Dziennik absolwenta HQTRADER

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Re: Dziennik absolwenta HQTRADER

Nieprzeczytany post autor: lucek »

KMichal pisze:To co przekazują na darmowych szkoleniach nie jest w 100% całą strategią, dlatego jak można stwierdzać, że nie zarabia, skoro nie znasz wszystkich założeń?
Dają jakieś dowody? Stamenty? Wgląd do konta inwestora?
No pain, no gain

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KMichal »

Miałem ten najuboższy pakiet, na którym takich informacji nie udostępniali, nie wiem też jak jest z tymi droższymi pakietami. Generalnie wątpię, żeby udostępniali takie informacje...
Zapraszam na mój FX BLOG- LINK W PROFILU

carl0s
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: carl0s »

po pierwsze mowie ze na oko tak mi sie wydaje wiec moge sie mylic a po drugie oceniam ten system tak a nie inaczej bardziej po zachowaniu tych dwoch pajacow niz po systemie samym w sobie, znam wielu zarabiajacych traderow i nikt z nich tak nie pajacuje

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

carl0s pisze:po pierwsze mowie ze na oko tak mi sie wydaje wiec moge sie mylic a po drugie oceniam ten system tak a nie inaczej bardziej po zachowaniu tych dwoch pajacow niz po systemie samym w sobie, znam wielu zarabiajacych traderow i nikt z nich tak nie pajacuje
Obejrzałem parę filmów z YT ich autorstwa i z daleka tutaj chodzi o marketing - z forexem to mało wspólnego. Filmy o marzenia itd... Liczą się konkrety, a nie pierdolety tego typu.
No pain, no gain

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

Cześć KMichal. Miałeś może okazje uczestniczyć w szkoleniu Darka Świerka? Wydaje mi się, że to on właśnie zrobił ogromną reklamę tym dwom traderom z HQTrader.
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Oj zrobił, zrobil im reklamę - sam sie tym zasugerowałem, ale tak jak zaczołem tak i skończyłem - na tamten czas było to dla mnie za trudne. Może KMichale jeszcze za wcześnie na ocenę systemu. Słyszałem jak niektórzy dopiero po czterech latach zaczęli odnosić sukcesy. Może trzeba coś zmodyfikować, moze grać w przeciwna stronę. To dobrze ze publikujesz transakcje. I chociaż jest to pożywką dla jednych, dla drugich ostrzeżeniem to przede wszystkim dla ciebie jest czymś wyjątkowym bo możesz na tej podstawie zebrać potrzebne informacje i wyciągnąć wnioski.

Zauważyłem że interesujesz się ichimoku, ale takie skakanie od systemu do systemu nie jest niczym dobrym. Oczywiście to tylko takie moje zdanie. Wydaje mi sie także, że skoro już wydałeś tyle pieniędzy na szkolenie to szlifuj to aż do skutku. Nie ma takiego systemu który po odpowiednich modyfikacjach by nie zarabiał. Musisz to tylko znaleźć a niewykluczone że tutejsi koledzy ci w tym pomogą zamiast narzekać, chociaż dobrze że ostrzegają przed wyrzucaniem kasy w błoto....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Szkolenie miałem akurat za darmo, udało mi się wygrać to jedno wolne miejsce, które udostępnili. Ichimoku zajmuję się już od dłuższego czasu i po kursie wróciłem znowu do niego żeby wdrożyć wszystko czego się nauczyłem. W żadnym stopniu nie wpływa to mój drugi system.

W szkoleniu Darka Świerka nie uczestniczyłem, nawet o nim nie słyszałem...

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

A to faktycznie, nie ma co sobie tym głowy zawracać. Chciałbym tylko żeby było jasne, że od nauczenia się strategi do samodzielnego zarabiania jeszcze długa i mozolna droga. Dwie osoby posługujące się tą samą metodą inwestycyjną mogą mieć rozmaite wyniki. Jeden zarabia a drugi nie. Jak myślisz - od czego to zależy...?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

No właśnie próbowałem to wytłumaczyć we wcześniejszych wpisach :) Można to porównać do nauki jazdy samochodem z tym samym instruktorem. Mimo iż 2 osoby będą uczone w ten sposób, będą miały inne wyniki.

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

KMichal pisze:No właśnie próbowałem to wytłumaczyć we wcześniejszych wpisach :) Można to porównać do nauki jazdy samochodem z tym samym instruktorem. Mimo iż 2 osoby będą uczone w ten sposób, będą miały inne wyniki.
Wyniki dość ogólnie zależą od dwóch rzeczy - systemu i psychiki.

Dlatego sys powinien być jak najprostszy aby można było łatwo zweryfikować czy zlecenie jest w 100% zgodne z założeniami. I jeśli sys ma wiele setupów to powinno się zacząć grac jak najprostszymi - jednym lub dwoma.

Nauka złozonego systemu moze trwac kilka lat, nie znam sysa HQ traderów.
Badania traderów

ODPOWIEDZ