DayTrading: Wtorek 13.05.2014
Re: DayTrading: Wtorek 13.05.2014
Kiepsko wyszło z tym S&P. Nastawiałem się na S przy szczytach, ale patrząc wstecz, to większość szczytów tworzyła się w piątki (realizacja zysków), ewentualnie w czwartki. Skoro mamy wtorek, a wczoraj wyrysowało się takie marubozu, to może być nieciekawie.
-
- Gaduła
Tak myślę o korekcie. Wrzucałem przed chwilą :https://www.tradingview.com/x/FVVsPBuL/spekulant_fx pisze:Poziom jak poziom ale dlaczego po wybiciu nowego dołka chcesz myśleć o kupowaniu?chyba ze na małą korektę...turboburbo pisze:skąd ten poziom ?harymilloki pisze:Edek 1,36200 i dopiero wtedy można chyba myśleć o kupowaniu.
laranja pisze:Kiepsko wyszło z tym S&P. Nastawiałem się na S przy szczytach, ale patrząc wstecz, to większość szczytów tworzyła się w piątki (realizacja zysków), ewentualnie w czwartki. Skoro mamy wtorek, a wczoraj wyrysowało się takie marubozu, to może być nieciekawie.
to spokojnie czekaj 1 51 6 fibo czasowe

argumentow za kupowaniem, jest kilka... nie mniej jednak, dla mnie, zejscie ponizej 1.368 1.3675 to bedzie koniec kupowania... i aktywacja moich stop lossów,spekulant_fx pisze:Poziom jak poziom ale dlaczego po wybiciu nowego dołka chcesz myśleć o kupowaniu?chyba ze na małą korektę...turboburbo pisze:skąd ten poziom ?harymilloki pisze:Edek 1,36200 i dopiero wtedy można chyba myśleć o kupowaniu.

4h edi, https://www.tradingview.com/x/I0lJNxLw/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
-
- Gaduła
No, ja poczekam na zejście ~1.37 i tam wchodzę w L
Edek powinien spadać myśle że rysuje się na najbliższy czas trend spadkowy do poziomu 1,32 także mamy dużo miejsca ale co dalej z SP500 

I dzięki takim modelom można zarabiać na FX.turboburbo pisze: Tak myślę o korekcie.
Dopóki 90% tego przedszkola będzie myślało o korekcie zamiast grać to co widać to 10% będzie mogło z tego dostatnio żyć

Na myfxbook outlook już 72% leszczy myśli o korekcie. Na Oandzie pewnie podobnie

realny poziom 1925 na sp jeśli pokonają najpierw 1900, a później spadek w okolice min 1830 powinni zaliczyćNowy123 pisze:laranja pisze:Kiepsko wyszło z tym S&P. Nastawiałem się na S przy szczytach, ale patrząc wstecz, to większość szczytów tworzyła się w piątki (realizacja zysków), ewentualnie w czwartki. Skoro mamy wtorek, a wczoraj wyrysowało się takie marubozu, to może być nieciekawie.
to spokojnie czekaj 1 51 6 fibo czasowea za daleko to nie zajada
-
- Gaduła
WarrenB pisze:I dzięki takim modelom można zarabiać na FX.turboburbo pisze: Tak myślę o korekcie.
Dopóki 90% tego przedszkola będzie myślało o korekcie zamiast grać to co widać to 10% będzie mogło z tego dostatnio żyćhowgh
Na myfxbook outlook już 72% leszczy myśli o korekcie. Na Oandzie pewnie podobnie

Nowy, używasz stref czasowych fibo w MT4? Mógłbyś w wolnej chwili wkleić wykres, jak to rysujesz lub podać na których świeczkach zaczepiasz końce tego obiektu? Próbowałem rozszyfrować to, co napisałeś, ale tego nie widzę.Nowy123 pisze:to spokojnie czekaj 1 51 6 fibo czasowea za daleko to nie zajada