DayTrading: Środa 04.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 cze 2014, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
7
26%
Spadek
5
19%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 04.06.2014

Post autor: Ciapul »

turboburbo pisze:Kurde, wczoraj pozycja na kablu na BE, dane, cyk, zlecenie zrealizowane sporo niżej,cały dzienny profit się poszedł pier...ć. Broker się chwali gwarancją Sl, tym razem nie podziałało.(to jestem w stanie zrozumieć, dane, itd., każdy zna ryzyko). Dzisiaj otworzyłem L po danych po 1.67260, Sl sporo niżej, do tego trailig stop 55pkt. Nie było mnie przed kompem, także tak to zostawiłem. Wracam, na szczęście pozycja na plus, aleee trailing się nawet nie uruchomił. Jestem świeżak na fx, ale moje pytanie brzmi, czy to jest normalne ?
bo na danych min TS to 50 P
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Post autor: turboburbo »

Ciapul pisze:
turboburbo pisze:Kurde, wczoraj pozycja na kablu na BE, dane, cyk, zlecenie zrealizowane sporo niżej,cały dzienny profit się poszedł pier...ć. Broker się chwali gwarancją Sl, tym razem nie podziałało.(to jestem w stanie zrozumieć, dane, itd., każdy zna ryzyko). Dzisiaj otworzyłem L po danych po 1.67260, Sl sporo niżej, do tego trailig stop 55pkt. Nie było mnie przed kompem, także tak to zostawiłem. Wracam, na szczęście pozycja na plus, aleee trailing się nawet nie uruchomił. Jestem świeżak na fx, ale moje pytanie brzmi, czy to jest normalne ?
bo na danych min TS to 50 P
Kolejny raz dzięki ! :564: :564:

homar
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: homar »

turboburbo pisze:
sureshot pisze:bo trailing ty uruchamiasz u siebie na komputerze , widocznie cos zle zrobiles i musisz sam dojsc co
hehe, spoko, wydawało mi się, że tego się nie da źle uruchomić, tym bardziej że korzystam często. No ale nie ważne, trzeba pilnować swoich pozycji. :|

może wyłączyłeś platformę... trailing to jedyne zlecenie które siedzi u ciebie a nie na serwerze u broka (tak przynajmniej u mnie) - czyli by chodził platforma musi być włączona

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Post autor: ByQ »

Dobra. Wyszedłem z Kangura bo nie interesuje mnie konsola 10 pips. Zdecyduja sie w koncu to sie podlacze do ruchu.

Zostawiłem S na UJ zgodnie z poranna projekcja. Ciekaw jestem co wymodzą za godzinę w USA...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Post autor: lukpiasek »

sureshot pisze:bo trailing ty uruchamiasz u siebie na komputerze , widocznie cos zle zrobiles i musisz sam dojsc co, za to zloto umarlo znowu, pejsy juz na nim nie spekuluja??

złoto zbiera siły żeby jeszcze kilka depozytów poszło się ten tego ;)
nie wspomne o sreberku :P

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Post autor: ZielonaMgielka »

lukpiasek pisze:złoto zbiera siły żeby jeszcze kilka depozytów poszło się ten tego ;)
Dokladnie tak to wyglada :)

Ja juz mam shorty na XAU od kilku dobrych dni i powoli zaczynam szukac shortow na XAG.
Kazdy kolejny test wsparcia spotyka sie ze slabsza reakcja kupujacych co sugeruje nadchodzaca penetracje a moze nawet trwale przebicie.

https://www.tradingview.com/x/YsOaomna

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Post autor: turboburbo »

Zastanawiam się nad S na kablu w okolicach R1 i tygodniowego Pivota.
https://www.tradingview.com/x/MMTMLawj . Zobaczymy do hamburgery wymyślą .

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:
lukpiasek pisze:złoto zbiera siły żeby jeszcze kilka depozytów poszło się ten tego ;)
Dokladnie tak to wyglada :)

Ja juz mam shorty na XAU od kilku dobrych dni i powoli zaczynam szukac shortow na XAG.
Kazdy kolejny test wsparcia spotyka sie ze slabsza reakcja kupujacych co sugeruje nadchodzaca penetracje a moze nawet trwale przebicie.

https://www.tradingview.com/x/YsOaomna
gdzie przewidujesz realizacje zysków ? na zlocie
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Post autor: ZielonaMgielka »

lukpiasek pisze:gdzie przewidujesz realizacje zysków ? na zlocie
Te dwa obszary maja dobra historie na wykresie.

https://www.tradingview.com/x/TyVvuI20

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:
lukpiasek pisze:gdzie przewidujesz realizacje zysków ? na zlocie
Te dwa obszary maja dobra historie na wykresie.

https://www.tradingview.com/x/TyVvuI20
sprzedałeś po wybiciu dołem z tej trójkąto-konsoli u góry ?? i trzymasz do tej pory :D nieźle

Zablokowany