Witam. Potrzebuje Waszej fachowej pomocy. Otoz dostalem do zrobienia projekt ktory dotyczy:
Otwarcie firmy zajmującej się handlem algorytmicznym na GPW"
Musze w nim wypisac wymagania dotyczace otwarcia wlasnie takiej firmy. nie orientuje sie zbytnio w Waszej dziedzinie i dostalem tylko takie wskazowki ze na pewno musze wspomniec o : aspekcie związanym z pozyskaniem odpowiednich ludzi (jakie kwalifikacje), z pozwoleniami na prowadzenie transakcji na GPW (innymi słowy pozwoleniami brokerskimi), biurami z odpowiednią infrastrukturą i zakupieniem odpowiedniego oprogramowania.
co jeszcze moge uwzglednic?
pozniej musze wypisac zadania (bardzo duzo) wiec najlepiej jak bym te wszystkie wymagania rozlozyc na czynniki/schemat.
mam nadzieje ze mniej wiecej wiecie o co chodzi. prosze o podpowiedzi albo kontakt na pw.
Pozdrawiam
Handel algorytmiczny - projekt - pomoc
Re: Handel algorytmiczny - projekt - pomoc
to jest/będzie projekt realny czy jakies zadanie teoretyczne np. na studia ? realny tzn ktoś chce coś takiego rzeczywiście otworzyć ?
- SuperFOREX
- Gaduła
W nawiązaniu do pytania Mirman-a:
Podejrzewam, że to zadanie na studia, ale jesli się mylę i to realny projekt, to jakim budżetem dysponujesz na jego realizację?
Może warto by się w to zaangażować -
?
Podejrzewam, że to zadanie na studia, ale jesli się mylę i to realny projekt, to jakim budżetem dysponujesz na jego realizację?
Może warto by się w to zaangażować -

chodzi tylko o zaliczenie projektu z przedmiotu Zarzadzanie projektami 
wykladowca wybral mi dosc specyficzny temat i dlatego tutaj sie znalazlem
najpierw musze zdefiniowac projket (co juz zrobilem) a pozniej wypisac wymagania (w sumie to tez juz wiem)
i najwazniejsze musze w tabelce wypisac pelno punktow z zadaniami jakie mnie czekaja przy realizacji tego projektu.
Przykladowo ( podam na przykladzie organizacjii wesela)
Zadanie Czas Zasób Budżet
1.Określenie wysokości własnego budżetu 2 dni Para Młoda i rodzice 45 000 zł
2. Wyszukanie lokalu spełniającego nasze wymagania 10 dni Para Młoda i rodzice 200 zł
itp
tylko ze moj temat to : Otwarcie firmy zajmującej się handlem algorytmicznym na GPW^^ i nie wiem wlasnie co moge powypisywac jako te zadania....czy podejsc do tego jakbym otwieral zwykla firme? (takie lanie wody)
no i oczywiscie budzet moze byc zmyslony
mam nadzieje ze ktos pomoze

wykladowca wybral mi dosc specyficzny temat i dlatego tutaj sie znalazlem

najpierw musze zdefiniowac projket (co juz zrobilem) a pozniej wypisac wymagania (w sumie to tez juz wiem)
i najwazniejsze musze w tabelce wypisac pelno punktow z zadaniami jakie mnie czekaja przy realizacji tego projektu.
Przykladowo ( podam na przykladzie organizacjii wesela)
Zadanie Czas Zasób Budżet
1.Określenie wysokości własnego budżetu 2 dni Para Młoda i rodzice 45 000 zł
2. Wyszukanie lokalu spełniającego nasze wymagania 10 dni Para Młoda i rodzice 200 zł
itp
tylko ze moj temat to : Otwarcie firmy zajmującej się handlem algorytmicznym na GPW^^ i nie wiem wlasnie co moge powypisywac jako te zadania....czy podejsc do tego jakbym otwieral zwykla firme? (takie lanie wody)
no i oczywiscie budzet moze byc zmyslony

mam nadzieje ze ktos pomoze

tak na szybko to masz tu linka do sporego opracowania dla takiego biznesu (prospekt emisyjny firmy m10) [url]http://m10sa.pl/wp-content/uploads/2012 ... cjny_1.pdf[/url] na str. 59 masz tabelkę z takimi głównymi zadaniami i kosztami które później można rozpisać. W ogóle w dokumencie tym znajdziesz wiele informacji.
wielkie dzieki