DayTrading: Piątek 30.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 maja 2014, 00:00

Wzrost
9
45%
Bez zmian
5
25%
Spadek
6
30%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 30.05.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZielonaMgielka pisze:
highend pisze:Patrzyłem na złoto tak jak pokazywał Bemowo - do linii może dojść, albo nieco wyżej i do góry :)
w zasadzie może już w poniedziałek ustawiać się na BUY? :)
Skad te zalozenia ze czekaja nas rychle wzrosty na Zlocie ?
GOLD przebil bardzo istotny pivot D1/W1 po czym nabral silnego momentum.
Moze warto poczekac na pierwsze oznaki silniejszego popytu przed wejsciem w dlugoa ? :?:
Myślałem na zasadzie odreagowania, no i ta linia stanowi konkretny opór.
Zatem być może byłoby to odbicie albo ewentualnie korekta spadku... tak czy siak - byłbym za BUY w next tygodniu.
Poza tym - przecież złoto ma tylko rosnąć, prawda? :)
A gdy do tego dodamy spodziewaną korektę na giełdach.... to złoto jest odwrotnie skorelowane, hmmn?

edit. wykres miesięczny złota - może być takie odbicie do poziomu 1333 mniej więcej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

ziomek daj już spokój od marca zaklinasz te spadki a ciąglę sa wzrosty , dobrze ze grasz na demo bo byś juz bankrut był :mrgreen: :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:
ZielonaMgielka pisze:
highend pisze:Patrzyłem na złoto tak jak pokazywał Bemowo - do linii może dojść, albo nieco wyżej i do góry :)
w zasadzie może już w poniedziałek ustawiać się na BUY? :)
Skad te zalozenia ze czekaja nas rychle wzrosty na Zlocie ?
GOLD przebil bardzo istotny pivot D1/W1 po czym nabral silnego momentum.
Moze warto poczekac na pierwsze oznaki silniejszego popytu przed wejsciem w dlugoa ? :?:
Myślałem na zasadzie odreagowania, no i ta linia stanowi konkretny opór.
Zatem być może byłoby to odbicie albo ewentualnie korekta spadku... tak czy siak - byłbym za BUY w next tygodniu.
Poza tym - przecież złoto ma tylko rosnąć, prawda? :)
A gdy do tego dodamy spodziewaną korektę na giełdach.... to złoto jest odwrotnie skorelowane, hmmn?

edit. wykres miesięczny złota - może być takie odbicie do poziomu 1333 mniej więcej?
Narazie spada i wedlug mnie szkoda czasu na walke z aktualnym sentymentem.
Spogladajac na rynek tak czesto jak tu w DT raczej ciezko bedzie przegapic sygnaly na srednio/dlugo-terminowe wzrosty :)
Korekty na gieldzie spodziewaja sie juz od wielu miesiecy a kiedy przyjdzie na nia czas to nie bedzie zadnych watpliwosci.
Ciagle widze kolejne bariery pekajace bez wiekszego zajakniecia na przekor ogolnym oczekiwaniom.
Co w takim razie tu nie gra ?

Z perspektywy technicznej Zloto wlasnie przebilo bardzo istotny poziom.
Granie longow zaraz pod tym sufitem ze statystycznego punktu widzenia jest obarczone duzym ryzykiem.

https://www.tradingview.com/x/gpOSAQDK

Udanego weekendu :564:
Ostatnio zmieniony 30 maja 2014, 23:40 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

o tym samym pomyślałem jak zobaczyłem wpis Nowego123.
Jakkolwiek trzeba przyznać, że wolumen jest niższy niż przy poprzednich wzrostach... no i te nowe maxy...

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Nowy123 pisze::lol: :lol:
3 ptk zdobyte przez caly dzien
Nowy, to nic osobistego (po prostu uważam, że dla równowagi warto też spojrzeć na sprawę z drugiej strony i od tego jest forum), ale myślę, że na tych poziomach nie ma się z czego śmiać. To normalne, że trudniej się wspinać na rekordowe poziomy niż zjeżdżać w ramach korekty. Dzisiaj akurat niewiele, ale jednak konsekwentnie idą do góry, popatrz chociażby na okres z obrazka (na początku roku) - przecież tam też nie szło pionowo do góry, tak samo były dni, że robili 3 pkt., a z czasem zrobili swoje.
http://oi59.tinypic.com/141ocx4.jpg
Dynamiczne wzrosty były głównie po dużych spadkach (jak w lutym tego roku). Ja bym widział jakąś korektę z okolic 1925 (ze względu na linię, którą wklejałem) do 1900 i to wszystko, potem dalej up.

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Loose_wawa »

Miłego weekendu Panie i Panowie. Do zobaczenia w poniedziałek
dla rozluźnienia https://www.youtube.com/watch?v=9nkjZzlkqhA

:):):):):):)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

spójrz na obrazek jeśli umiesz sprawić (patrząc tylko na obrazek) żeby tancerka obracała się raz w prawo raz w lewo to będziesz umiał grać i na spadki i na wzrosty i nie bedziesz tracił kasy na forex :mrgreen:
jeśli kreci sie ci tylko w prawo to masz pecha jedna półkóla mózgowa dominuję i nie dopuszcza argumentów z drugiej co prowadzi do kiszenia strat lub nie odwrócenia się kiedy rynek idzie w złą stronę :wink:

Obrazek

opis:
Najpierw statystyka: Figurka czesciej kreci sie ludziom w prawo. Najczesciej kobietom.
Kobiet, ktorym sie kreci w lewo jest zaledwie 1/4. Wsrod mezczyzn jest znacznie wiecej tych
„krecacych sie w lewo", ale mimo to jest to tylko niecala polowa meskiej populacji. Wiecej
kobiet niz mezczyzn jest w stanie po czasie widziec, ze figurka sie kreci w obie strony,
niektorzy nawet potrafia to zmieniac swiadomie.

O co chodzi w tym tescie? O stwierdzenie, ktora z Twoich polkul mozgu dominuje. Prawa,
odpowiedzialna za uczucia, emocje, fantazje, symbolike, poczucie czasu i przestrzeni,
orientacje, wyobraznie, kreatywnosc, itd. czy lewa, odpowiedzialna za logike, myslenie
analityczne i matematyczne, myslenie werbalne i jezyk, praktyczne tworzenie, strategie,
itd...? Jesli figurka kreci Ci sie w prawo, wskazuje to na prawa hemisfere mozgu, jesli w
lewo – na lewa.

Jak jest jednak mozliwe, ze dwie osoby widza w tym samym momencie, ze dziewczyna obraca sie
w dwie rozne strony? Albo ze jedna osoba widzi ja obracajaca sie raz w lewo, za chwile w
prawo? Caly dowcip polega na tym, ze poniewaz jest to tylko cien osoby, wiec u ani jednego
obrazu tej animacji (jest ich w sumie 34) nie masz pewnosci, czy figurke ogladasz z przodu,
z tylu, z prawej czy lewej strony, czy podniesione reka i noga jest lewa czy prawa, itd.
Ogladajac obraz statycznie, jestesmy w stanie zobaczyc figurke z przodu, pozniej z tylu
(ewentualnie z prawej i lewej strony). Ale kiedy te obrazy zaczniemy na siebie nakladac jak
na tasmie filmowej, nasz mozg musi je ocenic jako plynny ruch, a zeby nie „zwariowal“, musi
sie zdecydowac, w ktora storne widzi ruch. Na poczatku robi to bez naszej swiadomosci.
Ci, ktorzy potrafia dobrze panowac nad swoimi mozgowymi hemisferami, sa w stanie swiadomie
zmienic kierunek obracania sie figurki w dowolna strone, niektorym kierunek sie zmienia
przypadkowo (nie potrafia tego zrobic sila wlasnej woli), a u tych, ktorzy widza obrot
zawsze w te sama strone, wyraznie dominuje jedna hemisfera mozgu. (Mam nadzieje, ze nie ma
nikogo, kto nie widzi ruchu obrotowego – taka osoba mialaby prawdopodobnie problem z
ogladaniem filmow). Ze wzgledu na niemoznosc okreslenia stron figurki, ludzie ktorzy widza
zmiane kierunku, twierdza, ze „przeskakuje z nogi na noge".

Przygotuj sie na to, ze niektorzy beda sie klocic do upadlego, ze "to przeciez niemozliwe,
zeba figurka sie krecila w druga strone!" Mnie rowniez chwilke trwalo, abym mogl w to
uwierzyc. Poza tym slyszalem jeszcze klika dziwnych wyjasnien od ludzi, ktorzy podejrzewali
jakis podstep, ktorzy jednoczesnie starali sie z jednoznacznej odpowiedzi w lewo lub prawo
wykrecic sie jakas niby dowcipna odpowiedzia, albo „powaznym", ale tym bardziej smiesznym,
karkolomnie logicznym wyjasnieniem.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2014, 11:35 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 7 razy.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

no działa z tą tancerką ;) tylko częściej mi sie kręci w prawo niż w lewo. nie umiem sam zmienić tego. raz mrugnąłem oczami i sie zmieniło ;)
Ostatnio zmieniony 31 maja 2014, 11:50 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany