DayTrading: Poniedziałek 02.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 cze 2014, 00:00

Wzrost
11
44%
Bez zmian
4
16%
Spadek
10
40%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 02.06.2014

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

lukpiasek pisze:
ByQ pisze:AUD / USD D1
audusd-d1.png
Między młotem a kowadłem. Moim zdaniem zielony obszar to ruch ceny na najbliższe godziny. Wyjście z tego trójkąta pokaże nam trend na najbliższe dni.
jak dla mnie to była okazja do eS choć jej nie przewidzialem natomiast mój scenariusz nadal podtrzymuje

https://www.tradingview.com/v/yg9RGtJk/
Zobacz sobie co działo się z Kangurem po odczytach stopy procentowej. Powiedzmy ostatnich 10 przypadków.

Proponuje takze obczaic sprzedaz detaliczna na przestrzeni ostatnich powiedzmy 5 lat dla maja i czerwca + zachowanie ceny.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 09:51 przez ByQ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

15 000 pierwsza czapa :) ale przedzla 15 000 15 300 do eskowania

-- Dodano: pn 02-06-2014, 9:49 --

10:30 GBP Przemysłowy PMI 57,0 57,3

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

P4W3L pisze:
lukpiasek pisze:na edku okazja do eL o ile tylko nie spadną ponizej, 3600 sl ponizej ostatniego dołka z czwartku chyba
witam
właśnie przetestowali klin z którego wybili w piątek, niemniej jednak presja podaży bardzo duża, na wykresie tickowym podaż naciska, dzisiaj może powrócić nam duża zmienność
jeśli zjadą niżej to SL poniżej dolnej bandy klina (wg mnie), niestety na chwilę obecną RR niezbyt korzystny

tak wiem zawsze są dwie opcje i moge sie mylic z moimi wzrostami ;) póki co gram swoje bo podaż na tickach mnie nie intereesi :p

-- Dodano: pn 02-06-2014, 9:55 --
ByQ pisze:
lukpiasek pisze:
ByQ pisze:AUD / USD D1
audusd-d1.png
Między młotem a kowadłem. Moim zdaniem zielony obszar to ruch ceny na najbliższe godziny. Wyjście z tego trójkąta pokaże nam trend na najbliższe dni.
jak dla mnie to była okazja do eS choć jej nie przewidzialem natomiast mój scenariusz nadal podtrzymuje

Zobacz sobie co działo się z Kangurem po odczytach stopy procentowej. Powiedzmy ostatnich 10 przypadków.

Proponuje takze obczaic sprzedaz detaliczna na przestrzeni ostatnich powiedzmy 5 lat dla maja i czerwca + zachowanie ceny.
po co ? masz gwarancje że znowu zadziała ? może tym razem będzie odwrotnie to co przytoczyłeś to żaden argument
to tak jak ja bym napisał że zobacz a/u na tygodniowym spada wiec bedzie spadać ;)

ale jeśli a/u zacznie isć w górę powyzej mojego poziomu błedu to nie bede sie upierał za spadkami tylko sie odwroce
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 09:59 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Niemcy: Indeks PMI dla przemysłu (maj) 52,3 (prognoza 52,9)

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

lukpiasek pisze:na edku okazja do eL o ile tylko nie spadną ponizej, 3600 sl ponizej ostatniego dołka z czwartku chyba
witam
właśnie przetestowali klin z którego wybili w piątek, niemniej jednak presja podaży bardzo duża, na wykresie tickowym podaż naciska, dzisiaj może powrócić nam duża zmienność
jeśli zjadą niżej to SL poniżej dolnej bandy klina (wg mnie), niestety na chwilę obecną RR niezbyt korzystny

tak wiem zawsze są dwie opcje i moge sie mylic z moimi wzrostami ;) póki co gram swoje bo podaż na tickach mnie nie intereesi :p

-- Dodano: pn 02-06-2014, 9:55 --

=AUD / USD D1
audusd-d1.png

po co ? masz gwarancje że znowu zadziała ? może tym razem będzie odwrotnie to co przytoczyłeś to żaden argument
to tak jak ja bym napisał że zobacz a/u na tygodniowym spada wiec bedzie spadać ;)
[/quote][/quote]

Nie mam. I nie bede sie z Toba sprzeczal bo wyrazamy tylko swoj punkt widzenia.
Podsumowujac kieruje sie tylko tym:
- dane historyczne
- przeslanki o nastrojach konsumentow za maj - definitywnie wieksza sprzedaz detaliczna
- PKB
- odbilismy sie od 2x mega mocnych LT + silny rejon popytu
- od czasu umacniania dolara krosy z dolarem zrobili po 300 pips srednio, Kangur zrobil niecale 100

I jeszcze rysunek:
audusd-d1.png
To tyle z mojej strony na ten temat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

lukpiasek pisze: tak wiem zawsze są dwie opcje i moge sie mylic z moimi wzrostami ;) póki co gram swoje bo podaż na tickach mnie nie intereesi :p
to zależy jaki masz horyzont czasowy, bo ja napisałem odnośnie DT, każdy dłuższy horyzont czasowy to łapanie noży i dopóki na najniższych interwałach nie odwróci się sentyment na L, to nadal obowiązuje pozycja krótka
życzę powodzenia i spekulacji w obu kierunkach, nie tylko ciągle argumenty za L, bo edek jest 400 pipsów od szczytu, a nawet marnego odbicia zdechłego kota nie zaliczył
i coś dla Ciebie: EUR/USD: Bullish. Target 1.3950. Dips in EUR likely to be short-lived even if ECB cuts rates
http://www.efxnews.com/story/24522/outl ... audusd-cba
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

już sam tekst typu 2xmega mocny LT sugeruje że szukasz troszkę na siłe wzrostów , oczywiscie mozesz miec racje wiec mając sl nic ci nie grozi
dla mnie aud/usd widzi się w dół 0.89 no ktoś z nas bedzie miał racje życzę powodzenia :) ja nie zdradzę czym się kieruję wedle zasady póki coś działa lepiej żeby zbyt dużo ludzi o tym nie wiedziało :P
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

KAbel dane ciekwae czy wrozka zadziala dzis :)

juz po 10 00 cos kreci :) pod wzrost ale slabo porownujac do ostatniego gdy jechali juz po 10 00 :)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

G/U H1

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Nowy123 pisze:KAbel dane ciekwae czy wrozka zadziala dzis :)
IMO : https://www.tradingview.com/x/2k7kzoZM
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

lukpiasek pisze:już sam tekst typu 2xmega mocny LT sugeruje że szukasz troszkę na siłe wzrostów , oczywiscie mozesz miec racje wiec mając sl nic ci nie grozi
dla mnie aud/usd widzi się w dół 0.89 no ktoś z nas bedzie miał racje życzę powodzenia :) ja nie zdradzę czym się kieruję wedle zasady póki coś działa lepiej żeby zbyt dużo ludzi o tym nie wiedziało :P
Gram w dłuższym terminie ale piszę w kontekście DT bo od tego jest ten dział. Mam dobre trejdy na Kangurze bo zarabiam w zasadzie tylko na tej parze więc jak mnie wytnie przy 0.92 to nic szczególnego się nie stanie jednakdo tego poziomu mimo, że tylko 50 pips to mamy psychologicznie mega przepaść bo jest tyle barier do pokonania, że jak to się stanie to zasadzam poniżej 0.92 całe depo w S i jadę na 2 tygodniowy urlop.

Zablokowany