DayTrading: Piątek 16.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 maja 2014, 00:00

Wzrost
19
58%
Bez zmian
7
21%
Spadek
7
21%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
xPabloo
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 16.05.2014

Nieprzeczytany post autor: xPabloo »

luxropeda jak nie patrzysz na świeczki i nie stosujesz AT to na co patrzysz ?

Twierdząc, że nikt nie patrzy na świeczki negujesz praktycznie całe AT

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

xPabloo pisze:luxropeda jak nie patrzysz na świeczki i nie stosujesz AT to na co patrzysz ?
Patrzę tylko na wsparcia i opory oraz zachowanie ceny w ich pobliżu.
xPabloo pisze:Twierdząc, że nikt nie patrzy na świeczki negujesz praktycznie całe AT
Napisałem, że nikt poważny a że nikt. AT nie składa się z kształtu świec, co zabawniejsze - w czasach kiedy AT było definiowane nikt nie znał wykresów świecowych.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

To że Ty nie zwracasz uwagi na kształt świecy, nie znaczy że inni nie zwracają, może nawet "poważni"...
Wiesz kiedy powstały świeczki? One nie maja 15 lat, a to ze nie były popularne w pewnych kręgach to już inna sprawa, ale żeby na tej podstawie je marginalizować...

Czy rynki są planowane - chaotyczne na pewno nie są, wystarczy poobserwować.

Jak nie akumulacja, to co?

Zanegowanie... i z jaką stanowczością stwierdzone, rozumiem że innej opcji nie dopuszczasz. Czyzbyś był w S?

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

cajto pisze:To że Ty nie zwracasz uwagi na kształt świecy, nie znaczy że inni nie zwracają, może nawet "poważni"...
To, że Ty zaprzeczasz, nie znaczy, że jest inaczej.
cajto pisze:Wiesz kiedy powstały świeczki? One nie maja 15 lat, a to ze nie były popularne w pewnych kręgach to już inna sprawa, ale żeby na tej podstawie je marginalizować...
Wiem kiedy i gdzie powstały, wiem także gdzie i kiedy rodziła się AT.
cajto pisze:Czy rynki są planowane - chaotyczne na pewno nie są, wystarczy poobserwować.
Widać celowe działania ale mylisz przyczynę ze skutkiem.
cajto pisze:Jak nie akumulacja, to co?
To ma być odpowiedź na pytanie:
luxtorpeda pisze:Skąd wniosek, że to akumulacja?
Nie żartuj nawet.
cajto pisze:Zanegowanie... i z jaką stanowczością stwierdzone, rozumiem że innej opcji nie dopuszczasz. Czyzbyś był w S?
Posiadam L na USD/CHF czyli S na EUR/USD - swoje przekonania zawsze popieram pieniędzmi.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

https://www.youtube.com/watch?v=dSYWALy ... e&t=13m01s

Miny bezcenne

dzis film Zbigniewa 3 h materiału

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@luxtorpeda - z przykrością muszę podzielić zdanie MasteraFX, z którym również wdałeś się dziś w, jak się później okazało, jałową polemikę.
Masz swoją wizję, wiesz najlepiej, na proste pytania na które nie znasz odpowiedzi odpowiadasz pytaniami - dla mnie to żadna dyskusja.

Poniżej cytat co to akumulacja / dystrybucja, niestety w oparciu o świece japońskie, więc pewnie bezużyteczny...
Z akumulacją mamy do cznienia, gdy na niskim poziomie cenowym następuje sesj ao wysokim wolumenie przynosząca znikome zmiany cen. Wysoki wolumen informuje, ze „niedźwiedzie” ruszyły do atatku z całą siłą, mibilizując przy tym wszystkie swoje środki. Stojące w miejscu ceny świadczą jednak o tym, że mimo wszystko nie udało się im ściągnąć cen w dół. To, co „niedźwiedzie” rzuciły na sprzedaż, zostało zakumulowane przez „byki”. Po takim obrocie sprawy może się okazać, że „niedźwiedzie” pozbyły się całej „amunicji” bądź też po prostu że gotowe są się poddać. Każda z tych okoliczności musi prowadzić do wzrostów.

Proszę zwrócić uwagę, że w definicjach akumlacji i dystrybucji mowa jest o małych wahaniach cen. Obrazem sesji, na której zimana kursu (różnica między otwarciem a zamknięciem) jest niewielka, jest szpulka. Obserwując wielkość wolumenu na wykresach, na których pojawiają się szpulki, możemy więc rozpoznawać fazy akumulacji lub dystrybucji.
Z mojej strony koniec dyskusji.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Chyba dzisiaj nic się nie wydarzy już? ;/
dax ani spada, ani rośnie - aczkolwiek ja obstawiłem wzrost... na co przyjdzie zapewne poczekać do następnego tygodnia....

ciekawie z tym usd/try - dałem eSkę rano i opłaciło się, co więcej jest na to duży dodatni swap (na mforex) - spada, gdy edward rośnie. A edward myślę, że pomaca jeszcze okolice 1.372 - 1.376, choć zapewne nie dziś.
usd/try na samym swapie zarobi przez weekend lol ;)

Acha - trollom nie odpowiadam :) niech piszą, ignore załatwia sprawę :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

luxtorpeda pisze:
W moim też:

https://www.tradingview.com/x/iUUMouJ4/

A alfabecie najpierw jest a - potem b (takie info na marginesie)

Awatar użytkownika
xPabloo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xPabloo »

trole forumowe są wszędzie jak widać, szkoda, bo myślałem kiedyś, że forum tematyczne raczej nie będzie przyciągało troli.

Czy przypadkiem takie trole nie powinny być w jakiś sposób karane ?

żeby całkiem off topa nie robić to dax raczej powinien zapomnieć o wzrostach, na d1 mamy objęcie bessy, zasłone ciemnej chmury i 3 kruki (jak dzisiejsza sesja zamknie się gdzieś w tych rejonach) także może w poniedziałek lekki up żeby zabrać lepsze eS a potem zjazd, mile widziany zjazd do 8920 albo i dalej...

Zablokowany