DayTrading: Piątek 06.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 cze 2014, 00:00

Wzrost
15
45%
Bez zmian
2
6%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 06.06.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

4 rkaczeka cos podebralem ale czekam na akcje znicz pod dane z USA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

Ciapul pisze:
Loose_wawa pisze:Stochoastic, MACD, OMSA, RSI etc
dzieki, ale nie do konca o to mi chodziło...
wskaźniki, srednie, oscylatory to są jedynie pochodne ceny... więc lepiej obsewować cenę bo cała reszta z niej wynika :)
Oscylator jaki by nie byl to tylko ruch opisujacy zaleznosc potencjalu od wychylenia. To nie sa pochodne ceny tylko wartosci usrednione. Koledze chodzilo chyba o ruch harmoniczny bo jestesmy w konsolidacji o wysokiej zmiennosci. Tyle ze jest to oscylacja ruchu rosnacego wiec jesli mielibysmy sie tym sugerowac to next level bylby przy 1.33 gdzies a w ten sposob nie mozna na to patrzec.

AUD dzisiaj pokazuje sile oraz to jak gleboko w czarnej d... ma wszelakie pin bary, mlotki, kowadla, oscylatory itp.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

ByQ pisze:
AUD dzisiaj pokazuje sile oraz to jak gleboko w czarnej d... ma wszelakie pin bary, mlotki, kowadla, oscylatory itp.
Sorry ByQ, ale tym stwierdzeniem pokazujesz jak głęboko w czarnej dupie masz AT :wink:

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Loose_wawa »

DAX// teraz właśnie zerknąłem, na wykres indexu na interwale W1. Jeśli dzisiejsza cena zamknięcia była by na obecnym poziomie była by ładna świeca doji on top alboalbo inaczej formacja spadającej gwiazdy. Kilka tygodni temu /w marcu/ była podobna sytuacja a po niej zjazd na ponad 300 pkt

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

EDEK
no dobra... niby wszyscy widzą już 1.37 i dalej 1.375 ale jeśli wczoraj mieliśmy z dołu knota dziennego, który był fałszywką a górą wyszło powyżej górnego ograniczenia wcześniejszej konsoli (ok 1.365) to jeśli teraz wrócimy do konsoli to mamy z kolei fałszywkę z góry i wracamy do dolnego ograniczenia konsoli 1.3580-1.360 gdzie będzie walka

NFP oczekiwania słaby czyli prowzrostowe edka, ale on już wczoraj się narósł i nie wiadomo czy właśnie nie pod NFP. Po głoszeniu NFP może więc być realizacja zysków (jeśli zgodne z oczekiwaniami) lub jeśli lepsze to wodospad edka w dół do 1.36 min. Tym bardziej, że zdarzało się, że ADP nie było dobrym prognostykiem NFP

co wy na to?

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

luxtorpeda pisze: Mamy hossę na dolarze
mógłbyś mi pokazać gdzieś, że mamy hossę na dolarze?
http://www.marketwatch.com/investing/in ... style=1013
ZielonaMgielka pisze: Tak . Wczorajsza swieca (Pinbar i BUOB) to wlasnie pokaz sily bykow tak jak swieca na szczycie byla pokazem sily niedzwiedzi.

https://www.tradingview.com/x/9J0Rj3DZ
ciekawostka
u mojego broka świeca 1H na szczycie obroty 14722, kolejna około 10000, wczorajsza świeca 17876 plus dwie następne obrót ponad 14000 każda, zatem to bardzo duży kapitał wchłonął całą podaż
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

dobri,

polecam fajny art o złocie i Chinach, i detronizacji dolara : )

http://independenttrader.pl/157,ile_zlo ... chiny.html
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

homar pisze:EDEK
no dobra... niby wszyscy widzą już 1.37 i dalej 1.375 ale jeśli wczoraj mieliśmy z dołu knota dziennego, który był fałszywką a górą wyszło powyżej górnego ograniczenia wcześniejszej konsoli (ok 1.365) to jeśli teraz wrócimy do konsoli to mamy z kolei fałszywkę z góry i wracamy do dolnego ograniczenia konsoli 1.3580-1.360 gdzie będzie walka

NFP oczekiwania słaby czyli prowzrostowe edka, ale on już wczoraj się narósł i nie wiadomo czy właśnie nie pod NFP. Po głoszeniu NFP może więc być realizacja zysków (jeśli zgodne z oczekiwaniami) lub jeśli lepsze to wodospad edka w dół do 1.36 min. Tym bardziej, że zdarzało się, że ADP nie było dobrym prognostykiem NFP

co wy na to?
ADP vs NFP ~
ADPVSNFP.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

Wuza pisze: ADP vs NFP ~
ADPVSNFP.jpg
dzięki za wykres....

tak czy inaczej faktem jest, że wróciliśmy do konsoli sprzed ECB .... ja mam SKi od wczoraj brane między 1.3620-40... było w plecy ale noc przetrzymałem i teraz czekam na 36

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Wiem,

że przeciwko trendowi, ale S na S&P z poziomi 1940.40, SL 1945
Liczę na słabsze NFP + realizacja zysków przed weekendem.

Zablokowany