DayTrading: Środa 04.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 cze 2014, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
7
26%
Spadek
5
19%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 04.06.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jakas korekcina i czekanie na USD i jego slabosc i dane jakne to jedziemy dalej :) choc target zrobiony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

E/A i G/A są na kontrze do A/U, jeśli Aussie dołem, tamte górą, są niewielkie odstępstwa gdy E lub G wchodzi w mocny ruch i zaczyna nadawać ton, ale potem wszystko wraca do normy.
Gram na tych trzech walorach i dla mnie to przede wszystkim komfort w szukaniu setupów, bo nie zawsze w jednym czasie pojawiają się wszystkie trzy. Czasem też na crossach lepiej widać sentyment niż na głównej.
No i zasięgi lepsze na E/A i G/A niż A/U.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

harymilloki pisze:Witajcie,

Zaczyna mnie niepokoić ta konsolidacja na ZŁOCIE. Z mojej analizy wynika że ciągle jesteśmy w strefie dobrej do zakupów ale wydaje mi się że odbicie powinno nastąpić już w tamtym tygodniu max początek tego tygodnia. Na Edwardzie także jesteśmy w strefie którą wyznaczyłem do wchodzenia w długie pozycje. Coś się Ciekawego święci. :) Wszyscy myślą że EBC coś zrobi :) a EBC myśli że wszyscy myślą że nic nie zrobi :) Wydaje mi się że gospodarki UE nie są aż w takim opłakanym stanie na dzień dzisiejszy by podejmować jakieś drastyczne środki. Nie mamy żadnych sygnałów do niepokoju. Bardziej spodziewał bym się jakiegoś niedobrego sygnału ze strony USA. Oni mają teraz dolców bardzo dużo więc będą musieli się ich pozbyć. Produkcja ruszyła więc i magazyny się zapełniają. Dzięki taniemu dolarowi będzie można je opróżniać. Eksport będzie maił pewnie duże znaczenie na pozbycie się taniego dolca. Nie wiem czy dobrze kombinuje bo zemnie żaden fundamentalista.

Oczywiście zdania co do EDKA i ZŁOTA nie zmieniam ciągle jestem po stronie długich pozycji.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

harymilloki pisze:

Zaczyna mnie niepokoić ta konsolidacja na ZŁOCIE. Z mojej analizy wynika że ciągle jesteśmy w strefie dobrej do zakupów ale wydaje mi się że odbicie powinno nastąpić już w tamtym tygodniu max początek tego tygodnia. Na Edwardzie także jesteśmy w strefie którą wyznaczyłem do wchodzenia w długie pozycje. Coś się Ciekawego święci. :) Wszyscy myślą że EBC coś zrobi :) a EBC myśli że wszyscy myślą że nic nie zrobi :) Wydaje mi się że gospodarki UE nie są aż w takim opłakanym stanie na dzień dzisiejszy by podejmować jakieś drastyczne środki. Nie mamy żadnych sygnałów do niepokoju. Bardziej spodziewał bym się jakiegoś niedobrego sygnału ze strony USA. Oni mają teraz dolców bardzo dużo więc będą musieli się ich pozbyć. Produkcja ruszyła więc i magazyny się zapełniają. Dzięki taniemu dolarowi będzie można je opróżniać. Eksport będzie maił pewnie duże znaczenie na pozbycie się taniego dolca. Nie wiem czy dobrze kombinuje bo zemnie żaden fundamentalista.

Oczywiście zdania co do EDKA i ZŁOTA nie zmieniam ciągle jestem po stronie długich pozycji.
Uparty jestes :)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

ZielonaMgielka pisze:
ale i zysk mniejszy zawsze jest cos za cos ;)

Moglbys rozwinac ?

(wydaje mi sie ze jest dokladnie na odwrot)
kiedy kupujesz tylko a/u zysk strata zależy od wahań aud i usd kiedy kupujesz koszyk aud zysk/strata zależy od aud i np: jpy,usd,eur,gbp,nzd, skoro strata się wygładzi to naturalne że zysk też gdyż np: może być tak że ze wszystkich tych walut usd będzie najsłabszy reszta po równo więc a/u do góry a reszta koszyka bez zmian (w teorii) oczywiscie że moze byc sytuacja odwrotna i silny dolar silny aud a jeszcze silniejsze wszystkie inne waluty wtedy koszyk da wiecej niż samo a/u
:roll: kurde wychodzi na to że oboje mamy racje :mrgreen: bo może być i po mojemu i po twojemu :p
Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 09:06 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

Co do wczorajszej dyskusji. Kusza mnie zakupy na aud / nzd. Niby wybilismy z rejonu podazy i wczoraoj widac bylo ze odbilismy sie od niego od gory a wiec stal sie rejonem popytu - 1.0900. No i zasieg dosc spory bo nastepny istotny rejon podazy jest przy 1.1200

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

ZielonaMgielka pisze:
harymilloki pisze:

Uparty jestes :)
Wiem :) Ale czasami mnie to przeraża :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

Niech rynek decyduje kto ma rację :)
Time is Money.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

edek kolejne podejscie wczoraj zabrakło do tp nieco :/

https://www.tradingview.com/x/UgeB9BHj

ps. widać że rynek chcę wyprowadzic większa korekte ale podaż tam u góry rejon 3650 ma swój bastion ciekawe jak dziś sie tam cena zachowa :roll:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Bzdury panie piszesz, co prawda specjalista od fundamentów ze mnie żaden ale nie trzeba być ekonomistą żeby zinterpretować poprawnie dane z zeszłego miesiąca. Gospodarki UE nie są najlepszym stanie, nawet motor napędowy czyli Niemcy mają problemy. Zobacz jakie były dane w maju produkcja przemysłowa w Niemczech w dół, mniejsze zamówienia w przemyśle (Niemcy i Francja), mniejsza sprzedaż detaliczna, gorsze PMI dla przemysłu dla Niemiec za maj..... itd. etc. :) Sankcje gospodarcze nałożone na Rosję, oraz nałożone przez Ruskich na UE robią swoje. W Stanach coraz mniejszy dodruk i po długiej zimie mają całkiem dobre dane i bardziej wyrównane niż w UE.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Zablokowany