DayTrading: Czwartek 22.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 maja 2014, 00:00

Wzrost
11
48%
Bez zmian
4
17%
Spadek
8
35%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Czwartek 22.05.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

@highend: nie moge Cie pochwalic za wpis o rzezniku bo sie nim nie zajmuje... a co do ostrego tonu wpisow - bywaly tutaj juz ostrzejsze
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 22.05.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Witajcie ,

Indeksy SP500 i DAX idą na podwójny szczyt ... Tam możemy spodziewać się odwrotu. Zakładałem że mogę zawędrować wyżej ale patrząc na obecną sytuację jest to mało prawdopodobne aby wyszły ponad ostatnie maxima.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

to dzis jedziemy po 1,3583 wg h4 i d1 ? na edku
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

ByQ pisze: Jeszcze co do kabla - tak na zdrową logikę. Wystarczy zobaczyć zachowanie ceny w tym kanale wzrostowym który rysuje od poniedziałku. Cajto twierdził, że to nie jest żaden kanał i że jego doświadczenie pokazuje, że kabel pójdzie w dół po długoterminową LT - pomylił się - a dlaczego o tym mówię? Zwróćcie uwagę na to jak zachowuje się cena w tym kanale, jak wyglądają podjazdy UP i na dynamikę korekt wewnątrz. Może istnieje coś takiego jak wpływ makro na cenę, może i istnieje HFC, może i są większe opcje poniżej aktualnego poziomu. Ale liczy się to, że funta na się obecnie kupuje i w szerszej perspektywie zmierza on po podwójny szczyt i nawet jeśli dzisiejsze PKB będzie masakrycznie beznadziejne to i tak nie spodziewałbym się zjazdu więcej jak 20-30 pipsów. Zresztą wystarczy zobaczyć historię i wpływ takich publikacji w trendach wzrostowych.
A tak na marginesie - Cajto - uważam, że to co narysowałeś to nie są dobrze wyznaczone bandy kanału wzrostowego:
1. W tym przypadku nie mogą przebiegać po minimach i maksimach
2. U Ciebie się rozszerza
Hmm, pokaż mi post w którym napisałem że to nie jest żaden kanał. Słowa doświadczenie użyłem tylko raz w rozmowie z Tobą w poniedziałek, odnośnie wyznaczenia TL na Aussie.
Linie zawsze rysuję po H/L, nie stosuję jak wielu stąd metod wybiórczych - tu za duże nachylenie, tam za mała odległość, tu pociagniemy po korpusie, tam pominiemy cień, itp.
Wrzuć własną wersję kanału, podyskutujemy.

I pokaż mi tradera, który sie nie myli :wink:

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Loose_wawa »

harymilloki pisze:Witajcie ,

Indeksy SP500 i DAX idą na podwójny szczyt ... Tam możemy spodziewać się odwrotu. Zakładałem że mogę zawędrować wyżej ale patrząc na obecną sytuację jest to mało prawdopodobne aby wyszły ponad ostatnie maxima.

DAX// otwarcie z luką na indeksie +34,0 pkt względem wczorajszego zamknięcia. Wnioskuję podobnie jak kolega albo "smarty" chcą nas zmylić i specjalnie została stworzona luka hossy aby opierdzielić kontrakty albo SKY IS THE LIMIT! Ciekawe czy teraz byki obronią lukę czy zostanie domknięta. Należy również na koniec dnia sprawdzić wielkość spredu na indeksie i wolumen, no ale to już nie do końca dotyczy DT tylko inwestowania w większej perspektywie.

Ktoś coś wie nt. sytuacji makro? kompletnie nie czytam news-ów i nie bardzo wiem jak wygląda sprawa

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

Dobry dzień ! Kabel wczoraj pięknie szedł, ale nie spodziewałem się, że odbije tak wysoko.
Jaka wizja na dzisiaj? Myślę, że polecimy do wczorajszych maxów albo wyżej, a po danych ... się zobaczy :P

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

ByQ pisze:Ale liczy się to, że funta na się obecnie kupuje i w szerszej perspektywie zmierza on po podwójny szczyt i nawet jeśli dzisiejsze PKB będzie masakrycznie beznadziejne to i tak nie spodziewałbym się zjazdu więcej jak 20-30 pipsów. Zresztą wystarczy zobaczyć historię i wpływ takich publikacji w trendach wzrostowych.
zwróć jednak uwagę, że rozmawiamy o crosach walutowych, a to wiąże się z tym że dla G/U pozostaje jeszcze kwestia dolara a ten z kolei bardziej zależy od e/u a tam jeżeli padnie 3650 to dolar może się zacząć umacniać na szerokim rynku...
reasumjąc jeżeli przy mocnym funcie dolar okaże się jeszcze mocniejszy to G/U pójdzie w dół, a że jest wysoko to może trochę polecieć... dlatego trzeba być gotowym na każdy scenariusz
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

I pokaż mi tradera, który sie nie myli :wink:[/quote]

highend to trader ktory sie nie myli i zawsze wie gdzie cena idzie :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

cajto pisze:
ByQ pisze: Jeszcze co do kabla - tak na zdrową logikę. Wystarczy zobaczyć zachowanie ceny w tym kanale wzrostowym który rysuje od poniedziałku. Cajto twierdził, że to nie jest żaden kanał i że jego doświadczenie pokazuje, że kabel pójdzie w dół po długoterminową LT - pomylił się - a dlaczego o tym mówię? Zwróćcie uwagę na to jak zachowuje się cena w tym kanale, jak wyglądają podjazdy UP i na dynamikę korekt wewnątrz. Może istnieje coś takiego jak wpływ makro na cenę, może i istnieje HFC, może i są większe opcje poniżej aktualnego poziomu. Ale liczy się to, że funta na się obecnie kupuje i w szerszej perspektywie zmierza on po podwójny szczyt i nawet jeśli dzisiejsze PKB będzie masakrycznie beznadziejne to i tak nie spodziewałbym się zjazdu więcej jak 20-30 pipsów. Zresztą wystarczy zobaczyć historię i wpływ takich publikacji w trendach wzrostowych.
A tak na marginesie - Cajto - uważam, że to co narysowałeś to nie są dobrze wyznaczone bandy kanału wzrostowego:
1. W tym przypadku nie mogą przebiegać po minimach i maksimach
2. U Ciebie się rozszerza
Hmm, pokaż mi post w którym napisałem że to nie jest żaden kanał. Słowa doświadczenie użyłem tylko raz w rozmowie z Tobą w poniedziałek, odnośnie wyznaczenia TL na Aussie.
Linie zawsze rysuję po H/L, nie stosuję jak wielu stąd metod wybiórczych - tu za duże nachylenie, tam za mała odległość, tu pociagniemy po korpusie, tam pominiemy cień, itp.
Wrzuć własną wersję kanału, podyskutujemy.

I pokaż mi tradera, który sie nie myli :wink:
Zupełnie niepotrzebnie się bronisz bo ja Cię nie zaatakowałem. To było TYLKO w kontekście Kabla i nic poza tym.

GBP/USD H1.

5 fala mi się nie zmieściła ale wypada gdzieś przy 1.7 (podwójny szczyt - wierzchołek trójkąta)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

roberttheus pisze:hehe pewnie tak każdy orze jak może tylko pytanie jaką masz stopę zwrotu bo ja tylko w ostatnim tygodniu bez większej uwagi 20% a bywa i 100% REGULARNIE mogę udowodnić
Skoro juz tak chcesz to udowodnij. :)

Zablokowany