P4W3L pisze:lukpiasek pisze:na edku okazja do eL o ile tylko nie spadną ponizej, 3600 sl ponizej ostatniego dołka z czwartku chyba
witam
właśnie przetestowali klin z którego wybili w piątek, niemniej jednak presja podaży bardzo duża, na wykresie tickowym podaż naciska, dzisiaj może powrócić nam duża zmienność
jeśli zjadą niżej to SL poniżej dolnej bandy klina (wg mnie), niestety na chwilę obecną RR niezbyt korzystny
tak wiem zawsze są dwie opcje i moge sie mylic z moimi wzrostami

póki co gram swoje bo podaż na tickach mnie nie intereesi
-- Dodano: pn 02-06-2014, 9:55 --
ByQ pisze:lukpiasek pisze:ByQ pisze:AUD / USD D1
audusd-d1.png
Między młotem a kowadłem. Moim zdaniem zielony obszar to ruch ceny na najbliższe godziny. Wyjście z tego trójkąta pokaże nam trend na najbliższe dni.
jak dla mnie to była okazja do eS choć jej nie przewidzialem natomiast mój scenariusz nadal podtrzymuje
https://www.tradingview.com/v/yg9RGtJk/
Zobacz sobie co działo się z Kangurem po odczytach stopy procentowej. Powiedzmy ostatnich 10 przypadków.
Proponuje takze obczaic sprzedaz detaliczna na przestrzeni ostatnich powiedzmy 5 lat dla maja i czerwca + zachowanie ceny.
po co ? masz gwarancje że znowu zadziała ? może tym razem będzie odwrotnie to co przytoczyłeś to żaden argument
to tak jak ja bym napisał że zobacz a/u na tygodniowym spada wiec bedzie spadać
ale jeśli a/u zacznie isć w górę powyzej mojego poziomu błedu to nie bede sie upierał za spadkami tylko sie odwroce
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 09:59 przez
lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.