pamietaj o znaczeniu okrągłego 3.00 - testowali już chyba 8 razy od grudnia poprzedniego roku i zawsze się jakoś wybronił.Nowy123 pisze:sie nam moze szykowac fajne L na tym linie a ja kg owybija to bedzie rajd na USD
DayTrading: Piątek 06.06.2014
Re: DayTrading: Piątek 06.06.2014
Swing
- harymilloki
- Maniak
teraz tak spojrzałem i widzę możliwość powrotu do 1,66300 ... ale czy tak będzie ??? cholera ich wie ?Ciapul pisze:z tego co pamiętam to miałeś kiedys scenariusz podobny do tego co teraz jest grane....harymilloki pisze:Wiem wiem ... Taki trochę ostatnio rozkojarzony jestem bo nie idzie tak jak miało iść:) Ale w sumie to dopiero początek miesiąca. Okaże się co wykombinują grubokasiaści bankierzy oraz fundusze hedgingowe
-- Dodano: pt 06-06-2014, 16:54 --
tak się przyglądałem twojej analizie kabla ale nie bardzo wiem o co Ci chodzi... Co z tego wynika ?Nowy123 pisze:to c o teraz
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
harymilloki pisze:teraz tak spojrzałem i widzę możliwość powrotu do 1,66300 ... ale czy tak będzie ??? cholera ich wie ?Ciapul pisze:z tego co pamiętam to miałeś kiedys scenariusz podobny do tego co teraz jest grane....harymilloki pisze:Wiem wiem ... Taki trochę ostatnio rozkojarzony jestem bo nie idzie tak jak miało iść:) Ale w sumie to dopiero początek miesiąca. Okaże się co wykombinują grubokasiaści bankierzy oraz fundusze hedgingowe
tak się przyglądałem twojej analizie kabla ale nie bardzo wiem o co Ci chodzi... Co z tego wynika ?Nowy123 pisze:to c o teraz
wlasnie sie pytam co teraz

http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1401885631
czy ma ktos jakis pomysl

Sęk w tym, że ja brnę z eSkami, bo sobie ubzdurałem, że piątek, NFP, brak dodruku i linia (wykres poniżej), na globtrexie też im wychodziło dokończenie wzrostowej 5-ki i korekta. Jeszcze Nowy człowieka podpuści z tymi obrazkami z ZH...harymilloki pisze:sp500 od kilku dni jest w miejscu gdzie wolałbym zamknąć L i się odwrócić. Lepiej teraz myśleć o S niż brnąć z eLkami.

Myślę, że trzeba było szukać L w maju, bo trend jest ewidentny, a nie czekać na S. Od dołka w maju zrobili już 80 pkt. jak po sznurku, a teraz mogą stać w miejscu 2 tygodnie i spaść raptem 20 pkt (wcześniej często tak było).
https://www.tradingview.com/x/J8y4lOhY
Na kontraktach ta czerwona linia przebiega inaczej i jest teraz w rejonie 1948, może jeszcze tam zawrócą, ale raczej liczy się kasowy. Musieliby chyba zawrócić po 20 i zrobić knot na dziennym, żeby tu była szansa na spadki w krótkim terminie.
Gdzie tam widzisz spadającą gwiazdę?highend pisze:sp500 na H4 wygląda jak spadająca gwiazda?
Ja o 16:00 mam białe marubozu (w momencie, kiedy pisałeś też nie było spadającej gwiazdy).
Obstawiam ruch do zielonej TL na samym dole (wykres Nowego), a potem... szarpaczka i wyjście poza nią (TL) i dotarcie do wsparcia na 1.6456 + korekty 23F.harymilloki pisze:teraz tak spojrzałem i widzę możliwość powrotu do 1,66300 ... ale czy tak będzie ??? cholera ich wie ?Ciapul pisze:z tego co pamiętam to miałeś kiedys scenariusz podobny do tego co teraz jest grane....harymilloki pisze:Wiem wiem ... Taki trochę ostatnio rozkojarzony jestem bo nie idzie tak jak miało iść:) Ale w sumie to dopiero początek miesiąca. Okaże się co wykombinują grubokasiaści bankierzy oraz fundusze hedgingowe
Duże prostokąty to zasięgi wzrostów po korektach, drugi zrealizował się w ok 94% co przy rozpiętości 550P jest niezłym wynikiem.
Małe prostokąty to zasięgi klina, czy czort wie czego w którym jesteśmy i które IMO opuścimy.
Przeciwnie do Ciapula, w najbliższej przyszłości powrotu na 1.7 nie widzę, zresztą współgrałoby to z marszem Edka na południe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 18:19 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Ciapul pisze:ten dłuższy czerwony w dół spełni równość korekt...
https://www.tradingview.com/x/35koQ6YR

- harymilloki
- Maniak
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 18:19 przez harymilloki, łącznie zmieniany 1 raz.
"cierpliwość popłaca..."
to jest troche bardziej skomplikowane... aktualnie instytucje kupują funta za euro bo uważają ze w stosunku do dolara jest wykupiony... stąd konieczność głębszego cofnięciacajto pisze:zresztą współgrałoby to z marszem Edka na południe.
natomiast jeżeli na fali osłabienia euro e/g dojdzie do poziomu 0,80 w połączeniu ze spadkiem na E/U nie odbije się to jakoś wybitnie na G/U.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 19:02 przez Ciapul, łącznie zmieniany 1 raz.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
edzio,
korekty ciąg dalszy, może ona być jeszcze bardziej rozbudowana
korekty ciąg dalszy, może ona być jeszcze bardziej rozbudowana
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.