tester strategii i nowe pliki FXT

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Gregor_FX
Uczestnik
Uczestnik

tester strategii i nowe pliki FXT

Nieprzeczytany post autor: Gregor_FX »

witam wszystkich,

używałem do testowania danych z DucasCopy ( Tick Data Downloader ) i potem konwertowałem za pomocą CSV2FXT ( z Birt's-a ) na platformie v.409 ( aby skrypt ruszył potrzebne jest połączenie platformy z brokerem ) która działała do czasu kiedy pojawiły się najnowsze wersje mt4. Wszystkie platformy chcą się oczywiście aktualizować do nowej wersji, ponieważ inaczej nie łączą się z brokerem. Na stronie Birt's-a jest nowa wersja CSV2FXT która śmiga pod nowym mt4 i generuje pliki FXT ( potrzebne dla testera ). Problem jednak w tym że tester działa u mnie też na platformie w wersji 409, ponieważ skrypt Birt's patch nie działa na wyższych wersjach.
Wygenerowane pliki FXT przez nowy skrypt CSV2FXT nie są najwyraźniej akceptowane przez starą platform mt4. Wygląda to tak że jak puszczam test na tych danych to od razu test się kończy - jak by nie było danych FXT. Nie ma też żadnego komunikatu. Jak podstawię pliki FXT wygenerowane przez stary skrypt CSV2FXT to test idzie.
Wygląda to tak jakby zmieniła się być może struktura plików FXT której nie akceptuje stara wersja mt4?
Czy ktoś może pomóc w rozwiązaniu tego problemu ?
Birt's nie ma chyba nadal nowego patch-a do nowszych wersji mt4 i robi się błędne koło.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Re: tester strategii i nowe pliki FXT

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Tickstory Lite dzaiła na wszystkich wersjach.
http://www.tickstory.com/
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

ODPOWIEDZ