DayTrading: Środa 04.06.2014
Re: DayTrading: Środa 04.06.2014
zaczyna sie 13 godzinazaraz fix EBC
i zabawa banksterow pod wejscie USa

Fajnie sobie Panowie tutaj dywagujecie, ale mam nadzieje ze na podstawie tych wszystkich przypuszczen i załozen nie podejmujecie konkretnych inwestycji.
Do czego zmierzam? Ano do tego ze od dawna jestem zdania ze wszelka analiza Fundamentalna, grajac DT, jest tylko balastem. Powoduje ze w procesie decyzyjnym pojawia nam sie wiecej zmiennych co komplikuje sytuacje zwiazana z otwieraniem pozycji. Mamy wiekszy metlik w głowie. W gruncie rzeczy jakbyśmy chcieli wszystko ogarnac to nie podjelibysmy zadnej decyzji
Wydaje mi sie ze przy spekulowaniu na FX tych zmiennych powinno byc jak najmniej (stad tez jestem fanem roznego rodzaju stref na wykresie na w których podejmuje sie akcje tylko w jednym kierunku i tylko w nich).
Co do jutra: jesli ktos nie ma planu gry na dragiego w oparciu o wykres, lepiej niech sobie jutrzejszy dzien odpusci na parach z EUR, bo moze sie okazac ze wasze przypuszczenia okaza sie trafne badz bliskie temu co powie jutro dragol, ale i tak wszystko zalezy jak to zinterpretuje rynek. Powinno byc na 1,35 a jest pod 1,37 ... i vice versa
Do czego zmierzam? Ano do tego ze od dawna jestem zdania ze wszelka analiza Fundamentalna, grajac DT, jest tylko balastem. Powoduje ze w procesie decyzyjnym pojawia nam sie wiecej zmiennych co komplikuje sytuacje zwiazana z otwieraniem pozycji. Mamy wiekszy metlik w głowie. W gruncie rzeczy jakbyśmy chcieli wszystko ogarnac to nie podjelibysmy zadnej decyzji

Co do jutra: jesli ktos nie ma planu gry na dragiego w oparciu o wykres, lepiej niech sobie jutrzejszy dzien odpusci na parach z EUR, bo moze sie okazac ze wasze przypuszczenia okaza sie trafne badz bliskie temu co powie jutro dragol, ale i tak wszystko zalezy jak to zinterpretuje rynek. Powinno byc na 1,35 a jest pod 1,37 ... i vice versa

-
- Gaduła
Kurde, wczoraj pozycja na kablu na BE, dane, cyk, zlecenie zrealizowane sporo niżej,cały dzienny profit się poszedł pier...ć. Broker się chwali gwarancją Sl, tym razem nie podziałało.(to jestem w stanie zrozumieć, dane, itd., każdy zna ryzyko). Dzisiaj otworzyłem L po danych po 1.67260, Sl sporo niżej, do tego trailig stop 55pkt. Nie było mnie przed kompem, także tak to zostawiłem. Wracam, na szczęście pozycja na plus, aleee trailing się nawet nie uruchomił. Jestem świeżak na fx, ale moje pytanie brzmi, czy to jest normalne ?
I opor zaliczony na KAblu zygzakna M5
ze trailing sie nie uruchomil na mt4 to twoja wina a nie brokera, czy to jenowe szalenstwo nie ma konca, najwyzszy czas na jakas glebsza przecene, ja sie rzucilem na e./g i teraz bede czekal moze do jutra na 12 p w jedna albo w druga
-
- Gaduła
W porządkusureshot pisze:ze trailing sie nie uruchomil na mt4 to twoja wina a nie brokera, czy to jenowe szalenstwo nie ma konca, najwyzszy czas na jakas glebsza przecene

- Matthew414
- Pasjonat
Re: Odp: DayTrading: Środa 04.06.2014
5.5 pips ? Czy 55 pips ?turboburbo pisze:Kurde, wczoraj pozycja na kablu na BE, dane, cyk, zlecenie zrealizowane sporo niżej,cały dzienny profit się poszedł pier...ć. Broker się chwali gwarancją Sl, tym razem nie podziałało.(to jestem w stanie zrozumieć, dane, itd., każdy zna ryzyko). Dzisiaj otworzyłem L po danych po 1.67260, Sl sporo niżej, do tego trailig stop 55pkt. Nie było mnie przed kompem, także tak to zostawiłem. Wracam, na szczęście pozycja na plus, aleee trailing się nawet nie uruchomił. Jestem świeżak na fx, ale moje pytanie brzmi, czy to jest normalne ?
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

-
- Gaduła
Najmniejszy dostępny u mnie, czyli 5,5pipsa
bo trailing ty uruchamiasz u siebie na komputerze , widocznie cos zle zrobiles i musisz sam dojsc co, za to zloto umarlo znowu, pejsy juz na nim nie spekuluja??
-
- Gaduła
hehe, spoko, wydawało mi się, że tego się nie da źle uruchomić, tym bardziej że korzystam często. No ale nie ważne, trzeba pilnować swoich pozycji.sureshot pisze:bo trailing ty uruchamiasz u siebie na komputerze , widocznie cos zle zrobiles i musisz sam dojsc co