DayTrading: Piątek 16.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 maja 2014, 00:00

Wzrost
19
58%
Bez zmian
7
21%
Spadek
7
21%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 16.05.2014

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

-- Dodano: 16 maja 2014, 12:32 --
pkubiu pisze: przeczytałąm wase wypowiedzi - tak i macie chyba racje poczebowałam takeigo kopa od zycia zeby toi zrozumieć, myslałam ze szybko zarobie i zrealizuje swoje podstawowe, elementarne potrzeby a weszłąw wielkie bagno
ale nie moge odpuscic jak na razie szukam innych rozwiazac
i sie nie obrazam wiec prosze ich nie banowac :-/ :-/ :-/

Czas " kobiet do garów" skończyło sie bezpowrotnie czy tego chcemy czy nie.
czy to nie jest odpowiedni moment na zmiane sygnaturki ? 8)
nikt się nie wypowie na temat USDCAD? :(

Szanowny Edward.
1H https://www.tradingview.com/x/UZ13m0Nd/
aktualnie na daily pivot. chmura zmieniła sie na wzrostową. szukam wejscia w l.
target weekly pivot
Ostatnio zmieniony 16 maja 2014, 13:00 przez LarryGoldberg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Dajcie spokój z tymi trollami (pkubiu/pakubiu), ktoś sobie z Was jaja robi cały czas i tyle.
Nie wierzę, że ktoś by stracił pożyczone 70k i pisał non stop na forum, jak wychodzi z sauny w ręczniku itp.
Zresztą widzę, że jeden trol już zbanowany (3 ostrzeżenia).

Ale do rzeczy - Ciapul pisał, że na xPuls był ciekawy artykuł - dzięki za tą informację, rzeczywiście ciekawe rzeczy i cały serwis warty uwagi. :564: Pozwalam sobie wkleić większy fragment tego tekstu:
Wczorajsza sesja w USA przyniosła dość nerwowy ruch w dół w zaledwie dwa dni po tym, jak indeks S&P500 osiągnął historyczne maksimum. Pisaliśmy co prawda o formacji gwiazdy wieczornej, która została utworzona w środę, ale wydaje się, że to nie wszystko. Spadki zbiegły się w czasie z opublikowaniem listy największych zagranicznych posiadaczy amerykańskich obligacji. Fenomen belgijskiego inwestora trwa. Dane za marzec pokazują, iż amerykańskie obligacje „przechowywane” w Belgii mają wartość już przeszło 380 mld USD. Naturalnie to ani Belgowie za czekoladki i piwo, ani unijna administracja stoi za tym fenomenem, a europejskie instytucje rozliczeniowe, które za sprawą ulg podatkowych zlokalizowane są w Belgii i obsługują bardzo dużych graczy. Kogo? Tego niestety do końca nie wiadomo. Po części należy założyć słuszność teorii, iż obligacje spod amerykańskich rąk przenoszą Rosjanie, co widać po ich stanie posiadania na rachunku Fed. To jednak nie tłumaczy nawet połowy wzrostu belgijskiego stanu posiadania, a ten zwiększa się też – z podobnych powodów – w Luxemburgu. Co więcej, silna presja na spadek amerykańskich rentowności pomimo ogólnie bardzo dobrych danych z USA sugeruje, że obligacje nie są jedynie przenoszone, ale też kupowane. To na Wall Street wzbudza obawy, że jest problem, który nie jest znany szerszej grupie inwestorów. Przy obecnych wycenach na amerykańskim rynku akcji, takie obawy wydają się nie być bezzasadne.

[...] Jednak np. wczorajsza reakcja Wall Street, która nerwowo cofnęła się spod maksimów może potwierdzać spiskowe teorie, iż obligacje kupują hedge funds, które wiedzą o czymś, o czym nie wie szersza publiczność inwestorów.

Read more: http://xpuls.pl/poranny-komentarz-gield ... z31sDoNlIG
Uzasadnienie o zakupach obligacji przez fundusze wydaje mi się znacznie bardziej prawdopodobne niż bajki o ukrytym QE stosowanym przez FED. To by też wskazywało na to, że Nowy ma rację i czeka nas duża korekta na giełdzie.

Jeszcze odnośnie korelacji niska rentowność obligacji USA -> słaby dolar, bo ktoś pytał. Chodzi o to, że obligacje są traktowane jako pewna inwestycja, ale mają niską stopę zwrotu. Skoro mimo wszystko są na nie chętni i stopa zwrotu dalej spada, to znaczy, że inwestorzy się czegoś obawiają i nie wierzą w gospodarkę. Inaczej kupowaliby np. akcje. A ponieważ waluta, to jakby akcje gospodarki danego kraju, to słaba gospodarka USA = słaby dolar.
Tutaj jest to opisane: http://www.investopedia.com/terms/t/treasury-yield.asp

-- Dodano: pt 16-05-2014, 12:01 --

Kontrakty na DAX koło południa przebiły wsparcie w okolicy 9635 - może teraz ruch powrotny i dalej w dół?
Ostatnio zmieniony 16 maja 2014, 12:50 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

laranja pisze:Ciapul pisał, że na xPuls był ciekawy artykuł - dzięki za tą informację, rzeczywiście ciekawe rzeczy i cały serwis warty uwagi
ano godny uwagi z tym, że nie wklejam całych artykułów z poziomów market i premium gdyż nie czuję się do tego uprawniony...
dr Kwiecien ma łeb na karku i jego analizy uważam za bardzo wartościowe - one często pojawiają się na łamach np pulsu biznesu, tylko że z pewnym opóźnieniem które często obniża ich atrakcyjność...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Coś cicho dziś na forum :) a tymczasem EDek probóje zawrócić - jak mu się to uda to zbuduje 2 ramię ORGRa ;)
a jak nie to dalsza zwala od poniedziałku jak dla mnie :)
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

"jest problem, który nie jest znany szerszej grupie inwestorów"

jak zawsze gdyby wszyscy wiedzieli nikt by się nie wzbogacił :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

Właśnie jak widzicie zjazd na Dax w perspektywie kilku dni ? Siedzę sobie w S od wczoraj i tak się zastanawiam czy jest szansa na 9385 . Tam mam TP przynajmniej mentalne. Ale obawiam się że aż tak nisko nie zjadą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Ciapul pisze:ano godny uwagi z tym, że nie wklejam całych artykułów z poziomów market i premium gdyż nie czuję się do tego uprawniony...
Rozumiem i pewnie masz rację. Ale nie wkleiłem całego, podałem linka i prawie wszystko było z poziomu light, więc można to chyba potraktować nawet jako reklamę. :wink: Już nie będę.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

DavidFx pisze:"jest problem, który nie jest znany szerszej grupie inwestorów"
jak zawsze gdyby wszyscy wiedzieli nikt by się nie wzbogacił :D
IMO ten problem był szerzej omawiany w zeszłym tygodniu, a chodziło o to, że HF są po przeciwnej stronie rynku :)

-- Dodano: pt 16-05-2014, 13:19 --
laranja pisze:Rozumiem i pewnie masz rację. Ale nie wkleiłem całego, podałem linka i prawie wszystko było z poziomu light, więc można to chyba potraktować nawet jako reklamę. :wink: Już nie będę.
ale ja nie zwracałem Ci uwagi, tylko tłumaczyłem czemu wkleiłem jedno zdanie :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

GawronB pisze:Właśnie jak widzicie zjazd na Dax w perspektywie kilku dni ? Siedzę sobie w S od wczoraj i tak się zastanawiam czy jest szansa na 9385 . Tam mam TP przynajmniej mentalne. Ale obawiam się że aż tak nisko nie zjadą.
Zjada pewnie i niżej, ale najpierw retest 9800punktow podwójny szczyt.... Tak myśle.
I rzeźnik podążył za nim
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

A gdzie nowy123 ??? Indeksy tak poszły w dół a on co .... Nic nie pisze :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Zablokowany