DayTrading: Piątek 30.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 maja 2014, 00:00

Wzrost
9
45%
Bez zmian
5
25%
Spadek
6
30%

Liczba głosów: 20

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 30.05.2014

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Z tą hossą w Stanach to bym tak bardzo nie przesadzał... Bardziej mydlą póki co oczy i zdaje to egzamin, pytanie do kiedy? Ile można drukować? Natomiast jeżeli chodzi o eur/usd to po przewidywaniach korekty, która niejako nadeszła, uważam że nie będziemy świadkami jakiegoś spektakularnego wybicia, nie złamali wsparcia 1.3648, nawet jeżeli do czwartku się to uda to na 1.3668 czeka następne i obstawiam zakończeniu wzrostów właśnie w tym miejscu. Czwartek jeżeli wszystko pójdzie jak powinno i stopy zostaną obniżone zaczniemy rajd w dół. Na koniec słowo o złocie, cena bardzo mocno spadła, kilka największych firm zaczyna mieć spore problemy, kopalnie przestają wydobywać bo przestaje to być opłacalne. Tak być nie może, także osobiście uważam, że punktem zwrotnym może być wsparcie na 1237.8950 i tutaj mam ustawione oczekujące :) To tylko moja skromna ocena i od razu zastrzegam, że doświadczenie mam niewielkie, chociaż skuteczność 66% i zysk ~95% przez 3 miesiące gry na real to nie najgorszy wynik jak na początkującego :)

Martinus8
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Martinus8 »

Hej, czy ktoś z Was popatrzy na wykres USD/CAD?
Moim zdaniem przebicie wsparcia na 1,0850 otwiera drogę do 50% Fibo 1,0730, ale do tego potrzebne byłoby przebicie 1,0815... Jakie szanse Waszym zdaniem ma taki scenariusz? Szukalibyście L przy 1,0730 czy raczej 1,0815?
Dzięki za odpowiedź

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

a wg mnie to ściema i gif zmienia co jakiś czas kierunek obrotu, łatwo to sprawdzić np patrząc się lekko w bok i rozpraszając wzrok... widać wyraźnie jak kierunek się zmienia bez "naszego udziału"....

highend pisze:no działa z tą tancerką ;) tylko częściej mi sie kręci w prawo niż w lewo. nie umiem sam zmienić tego. raz mrugnąłem oczami i sie zmieniło ;)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

gold w1, trudno nie zauwazyc podobienstwa, w kółkach zaznaczonych, nawet podobne układy świeczek, jak się głębiej przyjrzec ... ciekawe co z tego wyjdzie:

https://www.tradingview.com/x/189tPOMS/ --- nie jestem zwolennikiem ponownego zjazdu ponizej 1200 ; )

a z d1, to o 1244 już jakiś czas temu pisałem,... https://www.tradingview.com/x/uTqxFLpj/ -> ekspansja 1.27 fali A, zniesienie zewnętrzne korekty B, i popieprzona fala C, w której wielu, wiele stracic mogło... równość fal, niemal w punkt... zgadzam się z zielonamgielka, że ważna strefa została przebita, nie mniej jednak,

jeżeli na tym poziomie nie nastąpi większe odbicie, to wg mnie przynajmniej, dojdzie do jakiegoś odreagowania ostatnich spadków, ...

L w pt na wieczór złapałem, na tymże właśnie 1244... SL 1238.5 ... TP open,

wpis sponsorował, koktajl truskawkowy na kefirze :lol:

bless,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Dla ED można znaleźć wsparcia od których może się on odbić "trochę" - krótkoterminowo - jakiegoś rodzaju podbicie, ale generalnie uważam, że średnioterminowo jesteśmy od ostatniego wierzchołka w trendzie spadkowym, co pokazują wykresy.
Przebicie na wykresie miesięcznym długoterminowego wsparcia jest podpowiedzią zmiany sentymentu na niedżwiedzi.
Stąd ewentualną korektę ostatnich spadków należałoby wykorzystać do brania S na dalszy zjazd:

-- Dodano: 31 maja 2014, 21:03 --

cd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

karnak pisze:Dla ED można znaleźć wsparcia od których może się on odbić "trochę" - krótkoterminowo - jakiegoś rodzaju podbicie, ale generalnie uważam, że średnioterminowo jesteśmy od ostatniego wierzchołka w trendzie spadkowym, co pokazują wykresy.
Przebicie na wykresie miesięcznym długoterminowego wsparcia jest podpowiedzią zmiany sentymentu na niedżwiedzi.
Stąd ewentualną korektę ostatnich spadków należałoby wykorzystać do brania S na dalszy zjazd:

-- Dodano: 31 maja 2014, 21:03 --

cd
kurcze jednak majowa wyszła czarna zamotali mnie :oops:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

karnak
Maniak
Maniak

@Jones
Pierwszy pomysł miałeś dobry, ja też nie sądziem, że zrobią taką miesięczną.
Jakie są Twoje prognozy dla Edka?
Pozdr

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

wesoly pisze:To tylko moja skromna ocena i od razu zastrzegam, że doświadczenie mam niewielkie, chociaż skuteczność 66% i zysk ~95% przez 3 miesiące gry na real to nie najgorszy wynik jak na początkującego :)
to jest rewelacyjny wynik :-)

-- Dodano: 31 maja 2014, 21:35 --
pedro pisze: a z d1, to o 1244 już jakiś czas temu pisałem,... https://www.tradingview.com/x/uTqxFLpj/ -> ekspansja 1.27 fali A, zniesienie zewnętrzne korekty B, i popieprzona fala C, w której wielu, wiele stracic mogło... równość fal, niemal w punkt... zgadzam się z zielonamgielka, że ważna strefa została przebita, nie mniej jednak,

jeżeli na tym poziomie nie nastąpi większe odbicie, to wg mnie przynajmniej, dojdzie do jakiegoś odreagowania ostatnich spadków, ...
,
pedro - mam podobne zdanie i w piątek nawet też tak pisałem... tyle, że być może dolecimy do poziomów 1237 jak pisał Wesoły i dopiero up. Anyway - odbicie się należy.... choć na edku też się należało od 1.398 i póki co lipa z edziem ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

Kangur up do 1.1
Edek up do 1.7
Kabel up do 2.0

Zobaczycie za rok, gora dwa.

karnak
Maniak
Maniak

FGOLD 1135?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany