Nakładka do mt4 do zawierania transakcji

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nakładka do mt4 do zawierania transakcji

Nieprzeczytany post autor: jarek88 »

Witam,

Mam takie pytanko: Czy jest jakaś nakładka/wtyczka do MT4 która pozwala od razu przy otwieraniu pozycji z palca ustalać SL i TP? Mój broker to XM i jak klikam w nowe zlecenie w polu TYP mam egzekucja rynkowa i tam nie można ustawić SL i TP dopiero gdy już odpale pozycje to można modyfikować. Ewentualnie można ale przy zleceniu oczekującym od razu ustawić te parametry ale szczerze mówiąc wolałbym od razu mieć to ustawione i wszystkie transakcje otwierać ręcznie. Nigdy nie wiadomo co stanie się w ciągu tych 5 sekund zanim zmodyfikuje transakcje :D Sorry za głupie pytanie ale wcześniej ćwiczyłem na demo i od razu miałem możliwość ustawiania tych parametrów a teraz odpaliłem mt4 od brokera i nie można zrobić czegoś takiego... :(
Na luzie o forex tutaj

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Nakładka do mt4 do zawierania transakcji

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Przy egzekucji rynkowej nie ma możliwości ustawienia od razu TP/SL. I żadne wtyczka tego nie zmieni. Ewentualne rozwiązanie to dodatek, który ustawi te SL/TP za Ciebie. Przykładowo One Click Trader. Ale trzeba pamiętać, że te EA i tak ustawia SL/TP dopiero po tym, jak zlecenie zostanie otwarte.

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Rozumiem, że chodzi o egzekucje natychmiastową i tam można to od razu ustawić? Tylko czemu teraz nie mam takiej możliwości wybrania natychmiastowej tylko jest egzekucja rynkowa?
Na luzie o forex tutaj

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Bo na demo pewnie miałeś inny typ konta/egzekucji. W przypadku egzekucji natychmiastowej jest możliwe ustawienie parametrów SL/TP.

jarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Aha czyli po prostu XM nie posiada egzekucji natychmiastowej. Teraz pozostaje tylko zmienić brokera albo robić zlecenia oczekujące :) Dzięki za info.
Na luzie o forex tutaj

ODPOWIEDZ