[USDJPY]
spokojnie, sam bernarke nic nie zrobi ,ma za malo $ http://waluty.com/a36537-obroty_na_rynku_walutowym.html zeby ruszyc dolara trzeba huhu
oni maja to huhu tylko co z tego jak to zadziala krotkoterminowo?
przewala kase jak noby na forexie : D
dane z usa jezeli chodzi o produkcje i zatrudnienie są nawet powiedzmy dobre wiec po keigo grzyba wpompowywac kase w gospodarke? w obliczu pojawiajacego sie i znikajacego w oddali kryzysu?
aczkolwiek mam nadizeje ze wpompuja niedlugo znowu troche kasy w gospodarke a ja wtedy bede przed kompem:
na chwile obecna nie widze cienia szansy na duza interwencję
aczkolwiek co temu bernejkowi strzeli do głowy to nikt nie wie
przewala kase jak noby na forexie : D
dane z usa jezeli chodzi o produkcje i zatrudnienie są nawet powiedzmy dobre wiec po keigo grzyba wpompowywac kase w gospodarke? w obliczu pojawiajacego sie i znikajacego w oddali kryzysu?
aczkolwiek mam nadizeje ze wpompuja niedlugo znowu troche kasy w gospodarke a ja wtedy bede przed kompem:
na chwile obecna nie widze cienia szansy na duza interwencję
aczkolwiek co temu bernejkowi strzeli do głowy to nikt nie wie
Skills pay the bill's
-
- Bywalec
no i mamy znowu kolejny dzień pozytywnych informacji, teraz reszta należy do USA , jakie będzie zachowanie giełd, logicznie na to patrząc powinny być nadal ostre wzrosty, co by się przekładało na kurs naszej parki , ale już nie raz bywało że to wszystko zachowywało się na odwrót tak jak powinno, ja krótką postawie ewentualnie dopiero jak oglądne zachowanie się indexów pod koniec dnia, będą wzrosty to L w dalszym ciągu, a jak spikujemy na dół będzie S
-
- Bywalec
2008-07-17 13:07
Analiza techniczna: USDJPY
Rynek: USDJPY
Interwał: D1
Poziomy oporu: 108.50
wsparcia: 103.60-103.75
Po osiągnięciu lokalnego dołka w połowie marca rynek USDJPY rozpoczął korektę poprzedniego impulsu spadkowego. Z biegiem czasu korekta ta przybrała kształt struktury 5-cio falowej, wygląda zatem na to iż korekta może przerodzić się w dłuższe okres wzrostowy na tym rynku. Bardzo „ostry” dołek przypomina kształtem formację odwrócenia trendu V, zakładanie wzrostów w kierunku 120.00 jest obecnie znacznie nad wyrost, jednak struktura korekty prostej ABC, która uformowała się w ciągu ostatniego miesiąca i dodatkowo prowzrostowy młot po wczorajszej sesji daje nadzieje na kolejny test poziomu 108.50. Przełamanie wspomnianego oporu otworzyło by drogę do ataku na figurę 110.00. Najbliższe wsparcie wyznaczają wczorajsze minima, które znajdują się bardzo blisko 38.2% zniesienia wzrostów z ostatnich miesięcy, jest to zatem strefa 103.60-103.75.
To jest komentarz z XTB
:D:D, pierwszy raz im się zdarzyło w miarę trafić
:D:D Jestem w szoku chyba jakis błąd popełnili normalnie jak pisali spadek do był wzrost i na odwrót, zawsze byli antywskaźnikiem ... i w co tu teraz wierzyć
Analiza techniczna: USDJPY
Rynek: USDJPY
Interwał: D1
Poziomy oporu: 108.50
wsparcia: 103.60-103.75
Po osiągnięciu lokalnego dołka w połowie marca rynek USDJPY rozpoczął korektę poprzedniego impulsu spadkowego. Z biegiem czasu korekta ta przybrała kształt struktury 5-cio falowej, wygląda zatem na to iż korekta może przerodzić się w dłuższe okres wzrostowy na tym rynku. Bardzo „ostry” dołek przypomina kształtem formację odwrócenia trendu V, zakładanie wzrostów w kierunku 120.00 jest obecnie znacznie nad wyrost, jednak struktura korekty prostej ABC, która uformowała się w ciągu ostatniego miesiąca i dodatkowo prowzrostowy młot po wczorajszej sesji daje nadzieje na kolejny test poziomu 108.50. Przełamanie wspomnianego oporu otworzyło by drogę do ataku na figurę 110.00. Najbliższe wsparcie wyznaczają wczorajsze minima, które znajdują się bardzo blisko 38.2% zniesienia wzrostów z ostatnich miesięcy, jest to zatem strefa 103.60-103.75.
To jest komentarz z XTB

No dziś poszło piękinie, teraz jeszcze tylko korekta do 106.20 i będzie super 
Musze sie pochwalić sukcesem bo zaczołem longa od 104.20
i sie skonczył jak w książecce na 106.70 Pierwszy tak spektakularny sukces 
EDIT
Nie suchaj xtb. Najlepiej suchaj siebie to wtedz bedziesz musiał przyjąc na siebie ewentualne błędy i przemyśleć dlaczego je popełniłeś. Zawsze jest ktoś kto mówi długa jak kto inny mówi krótka.

Musze sie pochwalić sukcesem bo zaczołem longa od 104.20

EDIT
Nie suchaj xtb. Najlepiej suchaj siebie to wtedz bedziesz musiał przyjąc na siebie ewentualne błędy i przemyśleć dlaczego je popełniłeś. Zawsze jest ktoś kto mówi długa jak kto inny mówi krótka.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2008, 21:35 przez Namrasit, łącznie zmieniany 1 raz.
carpe diem & memento mori