obrotów miesięcznych w pierwszym poście, szczerze przepraszamy. Prawdą jest jednak informacja, że oprocentowanie rachunku jest możliwe dla wszystkich Klientów AT.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

To chyba ta sama osoba odpowiedziała, co wprowadziła w błąd. Ma problem z logicznym myśleniem lub oszukańczą naturę. Przy braku konsekwencji Alior będzie konsekwetnie staczał sie do dna poziomu bossyfx, WGI itd.

Przypominam Zespół Alior napisał fałszywie:
Ponadto dla wszystkich Klientów wprowadziliśmy oprocentowanie rachunków na 5% w skali roku

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Oj Aliorze, lubisz takie niedomówienia i półprawdy?
Kolejny przykład rzetelnej informacji. Oto konto za 0 zł dla każdego!
Tylko musisz znaleźć i doczytać prawdziwe wymogi tej promocji.

Obrazek

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach trzeba sobie doczytać :)
Jeśli coś naprawdę zasługuje na nazwanie półprawdą to wydaje mi się że -> punkty Swapowe
nie widzę tu jasno określonych zasad ich naliczania nie wiem może się nie doczytałem i ktoś mnie poprawi
ale np w DC wyraźnie piszą w jaki sposób te punkty są naliczane --> patrz obowiązujących s. procentowe banków centralnych

a tu jak to jest właściwie ? czeski film ? Nikt nic nie wie a to jakąś promocją rzucą a to jakaś abstrakcją i tak na przemian
nawet jak by pominąć awaryjność platformy i grać long term i tak źle i tak źle ....

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

tarfue pisze:Jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach trzeba sobie doczytać :)
Jeśli coś naprawdę zasługuje na nazwanie półprawdą to wydaje mi się że -> punkty Swapowe
nie widzę tu jasno określonych zasad ich naliczania nie wiem może się nie doczytałem i ktoś mnie poprawi
ale np w DC wyraźnie piszą w jaki sposób te punkty są naliczane --> patrz obowiązujących s. procentowe banków centralnych

a tu jak to jest właściwie ? czeski film ? Nikt nic nie wie a to jakąś promocją rzucą a to jakaś abstrakcją i tak na przemian
nawet jak by pominąć awaryjność platformy i grać long term i tak źle i tak źle ....
chodzi Ci o wysokość punktów swapowych? Jest dowolnie ustalona przez DM. O zmianach powinni informować z wyprzedzeniem kilkudniowym. Nie wiem, czy się stosują. Faktycznie lepiej by było gdyby zobowiązywali się do uzależnienia stawek punktów swapowych od różnic w oficjalnych stopach procentowych, a nie ustalali w pełni dowolnie.

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

Ta dowolność przy ustalaniu punktów swap może Aliorowi zaszkodzić. W jaki sposób? -"Odpływem" klientów.

Przykład: EURTRY 0.1 sell
XTB +10,55zł
Alior +0,58zł :shock:

Mam konto u obu brokerów.Gram tam gdzie mam lepsze warunki. Szkoda bo platforma Aliora ma więcej możliwości niż "stare" MT4.

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: upfx »

ANGAWE pisze:Ta dowolność przy ustalaniu punktów swap może Aliorowi zaszkodzić. W jaki sposób? -"Odpływem" klientów.

XTB +10,55zł

Mam konto u obu brokerów.Gram tam gdzie mam lepsze warunki. Szkoda bo platforma Aliora ma więcej możliwości niż "stare" MT4.
Oj nie narzekajcie juz tak, nie narzekajcie. Jestem pewien, ze Alior sie ustosunkuje do w/w sprawy i rychlo polepszy te swapy dla swoich wiernych klientow. Podejrzewam, ze beda one lepsze niz u konkurencji.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

ANGAWE pisze:Ta dowolność przy ustalaniu punktów swap może Aliorowi zaszkodzić. W jaki sposób? -"Odpływem" klientów.

XTB +10,55zł

Jaki sens ma porównanie swapu na jednej parze, w dodatku egzotycznej i tylko w jedną stronę ?:) Nie wiem jak to wygląda w Aliorze ale jeżeli chcesz rzetelnie porównać swap to zrób to netto na koszyku kilku wybranych par walutowych.

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

Nie dziwię się! Kolega Wuza stosuje daytrading. Stwierdzenie, że pokazanie dużej różnicy w p.s nie ma sensu jest bezsensowne.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

ANGAWE pisze:Nie dziwię się! Kolega Wuza stosuje daytrading. Stwierdzenie, że pokazanie dużej różnicy w p.s nie ma sensu jest bezsensowne.
Czytanie ze zrozumieniem jest aż tak trudne ? Dla mnie osobiście Alior może mieć swapy najgorsze na rynku, nawet lepiej skoro pracuje dla konkurencji...
Ale zrozum, że porównanie jednej pary, w jedną tylko stronę i to na tak egzotycznym z punktu widzenia większości inwestorów instrumencie nie pokazuje NIC w kwestii swapów. Mogę się założyć, że dla jakiejś innej pary ta dysproporcja będzie zupełnie odwrotna i to Alior będzie miał lepszy swap niż XTB.
To o czym ja mówię, to porównanie swapów jako koszyka... jeżeli grasz na EUR/USD, GBP/USD, EUR/JPY, EUR/TRY i jeszcze 4 innych parach to porównaj koszty dla każdej z nich, zarówno przy długiej jak i krótkiej pozycji. Potem przykładowo zsumuj wyniki i taki "koszyk" kosztów pozwoli jakoś rzetelnie porównać ofertę pod tym względem...
No chyba, że grasz tylko na EUR/TRY i tylko krótko ;)

Przy swapach zwróć jeszcze uwagę na metodologię liczenia tego co pokazuje broker, tego czy podana wartość jest w polskich złotych itp itd.

ODPOWIEDZ