AliorTrader - ECN.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Re: AliorTrader - ECN.
Witamy,
Nasza umowa z GFT wyklucza przeksięgowanie instrumentów finansowych z jednego rejestru na drugi i dlatego taki zapis znalazł się w regulaminie. Podobnie sprawa wygląda z parami walutowymi - nie jest możliwe przeniesienie otwartych pozycji do innego podmiotu, gdyż umowy które obowiązują brokerów z prime brokerem (w naszym przypadku Barclays) są różne dla różnych podmiotów.
Informujemy ponadto, że Nowi Klienci Alior Trader, którzy założą rachunek do 15 lipca b.r. mają możliwość otrzymania cashbacku do 50% zapłaconej prowizji. Ponadto dla wszystkich Klientów wprowadziliśmy oprocentowanie rachunków na 5% w skali roku. Więcej szczegółów na naszej stronie www.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Nasza umowa z GFT wyklucza przeksięgowanie instrumentów finansowych z jednego rejestru na drugi i dlatego taki zapis znalazł się w regulaminie. Podobnie sprawa wygląda z parami walutowymi - nie jest możliwe przeniesienie otwartych pozycji do innego podmiotu, gdyż umowy które obowiązują brokerów z prime brokerem (w naszym przypadku Barclays) są różne dla różnych podmiotów.
Informujemy ponadto, że Nowi Klienci Alior Trader, którzy założą rachunek do 15 lipca b.r. mają możliwość otrzymania cashbacku do 50% zapłaconej prowizji. Ponadto dla wszystkich Klientów wprowadziliśmy oprocentowanie rachunków na 5% w skali roku. Więcej szczegółów na naszej stronie www.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Byłem wczoraj zamknąć wszystkie rachunki w AwariaTrader.
Nawet to było problemem dla obsługi
Amen.
Nawet to było problemem dla obsługi

Amen.
-
- Gaduła
To oznacza, że GFT wie, że daną transakcję zawiera z tym samym rachunkiem i może różnicować oferty dla poszczególnych rachunków (również w obrębie tego samego podmiotu - biura maklerskiego), prawda?BM Alior Bank pisze:Witamy,
Jak dla wszystkich Klientów wprowadziliście oprocentowanie rachunków na 5% w skali roku, jak na stronie jest napisane "Klientom, którzy wygenerują w danym miesiącu obrót powyżej 250 mln polskich złotych" (http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... ior_trader). To, które stwierdzenie jest prawdziwe - forumowe, czy ze strony?BM Alior Bank pisze: Informujemy ponadto, że Nowi Klienci Alior Trader, którzy założą rachunek do 15 lipca b.r. mają możliwość otrzymania cashbacku do 50% zapłaconej prowizji. Ponadto dla wszystkich Klientów wprowadziliśmy oprocentowanie rachunków na 5% w skali roku. Więcej szczegółów na naszej stronie www.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
-- 06 cze 2014, 12:28 --
Powszechne. Widocznie za mała konkurencja panuje. Może lepiej wybrać mniejszy dom maklerski? Może istnieje taki, gdzie spotkać można zarząd, rozmawiać i załatwiać sprawy konkretnie.ceofx pisze:Byłem wczoraj zamknąć wszystkie rachunki w AwariaTrader.
Nawet to było problemem dla obsługi![]()
Amen.
Czy zmieniasz Aliora na jakiś inne biuro maklerskie? Jeśli tak to jakie i czym się sugerujesz?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
1. GFT "nie widzi" poszczególnych rachunków Klientów w BM dlatego nie ma możliwości aby oferta była różna dla różnych rachunków w ramach naszego biura. Wszyscy Klienci otrzymują takie same kwotowania przy jednakowych warunkach egzekucji. Co do oferty dla różnych podmiotów nie możemy się wypowiadać, ponieważ nie znamy umów GFT z podmiotami innymi niż Alior Bank.
2. Oprocentowanie oferujemy wszystkim dotychczasowym i nowym Klientom Alior Trader przy spełnieniu warunku obrotów (powyżej 250 mln PLN miesięcznie). Cashback jest promocją tylko dla nowych Klientów.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
2. Oprocentowanie oferujemy wszystkim dotychczasowym i nowym Klientom Alior Trader przy spełnieniu warunku obrotów (powyżej 250 mln PLN miesięcznie). Cashback jest promocją tylko dla nowych Klientów.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Już otwarłem i z powodzeniem handluje w mforex.openinvestment pisze:Powszechne. Widocznie za mała konkurencja panuje. Może lepiej wybrać mniejszy dom maklerski? Może istnieje taki, gdzie spotkać można zarząd, rozmawiać i załatwiać sprawy konkretnie.ceofx pisze:Byłem wczoraj zamknąć wszystkie rachunki w AwariaTrader.
Nawet to było problemem dla obsługi![]()
Amen.
Czy zmieniasz Aliora na jakiś inne biuro maklerskie? Jeśli tak to jakie i czym się sugerujesz?
Odpukać, jest super.
Ciężko mi było się przestawić na MT4 jak wcześniej miałem IDM , i Aliora ale jednak bezawaryjność cenię ponad wodotryski.
Mam pytanie odnoscie AliorTrader-a. Mam dwa rachunki, w PLN i EUR. Na zakladce "trades" moge wyswietlic sobie wykaz wszystkich transakcji w zadanym przedziale czasowym. Niestety podsumowanie blednie zlicza straty/zyski na pozycjach traktujac EUR jak PLN, czyli stosujac przelicznik 1:1. Wiem, ze moge posluzyc sie filtrami, ale nie chcialbym aby ten rodzaj sumowania roznych walut mial miejsce. Zauwazylem ten sam blad na innych zakladkach. Filtry sa OK, ale skoro juz cos jest sumowane w roznych walutach, to niech bedzie to zrobione porzadnie. Zaznacze tez, ze przelaczanie aktywnego konta nic nie daje w tym przypadku - zliczane jest wszystko jak leci przy 1PLN=1EUR.
To ile osób spełni te warunki? 0.05%?BM Alior Bank pisze:2. Oprocentowanie oferujemy wszystkim dotychczasowym i nowym Klientom Alior Trader przy spełnieniu warunku obrotów (powyżej 250 mln PLN miesięcznie). Cashback jest promocją tylko dla nowych Klientów.

Przecież to trzeba otworzyć w sumie 840 lotów w miesiącu...
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witamy,
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Ponownie zgłosimy błąd do PFSoftu. Postaramy się, aby przy kolejnym upgrade został poprawiony.upfx pisze:Mam pytanie odnoscie AliorTrader-a. Mam dwa rachunki, w PLN i EUR. Na zakladce "trades" moge wyswietlic sobie wykaz wszystkich transakcji w zadanym przedziale czasowym. Niestety podsumowanie blednie zlicza straty/zyski na pozycjach traktujac EUR jak PLN, czyli stosujac przelicznik 1:1. Wiem, ze moge posluzyc sie filtrami, ale nie chcialbym aby ten rodzaj sumowania roznych walut mial miejsce. Zauwazylem ten sam blad na innych zakladkach. Filtry sa OK, ale skoro juz cos jest sumowane w roznych walutach, to niech bedzie to zrobione porzadnie. Zaznacze tez, ze przelaczanie aktywnego konta nic nie daje w tym przypadku - zliczane jest wszystko jak leci przy 1PLN=1EUR.
To zależy od instrumentów na jakich Pan inwestuje. Dla EUR/USD będzie to otwarcie i zamkniecie okolo 300 lotów (przy bieżącym kursie EUR/PLN). Oprocentowanie jest bardzo atrakcyjne w porównaniu do lokat bankowych więc aby z niego skorzystać trzeba być aktywnym Klientem. Warto też zauważyć, że oprocentowane są wszystkie środki mieszczące się w saldzie księgowym (a nie bieżącym) czyli przy otwartych pozycjach pracują dla Państwa również pieniądze zaangażowane pod te pozycje (do kwoty 0,5 mln PLN).eddek pisze:o ile osób spełni te warunki? 0.05%?
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
To zróbcie jeszcze widełki procentowe dla normalnych klientów.
-
- Gaduła
BM Alior Bank pisze: Ponadto dla wszystkich Klientów wprowadziliśmy oprocentowanie rachunków na 5% w skali roku. Więcej szczegółów na naszej stronie www.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Zespół BM się skompromitował. Wprowadził czytelników w błąd pisząc, że dla wszystkich Klientów wprowadzili oprocentowanie 5%. To nie jest "należyta staranność przy uwzględnieniu zawodowego charakteru działalności". Chyba, że zawodową działalnością jest oszukiwanie. Po zaufanym partnerze spodziewałbym się w takiej sytuacji przeprosin, wyjaśnienia przyczyn błędu i skorygowania treści postu, np. "Przepraszamy za błędne sformułowanie przekazane w poprzednim poście. Nie dla wszystkich Klientów wprowadziliśmy oprocentowanie rachunków 5% w skali roku, a jedynie tych co spełnią warunki opisane na stronie www. Błąd wynika z niskich kompetencji zatrudnionych pracowników, którzy zniekształcili przekazaną im wiadomość. W celu uniknięcia takich błędów będziemy doszkalać pracowników, żeby rozumieli co piszą lub zatrudniać kompetentnych. Dyrektor BM Zawisza Czarny."eddek pisze:To ile osób spełni te warunki? 0.05%?BM Alior Bank pisze:2. Oprocentowanie oferujemy wszystkim dotychczasowym i nowym Klientom Alior Trader przy spełnieniu warunku obrotów (powyżej 250 mln PLN miesięcznie). Cashback jest promocją tylko dla nowych Klientów.![]()