DayTrading: Czwartek 05.06.2014
Re: DayTrading: Czwartek 05.06.2014
Skoro tak, to jak wytłumaczyć odreagowanie rynku z 1,35 do 1,36 na EUR/USD przed godz. 16:00, a potem dalszy gwałtowny ruch do 1,3650? Wydaje się, że nie jest to do końca ocena dzisiejszych działań ECB, a pozycjonowanie się pod jutrzejsze dane Departamentu Pracy USA.Po słabszym ADP, a także niepewności płynącej z przemysłowego ISM, inwestorzy raczej nie zakładają, że jutrzejsze dane mogą być lepsze (!) od kwietniowego odczytu na poziomie 288 tys. – mediana rynku to przecież 218 tys. Ostatecznie nie jest to wynik nie do przeskoczenia, stąd też jutro po godz. 14:30 być może zobaczymy umocnienie się dolara. Do tego czasu amerykańska waluta może tracić w głównych konfiguracjach (EUR, GBP, JPY), czemu sprzyjać będzie też korekta na rentownościach amerykańskich obligacji.
macronext.pl
macronext.pl
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
chyba na edku gruba opcja w grze, jutro o 16:00 wygasają dwie tłuste, dlatego moze podjazd pod nie
1,3600 3,5 bln
1,3650 1,6 bln
1,3600 3,5 bln
1,3650 1,6 bln
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
jesli 4 nam sie szykuje to na kiwi jeszcze walimi w dol
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Co by nie mówić. W średnim terminie Edzio sięgnie bruku:)
A na poważnie obniżki stóp refinansowych i depozytowych są faktem.
Jeśli nic spektakularnego się nie wydarzy, to 1.4 można włożyć między bajki w tym roku.
A na poważnie obniżki stóp refinansowych i depozytowych są faktem.
Jeśli nic spektakularnego się nie wydarzy, to 1.4 można włożyć między bajki w tym roku.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
xantiros pisze:chyba na edku gruba opcja w grze, jutro o 16:00 wygasają dwie tłuste, dlatego moze podjazd pod nie
1,3600 3,5 bln
1,3650 1,6 bln

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Heh, tak czytam te wszystkie utyskiwania na mocny zjazd i jeszcze mocniejsze odbicie, że to źli banksterzy, że AT nie działa, itp. i tak sobie myślę, że wszyscy (narzekający) zapomnieli o szerszym technicznym kontekście tego ruchu.
Jest ciągłe S od 1.4 z niewielkimi PB, wszyscy marudzą "gdzie ta korekta", cena wychodzi z konsoli zawartej w trójkącie, robi jego zasięg, przebija Fibo 38.2 (1.2750 - 1.4) i jak w większości przypadków robi PB, który przeradza się w długo wyczekiwana korektę (500P bez korekty). Ale to już mało kto widzi, czekamy na jeszcze mocniejszy zjazd, zobaczą jak będziemy na 1.3750 i ochoczo wsiądą do pociągu w kierunku 1.41, się zdziwią jak ich konduktor poinformuje że to jednak pociąg do 1.34
Korekta, a potem do dolnej bandy klina na 1.345x. takie jest moje zdanie.
Na U/J coś jakby flaga w budowie
Jest ciągłe S od 1.4 z niewielkimi PB, wszyscy marudzą "gdzie ta korekta", cena wychodzi z konsoli zawartej w trójkącie, robi jego zasięg, przebija Fibo 38.2 (1.2750 - 1.4) i jak w większości przypadków robi PB, który przeradza się w długo wyczekiwana korektę (500P bez korekty). Ale to już mało kto widzi, czekamy na jeszcze mocniejszy zjazd, zobaczą jak będziemy na 1.3750 i ochoczo wsiądą do pociągu w kierunku 1.41, się zdziwią jak ich konduktor poinformuje że to jednak pociąg do 1.34

Korekta, a potem do dolnej bandy klina na 1.345x. takie jest moje zdanie.
Na U/J coś jakby flaga w budowie
- atlanticos
- Maniak
zgadzam sie... miedzy 3700 a 3800 zawracamy i kierunek klin W1 - stacja: dolna banda....cajto pisze: Korekta, a potem do dolnej bandy klina na 1.345x. takie jest moje zdanie.

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Dobra, dawać w dól to SP500, bo jak wybiją górą czerwoną linię, to będzie groźnie - wzrosty w stronę 1980.
Teraz widzę, jak głupio wszedłem w S przy 1925, tam nie było żadnych wisielców, tylko skubali od góry górne ograniczenie kanału i tam było wsparcie. Dzisiaj dobrałem S na szczycie, na H1 jest spadająca gwiazda idealnie na czerwonej linii, więc może spadnie.
D1 https://www.tradingview.com/x/q9n5slHn/
H1 https://www.tradingview.com/x/N8wJwIP1/
Teraz widzę, jak głupio wszedłem w S przy 1925, tam nie było żadnych wisielców, tylko skubali od góry górne ograniczenie kanału i tam było wsparcie. Dzisiaj dobrałem S na szczycie, na H1 jest spadająca gwiazda idealnie na czerwonej linii, więc może spadnie.
D1 https://www.tradingview.com/x/q9n5slHn/
H1 https://www.tradingview.com/x/N8wJwIP1/
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 21:29 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.
fed skupuje przede wszystkim zapakowane hipoteki (mbs'y chyba) no i obligacje banków... na długi termin 10-15-20 lat... więc przesuwają dług w czasie... akumulują go, zamieniając na dolary ... czysto teoretycznie te dolary winny do fedu wrocic, po skonczonej robocie (wzorst pkb, spadek bezrobocia)... ale najprawdopobniej wpierdzieli je inflacja : ) ... z grubsza bardzoCiapul pisze:no i tu sie z Toba nie zgodze, poprzednie LTRO bylo po to by banki mogly kupowac obligacje południa i ten cel zostal osiagnietyNowy123 pisze:to sa pozyczki to nie jest QE ja kw USa widac bylo ja kzadzialalo ostanie LTR wogole teraz czemu ma byc podobnie jak ludzie nie biora kredytow t ona chama Banki z LTRO nie wcisna ludzia kredytowapo to zorobili - stopy zeby banki nie trzymaly w EBC tej kasy ale to i tak nic nie da bo nie zmusz ludzi do brania kredytow
akcje juz drogie to gdzie poleci kaa obstawiam surowce by ta inflacje podniesc
o to bankstera chodzi o INFLACJE ktore niby zdrowa to 2 %
tym razem pozyczki maja isc na akcje kredytowa wiec ok...
natomiast powiedz mi co sie dzieje z instrumentami ktore FED skupuje w ramach QE ? Niszczą je ? Umarzają ?

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
czemu myślisz że tam zawrócimy ? tak z ciekawości pytamatlanticos pisze:zgadzam sie... miedzy 3700 a 3800 zawracamy i kierunek klin W1 - stacja: dolna banda....cajto pisze: Korekta, a potem do dolnej bandy klina na 1.345x. takie jest moje zdanie.![]()
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem