DayTrading: Środa 04.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 cze 2014, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
7
26%
Spadek
5
19%

Liczba głosów: 27

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 04.06.2014

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

Jutro podobno dzień cudów :p Jutro chyba będę tylko obserwatorem.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

cajto pisze:Mogą wybić w jedną stronę na dobre, lub zrobic fake, wrócic do formacji i wybić w kierunku przeciwnym. Fake na przeciwnym i znów do bazy - tego jeszcze nie widziałem.

nie liczył bym na poważne wybicie o tej porze przed jutrzejszym ecb raczej nocny powrót do góry , i tak jestem zdziwiony co tak edek nisko przed ecb , może być jutro tak że w tym trójkącie faktycznie potańczymy kilka razy :/
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

lukpiasek pisze:
cajto pisze:Mogą wybić w jedną stronę na dobre, lub zrobic fake, wrócic do formacji i wybić w kierunku przeciwnym. Fake na przeciwnym i znów do bazy - tego jeszcze nie widziałem.

nie liczył bym na poważne wybicie o tej porze przed jutrzejszym ecb raczej nocny powrót do góry , i tak jestem zdziwiony co tak edek nisko przed ecb , może być jutro tak że w tym trójkącie faktycznie potańczymy kilka razy :/
a powinien być wysoko co by eSek nałapać? Bo ja wiem, że trzymasz longa i Ty wiesz, że ja też mam longa... ehhh....

-- Dodano: 04 cze 2014, 20:48 --
Waldi0000011 pisze:Witajcie,
Podzielcie się proszę opinią, jak widzicie "rzeźnika' ? Ktoś analizuje ?
Wygląda, że dostał zadyszki...

-- Dodano: 04 cze 2014, 20:51 --

gold - co myslicie o powtorce z 31.12.2013 ? czyli szpila w dół i odlot ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

highend, nie wiem czy moja bryka odpali przy -40, bo nie pamietam kiedy ostatnio była taka temperatura. Jak już odpali to na pewno pojedzie. Obecnie mam silnik 2,5D. Przy -20 - 25 C na dworze odpadala za 2 - 3 razem (auto ma 24 lata). Zakładam, że benzyna pali lepiej na mrozach. Zresztą skoro ty stosujesz sztuczki z webasto, to do silnika spalinowego można na mrozach zastosować elektryczne podgrzewanie. Wtedy może być -100C, odpali za pierwszym razem.

Ja dziennie robię 50 - 70 km. Ale z raz w miesiącu trafiają mi się dłuższe trasy. Walę wtedy po 700 - 1500 km w jedną stronę. Nawet jednak w codziennej eksploatacji sobie nie wyobrażam sobie elektryki. Jak ktoś mieszka na blokach to co ma zrobić ?? Przedłużacz z 10 piętra zrzucić ?? Ile stacji paliw w Polsce zaoferuje podładowanie takiego auta ?? A jak ktoś lubi jeździć samochodem do innych krajów, które niezbyt są do przodu z takimi sprawami - przykład Bałkany - to gdzie tam takie auto podładujesz ? A jak ci się rozładuje auto po trasie, to co zrobisz, prąd w wiadrze przyniesiesz ?? :mrgreen: Ja mam taki silnik, że jak jest ciepło, to z supersamu olej rzepakowy naleję i też pojedzie :mrgreen:

Piszesz brak serwisu, to ja sie pytam chociażby zawieszenie Ci tam nie siada ?? drążków kierowniczych nie ma ?? Moje auto ma oficjalnie 450 tys. km przebiegu. Nie wiem ile nieoficjalnie. Osobiście zrobiłem 250 tys. Przy silniku wymieniam tylko płyny. Raz zmieniłem napinacz paska mikro i to wszystko. Jeżdżę gdzie mi się podoba. Całe Bałkany zjeździłem. Nigdy mnie nie zawiodło. Nigdy nie zostałem "tyczeć", chyba że z powodu akumulatora, a mam 100 Ah :mrgreen:

Zresztą nie zrozumiemy się. Ty piszesz, że same zalety: cisza, brak spalin, brak wibracji. A ja wtedy wiem, że moje auto żyje. Ryczy i oddycha. A Twoja bryka jest martwa :mrgreen:

Zresztą popatrz na tętniące życiem arcydzieło niemieckiej techniki
https://www.youtube.com/watch?v=LuqdJrN-kUo

Lepsze od W124 jest tylko W140
https://www.youtube.com/watch?v=kldMOtE5PS8

a potem technika motoryzacyjna cofnęła się w rozwoju...
Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 22:08 przez ZbychuM, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

nowy 123 w końcu miał racje kilka dni temu powiedział że edek nie zrobi żadnego konkretnego "rucha" aż do Mario no i miał racje a mnie wychodziło że wrócą co najmniej do połowy spadku a tu zonk z tak niskiego pułapu to i 1.33 albo 1.38 możliwe bede musiał rozkminić strategie na jutro , sentyment dalej mam na eL ale już taki pewny siebie nie jestem

-- Dodano: śr 04-06-2014, 22:04 --
ZbychuM pisze:highend, nie wiem czy moja bryka odpali przy -40, bo nie pamietam kiedy ostatnio była taka temperatura. Jak już odpali to na pewno pojedzie. Obecnie mam silnik 2,5D. Przy -20 - 25 C na dworze odpadala za 2 - 3 razem (auto ma 24 lata). Zakładam, że benzyna pali lepiej na mrozach. Zresztą skoro ty stosujesz sztuczki z webasto, to do silnika spalinowego można na mrozach zastosować elektryczne podgrzewanie. Wtedy może być -100C, odpali za pierwszym razem.

Ja dziennie robię 50 - 70 km. Ale z raz w miesiącu trafiają mi się dłuższe trasy. Walę wtedy po 700 - 1500 km w jedną stronę. Nawet jednak w codziennej eksploatacji sobie nie wyobrażam sobie elektryki. Jak ktoś mieszka na blokach to co ma zrobić ?? Przedłużacz z 10 piętra zrzucić ?? Ile stacji paliw w Polsce zaoferuje podładowanie takiego auta ?? A jak ktoś lubi jeździć samochodem do innych krajów, które niezbyt są do przodu z takimi sprawami - przykład Bałkany - to gdzie tam takie auto podładujesz ? A jak ci się rozładuje auto po trasie, to co zrobisz, prąd w wiadrze przyniesiesz ?? :mrgreen: Ja mam taki silnik, że jak jest ciepło, to z supersamu olej rzepakowy naleję i też pojedzie :mrgreen:

Piszesz brak serwisu, to ja sie pytam chociażby zawieszenie Ci tam nie siada ?? drążków kierowniczych nie ma ?? Moje auto ma oficjalnie 450 tys. km przebiegu. Nie wiem ile nieoficjalnie. Osobiście zrobiłem 250 tys. Przy silniku wymieniam tylko płyny. Raz zmieniłem napinacz paska mikro i to wszystko. Jeżdżę gdzie mi się podoba. Całe Bałkany zjeździłem. Nigdy mnie nie zawiodło. Nigdy nie zostałem "tyczeć", chyba że z powodu akumulatora, a mam 100 Ah :mrgreen:

Zresztą nie zrozumiemy się. Ty piszesz, że same zalety: cisza, brak spalin, brak wibracji. A ja wtedy wiem, że moje auto żyje. Ryczy i oddycha. A Twoja bryka jest martwa :mrgreen:
wy tak na poważnie ? przecież to dylemat w stylu brunetki czy blondynki :mrgreen: dajcie sobie na luz tracicie cenna energie na jałowy spór ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

To jeszcze raz, wg. danych obniżenie stóp teoretycznie powinno umocnić walutę czy osłabić?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

jak coś to zapraszam na priva w celu merytorycznej dyskusji na temat aut na prąd vs. spalinowe - bo tutaj robimy offtopic.
albo na forum: samochodyelektryczne.org, tam jestem pod takim samym nickiem :)
i zaręczam, że auto na prąd też żyje :D :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

wesoly pisze:To jeszcze raz, wg. danych obniżenie stóp teoretycznie powinno umocnić walutę czy osłabić?
Raczej neutralnie, lekko w dół potem góry. stopy 0,1% już w cenach jest.

Pytanie co powie Draghi i czy i co jeszcze mogą zrobić?
Time is Money.

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Ok dzięki:)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

obniżenie stóp, to tańszy kredyt, czyli tańsza waluta... z tymże, w eurozonie popyt na kredyt kuleje... uwolniony przez negatywną st depozytową pieniądz będzie szukał przystani... już szuka, w obligacjach krejów ue, które sa hiper tanie... wzrost mogłyby pobudzić kraje ue, korzystając z niskich rentowności obligacji (płacą mniej za dług) ale te same nie wiedzą w którą stronę iść, bo też nie chcą bardziej się zadłużać... pieniądz może szukać zatem miejsca na rynkach (vide pompa dolarowa fedu skierowała się na wall street - indexy maxy) a w europie może również iść w dax'a, wig nikkei, lub inne rynki... ciekawe co ze złotem... czy dla banków, będzie dobrą lokatą? .. oni bardziej w fizyczne idą, ale jak na nie wzrośnie popyt, to i kontrakty skoczą ...

so. Mario luzuje politykę, aby pobudzić gospodarki (rozwój i duże pkb ma pociągnąć inflacje) ale ten pieniądz wcale, a wcale tam trafić nie musi... jendo jest pewne, jak uwolni dużo jabłek to będą one tańsze ; ) ... ale... ale z drugiej strony jest dolar, którego już jest za dużo ... a nadal go drukują ... więc mamy pat :) ... nie mniej, jak obniży to dip do 1.35 należy się jak psu buda...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany